Αρχική Πολιτική Μπούζα: “Φάκελος κουνούπια, φάκελος δακοκτονία, φάκελος έργα, φάκελος αντιπλημμυρικά – ίσον ΜΗΔΕΝ”

Μπούζα: “Φάκελος κουνούπια, φάκελος δακοκτονία, φάκελος έργα, φάκελος αντιπλημμυρικά – ίσον ΜΗΔΕΝ”

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Αργά είναι τα αντανακλαστικά της Περιφερειακής Αρχής  Νίκα , με αποτέλεσμα τις χαμηλές αποδόσεις όλης της ομάδας  του, στα σοβαρά, επείγοντα και αναγκαία για την πορεία του τόπου έργα.

Όταν ο Περιφερειάρχης κ.Παναγιώτης Νίκας, αναλώνεται μόνο στην παραπολιτική, στην προσπάθεια σπίλωσης του κύριου αντιπάλου του στο Περιφ. Συμβούλιο κ.Πέτρου Τατούλη και στην προσέγγιση συμβούλων του, εχόντων μεγάλες φιλοδοξίες, αδημονία για έμμισθες θέσεις και χαλαρή οπτική της ευθύνης τους και κυρίως, βλέποντας την κατάρρευση της αποδοχής του ιδίου και της παράταξής του, σε όλη την Πελοπόννησο, φυσικό και επόμενο είναι να μην μπορεί να αποδώσει έργο προς όφελος του τόπου.

Έτσι παραμένουν σε απόλυτη αδράνεια έργα και κινούνται- όσα κινούνται- με μεγάλες καθυστερήσεις, προβλήματα και ελλείψεις.

  1. Όταν όπως σχολιάζουν έμπειροι γεωπόνοι, λόγω της κλιματικής αλλαγής ο δάκος είναι πάντα  μέσα στον ελαιώνα, φαντάζει πρωτοφανής η αδράνεια και η καθυστέρηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας και προστασίας του ελαιοκάρπου και του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.  Όταν π.χ. η Περιφέρεια Κρήτης από τα μέσα Απριλίου ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους παγιδοθεσίας και έχουν ήδη μεριμνήσει για 5 δολωματικούς ψεκασμούς ή στη Στερεά Ελλάδα έχουν ξεκινήσει ψεκασμούς από 15 Ιουνίου κι εμείς  στην Πελοπόννησο καθυστερούμε απαράδεκτα και απλά περιμένουμε και προσευχόμαστε να συνεχίσει ο καύσωνας μπας και σωθεί η παραγωγή ελαιολάδου, τότε υπάρχει σοβαρό θέμα διοικητικής επάρκειας.  Ενδεικτικά να αναφέρω π.χ. πως το 2019 οι πρώτοι ψεκασμοί ξεκίνησαν  προς τα τέλη Ιουνίου.
  2. Άλλο μεγάλο πρόβλημα που φανερώνει την έλλειψη συντονισμού και αντανακλαστικών της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, είναι η καθυστέρηση στην κουνουποκτονία. Βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου και ο κεντρικός διαγωνισμός 8,5 εκατ. περίπου, ακόμα «ρετουσάρεται», «κόβεται και ράβεται» με όλες τις έννοιες, πρώτες και δεύτερες σκέψεις, ενώ χωρίς διαγωνισμό, με την προσφιλή τακτική του κ.Νίκα, των απ΄ευθείας αναθέσεων, λες και δεν είχε  στη διάθεσή του, άπλετο χρόνο να κάνει σωστές τις διαδικασίες, μοίρασε από 20.000 ευρώ σε 6 μικρές εργολαβίες προπομπούς ….μέχρι να βγει ο διαγωνισμός!!! Μετά αναρωτιόμαστε γιατί σπαταλούνται αδιαφανώς πόροι, ενσκήπτουν μολυσματικές ασθένειες σε ανθρώπους και ζώα και δυσχεραίνεται η διαβίωση των πολιτών, όταν αντί του κοινού συμφέροντος κυριαρχούν άλλες παράμετροι.
  3. Όσον αφορά όλα τα λοιπά έργα, δύο χρόνια τώρα παρακολουθούμε την  απέλπιδα προσπάθεια της Περιφ.Αρχής στη διοργάνωση φιεστών, όπου με πανηγυρικό τρόπο ο κ. Νίκας ξανα-υπογράφει κυρίως τα έργα που απένταξε στην αρχή της θητείας του, προκειμένου να τα εμφανίσει ως δικά του , ενώ σημαντικά για τον τόπο έργα καθυστερούν επικίνδυνα διότι ο στόχος είναι μόνο ένας …η ιδιοποίηση !

Με ένταση, νεύρα, αντιδημοκρατικές συμπεριφορές προς αιρετούς, μη ανοχή στην κριτική η οποία πρωτοφανώς αναφέρεται ως ύβρις , με τακτικισμούς, με κορώνες είτε υπέρ είτε κατά της Κυβέρνησης , δεν διοικείται σωστά ο τόπος .

Ας κατανοήσουμε όλοι στην Περιφέρεια, πως οι πολίτες, μας εξέλεξαν να ασκήσουμε τον αυτοδιοικητικό μας ρόλο και όχι τον πολιτικό , τον οποίο έχει αναλάβει το πολιτικό προσωπικό της Πελοποννήσου!

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Χαμός στο νοσοκομείο του Βόλου: 40χρονος κλωτσούσε και απειλούσε την σύζυγό του ότι θα την κάψει

Ένας μικρος πανικός επικράτησε στους διαδρόμους της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου το βράδυ της Τετάρτης. Όλα...

Μεσσηνία: Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι για τις προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβάζουν ταχύτητες τα κομματικά επιτελεία, καθώς απομένουν λιγότεροι από δύο μήνες για τις ευρωεκλογές, και η μεγάλη μάχη δίνεται...

Οι τελευταίες στιγμές ενός Αφροαμερικανού πριν πεθάνει, ενώ τον πιέζουν αστυνομικοί – «Δεν μπορώ να αναπνεύσω!»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

«Tο παιδί αισθανόταν ένα βάρος» – Συγκλονίζει η υπόθεση του αγοριού που πήρε το 100 για να καταγγείλει τον πατέρα του

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Ημερίδα του ΚΚΕ στην Καλαμάτα – Στο επίκεντρο η Ποινική Δικαιοσύνη

Σύσκεψη – συζήτηση διοργανώνει η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, το Σάββατο 13 Απρίλη και ώρα 7μμ, στην...