Αρχική Ελλάδα Bitcoin: Βολιώτης εξηγεί πως έχασε 10.000 €

Bitcoin: Βολιώτης εξηγεί πως έχασε 10.000 €

Θεώρησε ότι βρήκε ευκαιρία για μια μεγάλη επένδυση η οποία θα του επέφερε και πολλά κέρδη. Τελικά έχασε όλα τα λεφτά του. Βολιώτης μέσα στο καλοκαίρι δέχτηκε τηλεφώνημα από την Αγγλία, προκειμένου να επενδύσει στο κρυπτονόμισμα, με μεγάλα κέρδη.

Οπως εξηγεί ο ίδιος του είπαν ότι εαν επένδυε σε μεγάλες εταιρίες νέων τεχνολογιών θα είχε πολλά κέρδη.

Ο ανυποψίαστος συμπολίτης, όπως αναφέρει το magnesia news διαβάζοντας στο διαδίκτυο την ραγδαία απόδοση κερδών από επενδύσεις σε bitcoin, δελεάστηκε από την προοπτική να διπλασιάσει ή και να τριπλασιάσει το κομπόδεμά του και κατέθεσε χρήματα στον λογαριασμό που του έδωσε ο υποτιθέμενος χρηματιστής, με αποτέλεσμα να του … «χαρίσει» 10.000 €!

Το κέρδος που περίμενε να βγάλει δεν ήρθε ποτέ, καθώς τα χρήματά του μεταφέρθηκαν διαδοχικά σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς και… εξαφανίστηκαν, οπότε το θύμα κατέθεσε μήνυση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος αγνώστου.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, μήπως εντοπιστούν ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες, κάτι που όμως πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που καθημερινά δέχονται κλήσεις από το εξωτερικό, από δήθεν εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες επένδυσης σε κρυπτονομίσματα.

Ορισμένοι μιλούν Ελληνικά, πότε με σπαστή και πότε με κανονική προφορά, λέγοντας πως είναι από εταιρεία που ασχολείται με το forex και τις online επενδύσεις. Μάλιστα συμπολίτες που ζήτησαν να μην τους ενοχλήσουν ξανά, δέχονται κλήσεις από άλλο νούμερο και αναφέρουν το όνομα άλλης εταιρείας και χρησιμοποιούν άλλο ονοματεπώνυμο.

Η Αστυνομία και το cyberalert.gr, γνωρίζουν το συγκεκριμένο θέμα και το παρακολουθούν μιας και πρόκειται ξεκάθαρα για απόπειρα εξαπάτησης παρόμοια με αυτή που είχε διαδραματιστεί πάλι στην Αγγλία, πάλι για δήθεν επενδυτικές υπηρεσίες από Έλληνες προς Έλληνες υποψήφια θύματα.

Πανελλαδικά, τα θύματα της συγκεκριμένης απάτης υπολογίζονται σε περίπου 3000.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Επίδομα παιδιού: Στα τέλη Ιανουαρίου η εμβόλιμη πληρωμή – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, η οποία θα είναι διαθέσιμη για αιτήσεις έως τον...

Kρανίο 2.000 ετών με εμφυτευμένο μεταλλικό κομμάτι, απόδειξη της αρχαίας χειρουργικής

Ένα ανθρώπινο κρανίο, ενός πολεμιστή από το Περού, ηλικίας περίπου 2.000 ετών, δείχνει το αποτέλεσμα μιας προηγμένης για την εποχή χειρουργικής επέμβασης όπου, σε...

Κορωνοχρέη ρύθμιση: Εξετάζεται παράταση προανήγγειλε ο Σταϊκούρας

Κορωνοχρέη ρύθμιση: Παράταση στη ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρήστος...

Ιατροί εργασίας: Παραγκωνισμένοι εν μέσω πανδημίας και αύξησης των εργατικών ατυχημάτων

Σε περίοδο πανδημίας και έξαρσης των εργατικών ατυχημάτων προκαλεί εντύπωση το γεγονός της ακραίας υποβάθμισης της ιατρικής εργασίας, μίας ειδικότητας που είναι απαραίτητη για...

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει, η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2022. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου...