Αρχική Πολιτική Μπούζα: «Αντιδημοκρατικότητα και αυταρχικότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου»

Μπούζα: «Αντιδημοκρατικότητα και αυταρχικότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη διαδικασία επερωτήσεων-ελέγχου της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, που μπορεί να έγινε μεν, με μεγάλη καθυστέρηση δε και με φανερή ενόχληση και ένταση από την Περιφερειακή Αρχή, κάποιοι εκ των  επερωτώντων Περιφερειακών Συμβούλων, δεν έλαβαν απαντήσεις.

Με την αυθαίρετη ερμηνεία του Προέδρου, να μην υπάρχει δευτερολογία των επερωτώντων, όπως γινόταν την προηγούμενη Περιφερειακή περίοδο,  κλείνουν άρον- άρον τα διάφορα θέματα.

Αυτήν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και πρωτοφανή στα αυτοδιοικητικά χρονικά ανέδειξα με σχετική επερώτησή μου.

Απορίας άξιον όμως είναι η σιωπή , εν είδει άτυπης συμφωνίας άλλων παρατάξεων του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, όπου σιωπούν στα όσα αυθαίρετα και αυταρχικά βιώνουν οι αιρετοί εκπρόσωποι των Πελοποννησίων , μέσα στο ανώτερο όργανο του Περιφερειακού θεσμού.

Ο Πρόεδρος κ.Μανώλης Σκαντζός, που φέρει βαριά την ευθύνη της μπαχαλοποίησης, θελησε να υποβαθμίσει τα γεγονότα που αναφέρθηκαν στην επερώτησή μου, να ωραιοποιήσει άσχημες καταστάσεις που έχουμε πολλοί από εμάς βιώσει και να μας …πληροφορήσει πως εκλέχτηκε με την παράταξη του κ.Νίκα.

Ξέχασε όμως να αναφέρει πως ως Πρόεδρος του οργάνου, οφείλει να τηρεί τον κανονισμό, να σέβεται μεν τον επικεφαλής της παράταξής του κ.Νίκα, αλλά να μην εκτελεί προκλητικά κάθε αυθαίρετη εντολή που του δίνει παρουσία όλων ο κ.Περιφερειάρχης, ο οποίος έχει έναν σαφή και απόλυτα καθορισμένο ρόλο στις συνεδριάσεις. Δεν προΐσταται του οργάνου, ούτε έχει δικαιοδοσία να δίνει εντολές και κατευθύνσεις στον τρόπο συζήτησης, ψηφοφοριών κλπ, όπου αποφασίζει το Σώμα, σύμφωνα με όσα ρητά αναφέρει ο Κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα …χάδια του κ.Περιφερειάρχη στις πτέρυγες της Αριστεράς βγάζουν μάτια, η σιωπή τους το ίδιο, η ανίερη συμπόρευση ΚΚΕ- Χρυσής Αυγής σε ψηφοφορίες- σωσίβια του κ. Νίκα προκαλούν το ίδιο και μετά αναρωτιούνται κάποιοι για ποιο λόγο, οι πολίτες αδιαφορούν για τα Περιφερειακά πράγματα.

Η στασιμότητα στην παραγωγή έργου, η ανάλωση στην οικειοποίηση έτοιμων έργων των προκατόχων τους, η εμμονή δημοσιότητας ακόμη και τυπικών διοικητικών πράξεων, οι ανακρίβειες, οι ύβρεις που δέχονται αρκετοί συνάδελφοι, όσο και να παλεύει να τις εξορκίσει ο κ.Νίκας με συνεχείς αναφορές-απολογίες, οι εμφανείς αδυναμίες επίλυσης προβλημάτων, η απομάκρυνση από την κοινωνία και τα προβλήματά της, καθώς  και η αγωνία της επικράτησης μέσω της αυταρχικότητας στον κατ΄εξοχήν δημοκρατικό θεσμό, είναι η αιτία της απαξίας στα μάτια της κοινωνίας.

Οι πολίτες είχαν μάθει αλλιώς…να βρίσκουν αμέσως απλά και λαϊκά τους εκπροσώπους τους και χωρίς να …βυθίζονται στα κόκκινα χαλιά, οι οποίοι να μπορούν να δίνουν άμεσα λύσεις και όχι να είναι μόνο εκτελεστικά όργανα που περιμένουν εντολές από τον έναν ή ακόμη, από το πλήθος των ειδικών συνεργατών του.

Δυστυχώς σήμερα εγκαθιδρύεται με την ανοχή των Περιφερειακών του Συμβούλων, ένα καθεστώς αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικότητας και αυταρχικότητας, στον Περιφερειακό θεσμό, έχοντας ως εφαλτήριο το Περιφερειακό Συμβούλιο που έφτασε μετά δυσκολιών, απαγορεύσεων κλπ τέλος Μαΐου, στην 5η μόλις συνεδρίασή του.

Τα συμπεράσματα δικά σας.!!

(Επισυνάπτω Βίντεο από τη σχετική επερώτησή μου).

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης καταδικασμένος για φόνο αστυνομικού

Αμερικανός στον οποίο είχε επιβληθεί η ποινή του θανάτου για τον φόνο αστυνομικού εκτελέστηκε χθες Τετάρτη στο Τέξας, παρά τις διαμαρτυρίες της υπεράσπισης ότι...

H Eλλάδα έχει την 8η ακριβότερη τιμή βενζίνης στον κόσμο

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τις ακριβότερες τιμές βενζίνης παγκοσμίως. Tα στοιχεία προέρχονται από το διεθνές παρατηρητήριο...

Φρίκη με τον βιασμό 4χρονου από τον πατέρα του: Ανατριχιαστικές περιγραφές και ο ρόλος της γιαγιάς

Νέες λεπτομέρειες για τον βιασμό 4χρονου από τον πατέρα του έδωσε το πρωί της Πέμπτης, ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού,...

Αυστραλία: Βγάζει τον Κάρολο από τα χαρτονομίσματα και βάζει εικόνα ιθαγενών

Ένα μοτίβο ιθαγενών της Αυστραλίας είναι αυτό που θα αντικαταστήσει το πρόσωπο του Βρετανού μονάρχη στο χαρτονόμισμα των 5 δολαρίων της...

Νέο Ηράκλειο: Μαχαίρωσαν 17χρονο στον σταθμό του ΗΣΑΠ

Θύμα επίθεσης με μαχαίρι έπεσε ένας 17χρονος στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Νέο Ηράκλειο, τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/2).Ειδικότερα, όπως μεταδίδει...