Αρχική Πολιτική Μπούζα: «Αντιδημοκρατικότητα και αυταρχικότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου»

Μπούζα: «Αντιδημοκρατικότητα και αυταρχικότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη διαδικασία επερωτήσεων-ελέγχου της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, που μπορεί να έγινε μεν, με μεγάλη καθυστέρηση δε και με φανερή ενόχληση και ένταση από την Περιφερειακή Αρχή, κάποιοι εκ των  επερωτώντων Περιφερειακών Συμβούλων, δεν έλαβαν απαντήσεις.

Με την αυθαίρετη ερμηνεία του Προέδρου, να μην υπάρχει δευτερολογία των επερωτώντων, όπως γινόταν την προηγούμενη Περιφερειακή περίοδο,  κλείνουν άρον- άρον τα διάφορα θέματα.

Αυτήν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και πρωτοφανή στα αυτοδιοικητικά χρονικά ανέδειξα με σχετική επερώτησή μου.

Απορίας άξιον όμως είναι η σιωπή , εν είδει άτυπης συμφωνίας άλλων παρατάξεων του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, όπου σιωπούν στα όσα αυθαίρετα και αυταρχικά βιώνουν οι αιρετοί εκπρόσωποι των Πελοποννησίων , μέσα στο ανώτερο όργανο του Περιφερειακού θεσμού.

Ο Πρόεδρος κ.Μανώλης Σκαντζός, που φέρει βαριά την ευθύνη της μπαχαλοποίησης, θελησε να υποβαθμίσει τα γεγονότα που αναφέρθηκαν στην επερώτησή μου, να ωραιοποιήσει άσχημες καταστάσεις που έχουμε πολλοί από εμάς βιώσει και να μας …πληροφορήσει πως εκλέχτηκε με την παράταξη του κ.Νίκα.

Ξέχασε όμως να αναφέρει πως ως Πρόεδρος του οργάνου, οφείλει να τηρεί τον κανονισμό, να σέβεται μεν τον επικεφαλής της παράταξής του κ.Νίκα, αλλά να μην εκτελεί προκλητικά κάθε αυθαίρετη εντολή που του δίνει παρουσία όλων ο κ.Περιφερειάρχης, ο οποίος έχει έναν σαφή και απόλυτα καθορισμένο ρόλο στις συνεδριάσεις. Δεν προΐσταται του οργάνου, ούτε έχει δικαιοδοσία να δίνει εντολές και κατευθύνσεις στον τρόπο συζήτησης, ψηφοφοριών κλπ, όπου αποφασίζει το Σώμα, σύμφωνα με όσα ρητά αναφέρει ο Κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα …χάδια του κ.Περιφερειάρχη στις πτέρυγες της Αριστεράς βγάζουν μάτια, η σιωπή τους το ίδιο, η ανίερη συμπόρευση ΚΚΕ- Χρυσής Αυγής σε ψηφοφορίες- σωσίβια του κ. Νίκα προκαλούν το ίδιο και μετά αναρωτιούνται κάποιοι για ποιο λόγο, οι πολίτες αδιαφορούν για τα Περιφερειακά πράγματα.

Η στασιμότητα στην παραγωγή έργου, η ανάλωση στην οικειοποίηση έτοιμων έργων των προκατόχων τους, η εμμονή δημοσιότητας ακόμη και τυπικών διοικητικών πράξεων, οι ανακρίβειες, οι ύβρεις που δέχονται αρκετοί συνάδελφοι, όσο και να παλεύει να τις εξορκίσει ο κ.Νίκας με συνεχείς αναφορές-απολογίες, οι εμφανείς αδυναμίες επίλυσης προβλημάτων, η απομάκρυνση από την κοινωνία και τα προβλήματά της, καθώς  και η αγωνία της επικράτησης μέσω της αυταρχικότητας στον κατ΄εξοχήν δημοκρατικό θεσμό, είναι η αιτία της απαξίας στα μάτια της κοινωνίας.

Οι πολίτες είχαν μάθει αλλιώς…να βρίσκουν αμέσως απλά και λαϊκά τους εκπροσώπους τους και χωρίς να …βυθίζονται στα κόκκινα χαλιά, οι οποίοι να μπορούν να δίνουν άμεσα λύσεις και όχι να είναι μόνο εκτελεστικά όργανα που περιμένουν εντολές από τον έναν ή ακόμη, από το πλήθος των ειδικών συνεργατών του.

Δυστυχώς σήμερα εγκαθιδρύεται με την ανοχή των Περιφερειακών του Συμβούλων, ένα καθεστώς αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικότητας και αυταρχικότητας, στον Περιφερειακό θεσμό, έχοντας ως εφαλτήριο το Περιφερειακό Συμβούλιο που έφτασε μετά δυσκολιών, απαγορεύσεων κλπ τέλος Μαΐου, στην 5η μόλις συνεδρίασή του.

Τα συμπεράσματα δικά σας.!!

(Επισυνάπτω Βίντεο από τη σχετική επερώτησή μου).

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η Γαλλίδα που θάφτηκε… δυο φορές!

Η Philomèle Jonetre ήταν μια 24χρoνη Γαλλίδα, που είχε προσβληθεί από χολέρα. Λίγο καιρό αργότερα έπεσε νεκρή και 16 ώρες μετά...

Ταϊλάνδη – Θερίζει τη χώρα η πανδημία – Σοροί σε κοντέινερ

Το νεκροτομείο ενός νοσοκομείου στην Ταϊλάνδη, που έχει κατακλυστεί από σορούς θυμάτων Covid-19, άρχισε να μεταφέρει τους νεκρούς σε κοντέινερ-ψυγεία. Η...

Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών – Εναλλακτικούς τρόπους αναζητά η πολιτεία

Κάμψη καταγράφεται στην πορεία των εμβολιασμών τις τελευταίες ημέρες καθώς σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Δελτίου του OPEN, πραγματοποιούνται περίπου...

Αποκάλυψη newmoney: Φόρος 135 ευρώ για… 44 ευρώ αναδρομικά

Σε ποιες περιπτώσεις τα αναδρομικά των συνταξιούχων αναδεικνύονται σε παγίδα φόρου – Το απίστευτο μπέρδεμα που ταλαιπωρεί χιλιάδες συνταξιούχουςΣοκ και αγανάκτηση...

Αεροπορικές οδηγίες: Παράταση μέτρων – Τι ισχύει για τις πτήσεις στα νησιά

Παρατείνεται έως την Δευτέρα 9 Αυγούστου και ώρα 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία για τις πτήσεις εσωτερικού, σύμφωνα με ανακοίνωση...