Αρχική Ελλάδα Μπορεί να γίνει το σύγχρονο Ελληνικό Canadair;

Μπορεί να γίνει το σύγχρονο Ελληνικό Canadair;

Μία πρόταση, που μπορεί μέσα από την κρίση των πυρκαγιών στην χώρα μας, να την θωρακίσει και να την βοηθήσει. Όχι μόνο να αμυνθεί κατά της… πύρινης λαίλαπας, αλλά και να φέρει κέρδη για την Ελλάδα…

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος Seagle έχει άτρακτο με σχήμα υδροπτέρυγων (2 κύρια, 2 εμπρός), ταχύτητα cruising 235 KTS, αυτονομία 1160  ΝΜ, 4 δεξαμενές (12.000 λίτρων νερού) και MTOW 32 τόνων.

Το Seagle έχει σχεδιαστεί για ασφαλείς πτήσεις στις πιο απαιτητικές καταστάσεις. Η αποκομιδή νερού από ήσυχη επιφάνεια θάλασσας ή λίμνης φαίνεται εύκολη για ένα πιλότο, ενώ η ίδια εργασία από την επιφάνεια της θάλασσας με κυματισμό μπορεί να πολλαπλασιάσει το βαθμό δυσκολίας και να βάλει το πλήρωμα του αεροσκάφους σε κίνδυνο.

Το μυστικό του σχεδιασμού του

Η άτρακτος του Seagle έρχεται να αφαιρέσει την δυσκολία αποκομιδής νερού από την επιφάνεια της θάλασσας με κυματισμό αφού έχει υδροπτέρυγα. Αυτή η γνωστή θαλάσσια τεχνολογία αποτελεί το τέλειο buffer μεταξύ των αεροδυναμικών νόμων πτήσης και των υδροδυναμικών νόμων του scooping. Πέρα από το κέντρο της ατράκτου βρίσκεται το slicer, που κόβει το κύμα και κατευθύνει με ασφάλεια το Seagle.

Το σκάφος έχει σχεδιαστεί ως ευκίνητο πουλί. Το φορτίο νερού είναι όσο το δυνατόν πιο κεντραρισμένο και κοντά στα φτερά. Η αεροδομή του δέχεται συντελεστή φορτίου έως 3,5 G προκειμένου να αντιμετωπίσει τις χειρότερες αναταράξεις που δημιουργούνται.

Είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από την αρχή, από πιλότους για πιλότους και υπόσχεται να δώσει μια νέα εικόνα στην πυροσβεστική κοινότητα.

Το νέο πιλοτήριο είναι εμπνευσμένο από τα μαχητικά αεροσκάφη με πλήρη θέα 360 ° για το πλήρωμα. Κάνει την πτήση ασφαλή, άνετη, ακριβής.

Ο σχεδιασμός του Seagle, έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει «μεγάλες φωτιές». Όμως η πρόληψη, είναι ο αρχικός στόχος και για αυτό μπορεί να γίνει ο τέλειος φύλακας, που μπορεί να αντιδράσει γρήγορα και να αποτρέψει την πυρκαγιά να ξεφύγει εκτός ελέγχου. Η αρχιτεκτονική διπλής δεξαμενής δίνει μεγάλη ευελιξία στον χειριστή. Η πτήση με νερό μισού φορτίου ή επιβραδυντικό υγρό επιτρέπει μακρές και φθηνές αναγνωριστικές πτήσεις ελέγχου.

Σώμα από συνθετικά υλικά

Δεδομένου ότι τα σύνθετα υλικά κερδίζουν όλο και περισσότερες εφαρμογές στη βιομηχανία, το Seagle κατασκευάζεται με τη νέα προσέγγιση υλικών και διαδικασιών. Η επιλογή αυτή κάνει το αεροσκάφος ελαφρύτερο ως πρώτο πλεονέκτημα. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η υψηλή αντοχή στη διάβρωση νερού και αλατιού.

Tο Seagle δείχνει πως είναι μία πρόταση για την κατασκευή ενός οικονομικού πυροσβεστικού αεροσκάφους, που υπόσχεται περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα. Αν η πρόταση φτάσει στα σωστά χέρια ίσως να γίνει μία λύση στο πρόβλημα της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

 

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η NASA ρίχνει… άσφαλτο στη Σελήνη για την κατασκευή δρόμου

Η μακροπρόθεσμη εξερεύνηση της Σελήνης από το ανθρώπινο είδος απαιτεί νέες τεχνολογίες για να ανταποκριθούμε στις μοναδικές προκλήσεις της ζωής σε...

Ποιοι κληρονόμοι θα πρέπει να επισκεφτούν την εφορία

Ομαλά εξελίσσεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς τις τελευταίες εβδομάδες. Οι κληρονόμοι δεν χρειάζεται πλέον να στήνονται στις ουρές της εφορίας. Μέσω της ηλεκτρονικής...

Τα τέσσερα μέτρα για καταθέτες και δανειολήπτες – Τι εξετάζεται

Να συμβάλει ενεργά το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην στήριξη των πολιτών που πιέζονται τα εισοδήματά τους, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της...

Θανατηφόρα κρούσματα στρεπτόκοκκου – Μαθητές δημοτικού τα θύματα

Ένας ακόμη μαθητής Δημοτικού στη Βρετανία έχασε τη ζωή του από κρούσμα στρεπτόκοκκου της ομάδας Α. Πρόκειται για τον τέταρτο επιβεβαιωμένο...

Θεσσαλονίκη: Μάνα κλείδωνε την 8χρονη κόρη της σε δωμάτιο χωρίς φαγητό

Γροθιά στο στομάχι η κατάθεση ενός αστυνομικού που αντίκρισε ένα μικρό παιδί γυμνό και πεινασμένο κουλουριασμένο στο πάτωμα ενός παγωμένου δωματίου.Μία...