Αρχική Κόσμος BBC: Πάνω από 6.000 οι Ρώσοι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

BBC: Πάνω από 6.000 οι Ρώσοι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Η ρωσική υπηρεσία του BBC και ο ιστότοπος Mediazona κατέγραψαν σε συνεργασία με εθελοντές από ανοιχτές πηγές τα ονόματα 6.024 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι δημοσιογράφοι της ρωσικής υπηρεσίας του BBC μαζί με εθελοντές καταρτίζουν κατάλογο των Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία. Τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε ανακοινώσεις που γίνονται δημόσια και στις οποίες αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία για τους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν, το πλήρες όνομα, το αξίωμα όπως και η τοποθεσία ταφής.

«Κρίνοντας με βάση τα αναγραφόμενα στις επιτύμβιες πλάκες και την ημερομηνία της κηδείας, κατά μέσο όρο όσοι σκοτώνονται στην Ουκρανία, κηδεύονται μετά από 14-20 μέρες αφότου φθάσουν οι σοροί τους στην Ρωσία. Ωστόσο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έγιναν αρκετές κηδείες στρατιωτικών που είχαν σκοτωθεί πριν από τρεις αλλά και τέσσερις μήνες», αναφέρει η έρευνα του BBC.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι δημοσιογράφοι πληροφορήθηκαν ότι εμφανίσθηκαν νέοι τάφοι στην περιοχή του Καλίνιγκραντ και του Κρασνοντάρ, όπως επίσης στο Βλαδιβοστόκ, στο Πετροπάβλοφσκ-Καμτσάτσκι και στο Βιμπούταχ.

Οι περισσότεροι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στον πόλεμο ανά περιοχή της Ρωσίας είναι από το Νταγκεστάν (278 άτομα), την Μπουριάτια (256) και την περιοχή Κρανσοντάρ (227 άτομα). Προς σύγκριση επισημαίνεται στην έρευνα, σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, πως μέχρι σήμερα οι νεκροί στρατιωτικοί που προέρχονται από τη Μόσχα είναι μόνο 15, παρότι ο πληθυσμός της Μόσχας αντιστοιχεί στο 9% του πληθυσμού της Ρωσίας. Σε πολλές περιοχές της Ρωσίας, όπου το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό, η στρατιωτική θητεία με σύμβαση είναι σχεδόν η μόνη ευκαιρία για τον βιοπορισμό των νέων.

Με τον ρωσικό στρατό πολεμούν και σκοτώνονται στην Ουκρανία και άνδρες από άλλες μετασοβιετικές δημοκρατίες. Το BBC γνωρίζει για τον θάνατο τουλάχιστον 13 υπηκόων του Κιργιστάν, εννέα του Τατζικιστάν, 12 της αποσχισθείσας Νότιας Οσετίας και ενός Μολδαβού υπηκόου.

«Από τους 6.024 Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, οι 1025, δηλαδή το 17%, είναι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων 4 στρατηγοί και 35 συνταγματάρχες», επισημαίνεται στην έρευνα.

Μεταξύ όλων των σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων, το πεζικό υπέστη τις περισσότερες απώλειες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα στοιχεία έως τις 2 Σεπτεμβρίου, «το 20% του συνόλου των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν υπηρετούσε σε μηχανοκίνητες μονάδες τυφεκιοφόρων», ενώ ένα άλλο 17% υπηρετούσε στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις».

Μέχρι στιγμής έχουν επίσης επιβεβαιωθεί πληροφορίες για τον θάνατο στην Ουκρανία τουλάχιστον τεσσάρων κρατουμένων που είχαν πολεμήσει ως μέλη ρωσικών παραστρατιωτικών μονάδων.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ποιοι δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε το ψηφισθέν νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ το οποίο αφορά στο Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας...

Γαλλική κορυφαία εταιρεία παράγει φέτα παραβιάζοντας την «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης»

Μια γαλλική κορυφαία εταιρεία, η Lactalis, πουλάει φέτα η οποία παράγεται στη… Γαλλία, καταστρατηγώντας έτσι τον όρο της «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης».Όπως προκύπτει από το...

Αθήνα: Φύλλο και φτερό τα κρησφύγετα των τρομοκρατών – Πότε θα «χτυπούσαν» το εστιατόριο

Τέσσερα άτομα εξακολουθούν αυτή τη στιγμή να κρατούνται και είναι από την ίδια περιοχή με τους πρώτους δύο συλληφθέντες – Ψάχνουν οπλισμό και εκρηκτικάΣε...

Καναδάς: Τον σκότωσε επειδή του ζήτησε να μην ατμίζει – Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 37χρονο μπροστά στην κόρη του

Νεκρός έπειτα από επίθεση με μαχαίρι έπεσε ένας 37χρονος στον Καναδά. Αφορμή για την φρικτή δολοφονία στάθηκε το γεγονός ότι ο 37χρονος ζήτησε από...

Απόφαση-σταθμός: Απαλλάχθηκε εγγυήτρια δανείου από οφειλές ύψους 342.161 ευρώ

Απόφαση-σταθμός από το Ειρηνοδικείο Ρόδου για εγγυήτρια δανείου καθώς το δικαστήριο την απάλλαξε οριστικά από οφειλές ύψους 342.161,06 ευρώ.Εγγυήτρια δανείου: Το χρονικό της υπόθεσηςΗ...