Αρχική Πολιτική Χαρίτσης για επίσκεψη Μητσοτάκη: «Ήλθε, είδε και απήλθε ο κ. Μητσοτάκης στην...

Χαρίτσης για επίσκεψη Μητσοτάκη: «Ήλθε, είδε και απήλθε ο κ. Μητσοτάκης στην Μεσσηνία…»

Μόνο αίσθημα δικαίωσης για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προκαλέσει το γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε σήμερα για πρώτη φορά, με αφορμή την επίσκεψη του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό του «Ελαιώνα» στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, ότι οι «ομάδες παραγωγών» που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον ν. 4384/2016, ως μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού κόσμου, συνιστούν ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα. Ο Α.Σ. Ελαιώνα αποτελεί πράγματι ένα πρωτοποριακό παράδειγμα αγροτικής – συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας και με το σκεπτικό αυτό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε και χρηματοδότησε το επενδυτικό του σχέδιο το 2019.

Ως προς το πολύπαθο Φιλιατρινό Φράγμα, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και τους αγρότες του Νομού μας, αφού, με την ολοκλήρωση και λειτουργία του θα αρδεύει συνολικά 34.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αξίζει να υπενθυμίσουμε εν συντομία το ιστορικό του και στον κ. Μητσοτάκη που σταμάτησε περαστικός να το δει:

Το κυρίως έργο ολοκληρώθηκε το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπόρεσε όμως να επιτελέσει άμεσα τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάσθηκε, αφού στον αρχικό του σχεδιασμό κατά το έτος 2006, δεν είχαν προβλεφθεί (!) τα απαραίτητα δίκτυα διοχέτευσης του νερού για την άρδευση των αγροτεμαχίων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε, με άλλα λόγια, ένα έργο «κέλυφος», χωρίς την απαραίτητη υποδομή για την λειτουργικότητα του. Έτσι, λόγω των τραγικών παραλείψεων, χρειάστηκε να εκπονηθεί ειδική μελέτη και τελικά το 2019 να ενταχθεί το έργο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Έκτοτε όμως και μετά από δύο ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ και παρά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού στις συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, τίποτα δεν έχει προχωρήσει, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει αγκιστρωμένη στο παρελθόν της και συνεχίζει την ίδια πολιτική της αδράνειας και των παραλείψεων.

Τέλος, όσον αφορά τα κρίσιμα έργα υποδομών της Μεσσηνίας (Καλαμάτα – Ριζόμυλος, Καλό Νερό – Τσακώνα, Αντιπλημμυρικά, Αεροδρόμιο) και την πρόοδο τους τα δύο αυτά χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ, ΄΄άνθρακες ο θησαυρός΄΄.

Πάλι καλά τουλάχιστον που ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να επαναλάβει τις πανηγυρικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην Καλαμάτα, στην αρχή της θητείας του, τον Οκτώβριο του 2019, δεσμεύσεις και υποσχέσεις που βεβαίως δεν υλοποιήθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα.

Η ολιγόωρη περιοδεία ρουτίνας του κ. Μητσοτάκη στην Μεσσηνία, κατά το τέλος των διακοπών του στην περιοχή μας, προξενεί μόνο απορία, αφού έλαβε χώρα χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία και καμία δέσμευση για την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής μας, πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο πολίτη για την επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να υλοποιήσει τα μεγάλα έργα του Νομού μας που παραμένουν ΄΄βαλτωμένα΄΄ μετά από δύο ολόκληρα χρόνια κυβερνητικής θητείας της ΝΔ.

Δύο χρόνια, δυστυχώς, χαμένα κι αναξιοποίητα για την Μεσσηνία και τους Μεσσήνιους πολίτες, για τον αγροτικό κόσμο, τον τουρισμό και τους επαγγελματίες του Νομού μας.

Ένα είναι βέβαιο όμως: η Μεσσηνία μας και μπορεί και αξίζει πολύ καλύτερα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το 33% των Ελλήνων ενδιαφέρεται πολύ για τις επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις

Και το 22% καθόλου, σύμφωνα με το ΕυρωβαρόμετροΟ ένας στους τρεις Έλληνες (33%) ενδιαφέρεται πολύ για τις νέες επιστημονικές και τεχνολογικές...

Σεισμός διάρκειας 90 λεπτών στον πλανήτη Άρη με ρεκόρ δόνησης 4,2 Ρίχτερ

Τρεις σεισμοί μέσα σε ένα μήνα καταγράφηκαν στο έδαφος του Άρη με έναν από αυτούς να διαρκεί 90 λεπτά, σύμφωνα με...

Νησιά Φερόε: Νέα κτηνωδία με σφαγή άλλων 52 δελφινιών – Μεγάλη ευθύνη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Αλλη μια κτηνωδία σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή των Νήσων Φερόε, καθώς έπειτα από τη σφαγή των 1.428 δελφινιών πριν από περίπου...

ΕΝΦΙΑ: Βήμα βήμα η πληρωμή των δόσεων -Σε 4 κλικ

Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να πληρωθεί είτε εφάπαξ, είτε σε έξι δόσεις. Σημειώνεται δε, πως η δόση του Σεπτεμβρίου μπορεί να πληρωθεί τον Οκτώβριο, χωρίς...

Έρχονται σε 2 χρόνια τα πρώτα ιπτάμενα αυτοκίνητα

Εάν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ήδη έχουν σκεφθεί την ιπτάμενη αυτοκίνηση, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ. Οι προβλέψεις των ειδικών κάνουν λόγο για...