Αρχική Κόσμος Χαβάη: Μυστήριο με λευκή σπείρα που καταγράφηκε να στροβιλίζεται στον ουρανό (Βίντεο)

Χαβάη: Μυστήριο με λευκή σπείρα που καταγράφηκε να στροβιλίζεται στον ουρανό (Βίντεο)

Κάμερα τοποθετημένη στην κορυφή του ψηλότερου ηφαιστείου της Χαβάης απαθανάτισε κάτι που μοιάζει με λευκή σπείρα να στροβιλίζεται στον νυχτερινό ουρανό, με τους ερευνητές να πιστεύουν ότι το παράξενο φαινόμενο συνδέεται με στρατιωτικό δορυφόρο που εκτοξεύτηκε από έναν πύραυλο SpaceX στη Φλόριντα.

Οι εικόνες καταγράφηκαν στις 18 Ιανουαρίου από κάμερα στην κορυφή του Μάουνα Κέα, έξω από το Εθνικό Αστρονομικό Αστεροσκοπείο της Ιαπωνίας.

Στο βίντεο βλέπουμε μια λευκή σφαίρα να διασπάται σχηματίζοντας μια σπείρα, και στη συνέχεια να ξεθωριάζει μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς.

Ο Ίτσι Τανάκα, ερευνητής του αστεροσκοπείου, ειδοποιήθηκε για το φαινόμενο από έναν αστρολόγο που παρακολουθούσε τα όσα κατέγραφε η κάμερα σε απευθείας μετάδοση στο YouTube.

«Όταν άνοιξα τον σύνδεσμο αντίκρισα ένα φαινόμενο που για μένα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό», δηλώνει ο Τανάκα, ο οποίος παρατήρησε μια παρόμοια σπείρα και τον περασμένο Απρίλιο, και πάλι μετά από την εκτόξευση του SpaceX. Ωστόσο η σπείρα τότε ήταν μεγαλύτερη και πιο αχνή.

Ο Tανάκα εξηγεί ότι το παρατηρητήριο εγκατέστησε την συγκεκριμένη κάμερα προκειμένου να παρακολουθεί το εξωτερικό περιβάλλον μέσα από το τηλεσκόπιο Σουμπαρού και να μοιράζεται εικόνες του καθαρού ουρανού που απλώνεται πάνω από το Μάουνα Κέα.

Σύμφωνα με τον Τανάκα, ένα τηλεσκόπιο που παρακολουθεί τον ουρανό σε μέρη όπου η ατμόσφαιρα δεν είναι εξίσου καθαρή, όπως για παράδειγμα από το Τόκιο, ίσως να μην είχε εντοπίσει ποτέ τη συγκεκριμένη σπείρα.

Για την αστρονομία, η κορυφή του ηφαιστείου Μάουνα Κέα, διαθέτει μερικές από τις καλύτερες συνθήκες θέασης στη Γη, γεγονός που την καθιστά ένα ευνοϊκό σημείο ακόμα και για τα πιο προηγμένα παρατηρητήρια του κόσμου. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κορυφή, για την πλειοψηφία των ιθαγενών της Χαβάης είναι τόπος ιερός, καθώς θεωρείται κατοικία των θεών.

Πηγή: Guardian

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πεντάγωνο – Τμήμα έρευνας UFO: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα, αναφέρει προσχέδιο εγγράφου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων...

Άνθρωπος που «πέθανε» και επέστρεψε στη ζωή λέει ότι βρέθηκε στο «ειρηνικό πνευματικό βασίλειο»

Ένας άνδρας που πέθανε πριν επανέλθει στη ζωή λέει ότι δεν πηγαίνεις απλώς προς το φως – όπως προτείνουν τόσες πολλές δημοφιλείς ερμηνείες του...

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις

Θεσσαλονίκη, πρωινό Κυριακής 16 Μαΐου 1948. Δύο βαρκάρηδες περπατούν αμέριμνοι στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Μιλούν και παρατηρούν τη θάλασσα. Λίγα βήματα...

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση

Στη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου drone, ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, ανακοίνωσε πως προχώρησε τις περασμένες 48 ώρες η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στις...

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Λουκέτο έως 90 ημέρες σε βενζινάδικα και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ

Προβλέπονται «λουκέτα», πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως επίσης και για τη φοροδιαφυγή από τα πρατήρια βενζίνης...