Αρχική Κόσμος Μπουντρούμια και απάνθρωπα βασανιστήρια με τις ευλογίες… Πούτιν στην Ουκρανία

Μπουντρούμια και απάνθρωπα βασανιστήρια με τις ευλογίες… Πούτιν στην Ουκρανία

Μπουντρούμια όπου οι έγκλειστοι ακρωτηριάζονται με χειρουργικά εργαλεία, ξυλοκοπούνται και υποβάλλονται σε ηλεκτροσόκ. Κι όλα αυτά με τις… ευλογίες του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι καταγγελίες από ομάδες και οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια όλο και πληθαίνουν για τα όσα συμβαίνουν στη νοτιοανατολική Ουκρανία, στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, εκεί που έχει ανακηρυχτεί η Ομοσπονδιακή Πολιτεία της Νέας Ρωσίας.

Από το 2014 όταν και ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία με φόντο την ανεξαρτητοποίηση των ρωσόφωνων περιοχών, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ περίπου 13.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1,1 εκατ. έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια του, όμως τα επεισόδια είναι συνεχόμενα και το «τσεκούρι του πολέμου» δεν έχει θαφτεί.

Τις τελευταίες ημέρες ήρθαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες που δείχνουν τις εγκαταστάσεις ενός παλιού πυρηνικού εργοστασίου, οι οποίες, σύμφωνα με τις οργανώσεις, χρησιμοποιούνται ως μυστικές φυλακές που διοικούνται από υποστηρικτές του Πούτιν. Από αντάρτες και μισθοφόρους που πολέμησαν στο πλευρό των Ρώσων.

Όπως υποστηρίζεται περισσότεροι από 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολίτες, κρατούνται στις εγκαταστάσεις και έχουν υποστεί φρικτά βασανιστήρια.

Ο αποκαλούμενος ως
ο «The Maniac»
(πηγή: thesun.co.uk)

Αρχιβασανιστής φέρεται πως είναι ο «The Maniac» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Την ταυτότητά του αποκάλυψε το Justice for Peace στο Donbas, μια συμμαχία 17 ουκρανικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τοπικών μέσων ενημέρωσης.

«Ο τόπος που εξαφανίζονται άνθρωποι»

Όπως αποκάλυψε στη «The Sun» το Κέντρο Πολιτικών Ελευθεριών, που εδρεύει στο Κίεβο υπάρχουν 267 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 226 αμάχων, φυλακισμένα σε αυτά τα μπουντρούμια χωρίς να αντιμετωπίζουν καμία κατηγορία.

Η βαρβαρότητα όμως δεν σταματά εκεί. Οι κρατούμενοι που έχουν φύγει από εκεί κάνουν λόγο για τα τρομερά βασανιστήρια που υπέστησαν στις συγκεκριμένες φυλακές.

Σκληρά σωματικά βασανιστήρια, που πολλές φορές συνδυάζονται με ηλεκτροσόκ. Αλλά και ξύλο μέχρι θανάτου. Υπάρχουν μαρτυρίες πως τους λύγιζαν τα δάκτυλα μέχρι να σπάσουν ή ακόμα χειρότερα πως τους… αναλάμβαναν πρώην μποξέρ.

Επίσης έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ανθρώπων που τους αφήνουν γυμνούς σε εξωτερικούς χώρους πάνω σε σανίδες για πολλές ώρες.

Παρότι δεν έχουν υπάρξει επίσημα στοιχεία πως η λειτουργία των φυλακών συνδέεται με την κυβέρνηση της Ρωσίας, όλα τα διαβόητα μπουντρούμια στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν ώστε να τρομοκρατούν και αποτρέπουν κάθε φιλοουκρανική φωνή στην περιοχή.

Οι ντόπιοι λένε χαρακτηριστικά τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ως «ο τόπος που εξαφανίζονται οι άνθρωποι».

Περιλαμβάνει οκτώ κελιά, δύο δωμάτια απομόνωσης ενώ στο υπόγειο καταφύγιο λέγεται πως γίνονται τα βασανιστήρια.

Πρόσφατα διέρρευσαν φωτογραφίες σε έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Telegram που λέγεται πως απεικονίζουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να βασανίζουν τους τροφίμους.

