Αρχική Κόσμος Μπλόκο ΗΠΑ σε γνωστές κινέζικες εταιρείες – Τέλος οι πωλήσεις για Huawei...

Μπλόκο ΗΠΑ σε γνωστές κινέζικες εταιρείες – Τέλος οι πωλήσεις για Huawei και ZTE

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις πωλήσεις γνωστών μεγάλων εταιρειών της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE. Επικαλούνται λόγους εθνικής ασφάλειας.

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πώληση και την εισαγωγή νέου εξοπλισμού επικοινωνιών από πέντε κινεζικές εταιρείες. Άλλες εταιρείες που είναι στο χρηματιστήριο, περιλαμβάνουν τις Hikvision, Dahua και Hytera, οι οποίες κατασκευάζουν εξοπλισμό παρακολούθησης βίντεο και αμφίδρομα συστήματα ασυρμάτου.

Είναι η πρώτη φορά που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κάνουν μια τέτοια κίνηση για λόγους ασφαλείας, όπως σημειώνει το BBC.

Η Hikvision αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι τα προϊόντα της δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Η Huawei και άλλοι προμηθευτές έχουν αρνηθεί στο παρελθόν ότι παρείχαν δεδομένα στην κινεζική κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) δήλωσε ότι τα μέλη της ψήφισαν ομόφωνα την Παρασκευή για την έγκριση των νέων κανόνων.

«Η FCC έχει δεσμευτεί να προστατεύει την εθνική μας ασφάλεια διασφαλίζοντας ότι ο αναξιόπιστος εξοπλισμός επικοινωνιών δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται εντός των συνόρων μας», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Jessica Rosenworcel.

«Αυτοί οι νέοι κανόνες αποτελούν σημαντικό μέρος των συνεχιζόμενων ενεργειών μας για την προστασία του αμερικανικού λαού από απειλές για την εθνική ασφάλεια που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες», πρόσθεσε η ίδια.

Στη συνέχεια επιταχύνθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ και συνεχίστηκαν υπό τη διακυβέρνηση του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Πρόκειται για εταιρείες – κολοσσούς όπως η Huawei και ZTE, που έχουν αποσπάσει ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς παγκοσμίως.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ρωσία: Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το αεροδρόμιο «φάντασμα»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ψωμί: Γιατί οι αρτοποιοί εξετάζουν αυξήσεις έως 15 λεπτά στην φρατζόλα [γράφημα]

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ιράν: Καταδίκη σε θάνατο σε 4 άνδρες για ποτά «μπόμπες» που σκότωσαν 17 ανθρώπους

Τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για την Παρασκευή και διανομή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, τα οποία προκάλεσαν τον...

Μάθε πού ψηφίζεις: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αντίστροφη μέτρησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ενώ οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν – όπου απαιτηθεί, την αμέσως...

Ακρίβεια: Πότε θα δούμε τα καρτελάκια με «Μόνιμη Μείωση Τιμής»

Τις επόμενες 2-3 εβδομάδες εκτιμάται ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα νέα καρτελάκια...