Αρχική Ελλάδα Χειροπέδες στον επιχειρηματία – «φαντομά» της Γλυφάδας: Ζούσε σε βίλα φρούριο, πολύχρονες...

Χειροπέδες στον επιχειρηματία – «φαντομά» της Γλυφάδας: Ζούσε σε βίλα φρούριο, πολύχρονες καταδίκες

Σε βίλα που θυμίζει «φρούριο» ζούσε 57χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη χθες Τρίτη στην οδό Παλαιολόγου στη Γλυφάδα, γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη «κατά συνήθεια», χρέη στο Δημόσιο και άλλα οικονομικής φύσεως αδικήματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων τον έψαχναν για πολλές ημέρες χωρίς αποτέλεσμα. Και αυτό διότι ο επιχειρηματίας είχε φροντίσει να γίνει «φάντασμα». Έπαιρνε πάντα αυστηρά μέτρα προφύλαξης, γνωρίζοντας προφανώς ότι τον αναζητά η Αστυνομία για να του περάσει χειροπέδες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι άλλαζε διαρκώς διεύθυνση κατοικίας και κινείτο αποκλειστικά με αυτοκίνητα που ανήκαν σε τρίτους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ζούσε σε βίλα που διέθετε πολλαπλά σημεία εξόδου-διαφυγής, προκειμένου να μπορεί να εξαφανιστεί σε περίπτωση αιφνίδιας εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, η βίλα διέθετε συστήματα ασφαλείας, ούτως ώστε να αποφεύγεται η προσέγγιση αστυνομικών. Περιμετρικά υπήρχαν σύγχρονες κάμερες ασφαλείας, ενώ υπήρχε και μία υπερυψωμένη περίφραξη με αγκαθωτά σύρματα.

Παρά τα μέτρα προφύλαξης που λάμβανε ο 57χρονος, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν χθες το πρωί και του πέρασαν χειροπέδες στην οδό Παλαιολόγου στη Γλυφάδα.

Πολύχρονες καταδίκες

Όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση της 30ης Νοεμβρίου 2018 του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 14 ετών για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση (άνω των 150.000 ευρώ), πλαστογραφία κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και της έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές άνω των 150.000 ευρώ.

Επίσης, εκκρεμούσε απόφαση της 25ης Μαΐου 2012 του Ε’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματική ποινή 45.000 ευρώ για τα αδικήματα της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών εισφορών, της μη έγκαιρης καταβολής εργατικών εισφορών και της μη έγκαιρης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, ο 57χρονος επιχειρηματίας δεν κατέβαλε στο Δημόσιο οφειλές προερχόμενες από βεβαιωμένες φορολογικές, ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές, καθώς και δεδουλευμένες αποδοχές υπαλλήλων της εν λόγω εταιρίας. Κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πεντάγωνο – Τμήμα έρευνας UFO: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα, αναφέρει προσχέδιο εγγράφου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων...

Άνθρωπος που «πέθανε» και επέστρεψε στη ζωή λέει ότι βρέθηκε στο «ειρηνικό πνευματικό βασίλειο»

Ένας άνδρας που πέθανε πριν επανέλθει στη ζωή λέει ότι δεν πηγαίνεις απλώς προς το φως – όπως προτείνουν τόσες πολλές δημοφιλείς ερμηνείες του...

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις

Θεσσαλονίκη, πρωινό Κυριακής 16 Μαΐου 1948. Δύο βαρκάρηδες περπατούν αμέριμνοι στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Μιλούν και παρατηρούν τη θάλασσα. Λίγα βήματα...

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση

Στη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου drone, ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, ανακοίνωσε πως προχώρησε τις περασμένες 48 ώρες η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στις...

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Λουκέτο έως 90 ημέρες σε βενζινάδικα και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ

Προβλέπονται «λουκέτα», πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως επίσης και για τη φοροδιαφυγή από τα πρατήρια βενζίνης...