Σε μία από αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται ένα τραπέζι που πάνω έχει ένα στρατιωτικό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Stanislav Aseyev που υπήρξε κρατούμενο εκεί, το τηλέφωνο αυτό λειτουργεί ως πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Και το κάνει πιο συγκεκριμένο λέγοντας πως οι κρατούμενοι δένονται πάνω στο τραπέζι, ένα καλώδιο συνδέεται με τα γεννητικά τους όργανα και ένα άλλο στο σώμα τους και τότε τους πετάνε νερό. Τότε το ηλεκτρικό ρεύμα διαπερνά το σώμα προκαλώντας αφόρητους πόντους.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα βασανιστήρια που αποκαλύπτονται. Επίσης υπάρχουν αναφορές για ψυχολογική βία. Με σύστημα ήχου και εικόνας υποχρεώνουν τους κρατούμενους να βλέπουν και να ακούν τους συντρόφους τους που βασανίζονται!

Χειρουργικά εργαλεία στα βασανιστήρια

Ο Oleksandr Grishchenko, βρέθηκε στις συγκεκριμένες φυλακές, όταν κατηγορήθηκε -ψευδώς όπως αποδείχθηκε- από έναν αντάρτη υποστηρικτή του Πούτιν, ως κατάσκοπος.

Μιλώντας στο Euromaidan Press περιέγραψε τη στιγμή που συναντήθηκε με τον «The Maniac». Έναν πρώην επαγγελματία μποξέρ, με σπασμένη μύτη που κακοποιεί του κρατούμενους, όπως ανέφερε.

Αρχικά υπέστη ηλεκτροσόκ, ενώ στη συνέχεια του έδεσαν τα χέρια και τα τραβούσαν μέχρι να τεντωθούν.

Και τότε στην αίθουσα μπήκε ο «The Maniac» που άρχισε να το ξυλοκοπά με έναν πλαστικό σωλήνα. Ο συνεργός του, τού λύγιζε το χέρι μέχρι να σπάσει, όμως τα χειρότερα δεν είχαν έρθει.

Η περιγραφή του σοκάρει για τη σκληρότητα των βασανιστών. «Έβγαλε από ένα βαλιτσάκι ένα χειρουργικό σετ, το άνοιγε και άρχισε να μου δείχνει τι έχει μέσα. Ψαλίδια, νυστέρια, χειρουργικό πριόνι. Μου είπε πως θα μου έκοβε τα δάκτυλα. Μετά από λίγο μου έδεσαν το χέρι και εκείνο έβαλε το πριόνι ανάμεσα στα δάκτυλά μου. Μου είπε πως ακόμα και αν λιποθυμήσω έχουν τον τρόπο να με επαναφέρουν ώστε να συνεχίσουν τα βασανιστήρια μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν».

Αποκάλυψε επίσης πως υπήρξε σε συγκρατούμενό του ξυλοδαρμός με ένα σφυρί.

Άγνωστος ο αριθμός

Μιλώντας στη «The Sun» εκπρόσωπος του Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών χαρακτήρισε τη φυλακή ως «η κορυφή του παγόβουνου».

Και εξήγησε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι για τους οποίους υπήρχαν υποψίες απιστίας στις αρχές διώκονται και καταδικάζονται για κατασκοπεία, σαμποτάζ και προδοσία.

Οι οικογένειές τους συχνά δεν απευθύνονται στις κρατικές αρχές της Ουκρανίας ή σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκφοβίζονται ή απλά καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες απελευθέρωσης κάποιου στην Ουκρανία. Ακόμη και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δεν έχει πρόσβαση στους κρατουμένους.

Επομένως, πρέπει να πούμε ειλικρινά ότι δεν γνωρίζουμε το μέγεθος των απαγωγών, των βασανιστηρίων και της παράνομης κράτησης ανθρώπων στα κατεχόμενα εδάφη»…

Πηγή: thesun – Με πληροφορίες από: dailymailjfp, wikipedia – Πηγή φωτό: telegram

reader.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η βαθύτερη τρύπα του κόσμου που θεωρείται η «είσοδος στην κόλαση» σφραγίστηκε

Η γεώτρηση Κόλα είναι η πιο βαθιά τρύπα που έχουν ανοίξει οι άνθρωποι στη γη και φτάνει μέχρι τα...

Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες της δολοφονίας Λυγγερίδη – «Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό»

Καταιγιστικές ήταν οι χθεσινές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη»...

Airbnb: Έρχεται τέλος επιτηδεύματος ανά κατάλυμα – Έντονες αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις από την αγορά για τα μέτρα Aντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, να επιβάλλει στα νομικά πρόσωπα...

Σε ποιες χώρες της Ευρώπης κλέβονται τα περισσότερα αυτοκίνητα -Τι ισχύει για την Ελλάδα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Εξαιρετικά ανησυχητική η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος – H Ελλάδα χάνει μέρος της ανταγωνιστικότητάς της στις διεθνείς αγορές

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...