Αρχική Ελλάδα Bloomberg: Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να ζεις – Σε ποια...

Bloomberg: Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να ζεις – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Ποιες χώρες συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα – Ποια είναι τα κριτήρια της καλής διαβίωσης σύμφωνα με το Bloomberg Index

Νέα σελίδα προσπαθεί να γυρίσει ο πλανήτης, με προεξάρχουσα τη Δύση, καθώς ήδη τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα αίρονται, με τους πολίτες ανά τον κόσμο να επιστρέφουν στην πολυπόθητη κανονικότητα. Με αφορμή το άνοιγμα των εθνικών οικονομιών ανά τον κόσμο, το πρακτορείο Bloomberg σπεύδει να αναθεωρήσει την καθιερωμένη λίστα των καλύτερων και χειρότερων χωρών, όπου θα μπορούσε να διαμένει κάποιος τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Η διαμόρφωση της συγκεκριμένης λίστας περιλαμβάνει μια σειρά παραμέτρων, όπως οι προοπτικές της οικονομίας ύστερα από την άρση των lockdown, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, η αυστηρότητα των περιοριστικών μέτρων κ.α.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας «φιγουράρουν» οι ΗΠΑ, οι οποίες συγκεντρώνουν 76 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του Bloomberg. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία (73,7 βαθμούς) και στην τρίτη η Ελβετία (72,9 βαθμούς).

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι εξής:

  1.  Ισραήλ
  2. Γαλλία
  3. Ισπανία
  4. Αυστραλία
  5. Κίνα (ηπειρωτική)
  6. Ηνωμένο Βασίλειο
  7. Νότια Κορέα

Όμως, σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Η χώρα μας, κατατάσσεται στην 19η θέση παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 68,8 βαθμούς -την υψηλότερη από την έναρξη της καταγραφής των σχετικών στοιχείων του Bloomberg.

Αναφορικά με τις χειρότερες χώρες, όπου θα μπορούσε να ζει κάποιος, η Αργεντινή «φιγουράρει» στην τελευταία θέση, με μόλις 37 βαθμούς. Ακολουθούν οι Φιλιππίνες (45,3), η Μαλαισία (46,6%) και η Ινδία (47,7) -δηλαδή χώρες, οι οποίες συνεχίζουν να δίνουν άνιση «μάχη» με την πανδημία.

Τέλος, τα άνω αποτελέσματα της συνολικής λίστας του αμερικανικού πρακτορείου διαμορφώνονται ύστερα από εξέταση των στοιχείων διαβίωσης εν μέσω πανδημίας σε 53 διαφορετικές χώρες.

πηγη

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Θεσσαλονίκη: Πέθανε και βρήκαν στο σπίτι του αρχαία μαρμάρινη κεφαλή από άγαλμα

Μία μαρμάρινη κεφαλή γυναικείου αγάλματος, που χρονολογείται πιθανόν στο 2ο αιώνα π.Χ., βρέθηκε το προηγούμενο 24ωρο σε διαμέρισμα στην παραλιακή λεωφόρο...

Τα πάνω-κάτω: Οι Σύμβουλοι Δημάρχων θα συντάσσουν τα έγγραφα των Οικονομικών Υπηρεσιών

Ευφάνταστες λύσεις εφευρίσκει η Κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τη δραματική υποστελέχωση στους Δήμους, που διαρκώς εντείνεται, αφού οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις αγνοούνται.Μία από αυτές,...

Conde Nast Traveller: Τα 2 ελληνικά νησιά που ταυτίζονται με το «ευ ζην»

Τους λόγους που δύο ελληνικά νησιά, η Πάτμος και οι Λειψοί, ταυτίζονται με το «ευ ζην» και πρέπει να βρίσκονται στην...

Μωβ μέδουσες: Διπλή επίθεση σε γυναίκα στα Χανιά – Τα σημάδια και τα συμπτώματα

Παραμένει έντονο το φαινόμενο με τις μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες, οι οποίες έχουν γίνει πονοκέφαλος για τους λουόμενους.Θύμα των μωβ...

Δημοσκόπηση GPO: Ποιες οι διαφορές των κομμάτων (πίνακας)

Με 8,9% διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καραγράφεται στο δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO για το powergame.gr. Συγεκριμένα, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 8,9 ποσοστιαίων...