Αρχική Κόσμος Χονγκ Κονγκ: Ηλεκτρονικά βραχιολάκια θα φορούν οι πολίτες που είναι θετικοί στον...

Χονγκ Κονγκ: Ηλεκτρονικά βραχιολάκια θα φορούν οι πολίτες που είναι θετικοί στον κοροναϊό

Ο νέος νόμος υποχρεώνει όσους διαγιγνώσκονται θετικοί στον ιό να φορούν το βραχιολάκι ώστε οι υγειονομικές Αρχές να γνωρίζουν εάν και πότε βγήκε από το σπίτι, ενώ θα έπρεπε να είναι σε απομόνωση.

Ηλεκτρονικά βραχιολάκια θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κοροναϊό βάσει νέου νόμου. Ο λόγος είναι για να μπορούν οι υγειονομικές Αρχές να ελέγχουν εάν τυχόν παραβιάζουν την καραντίνα τους.

Επιπλέον, οι νοσούντες θα πρέπει να έχουν στα κινητά τους πιστοποιητικά ανοσίας, τα οποία θα ελέγχονται με σύστημα QR Code. Ωστόσο, στο Χονγκ Κονγκ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους σε όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, ακόμη και αν οι ίδιοι είναι αρνητικοί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Guardian, τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια θα αρχίσουν να τοποθετούνται από την Παρασκευή υποχρεωτικά σε όλους τους νοσούντες οι οποίοι θα πρέπει να απομονωθούν για 19 ημέρες.

«Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν βγαίνει από την καραντίνα στο σπίτι και μόνο έτσι μπορούμε να το διασφαλίσουμε», είπε ο Λο Τσουνγκ-Μάου, γραμματέας Δημόσιας Υγείας της πόλης.

Το βραχιολάκι και το πιστοποιητικό ανοσίας με QR Code  είναι τα νέα μέτρα που λαμβάνει η χώρα προκειμένου να μειώσει έως και να μηδενίσει τα κρούσματα κοροναϊού.

Η παραβίαση της υποχρεωτικής καραντίνας στο Χονγκ Κονγκ συνεπάγεται με πρόστιμο έως 3.200 δολάρια και ποινή φυλάκισης έως και 6 μήνες.

Το Χονγκ Κονγκ αναφέρει κατά μέσο όρο περίπου 2.500 κρούσματα την ημέρα το τελευταίο διάστημα και εξακολουθεί να διατηρεί αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, επιβάλλοντας επταήμερη καραντίνα σε ξενοδοχεία για τις αφίξεις, σύμφωνα με την πολιτική του «μηδενικού κρούσματος» της Κίνας, η οποία στοχεύει στην εξάλειψη του κορονοϊού από την κοινότητα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μετά το στέγαστρο του ΟΑΚΑ, συναγερμός και για τη γέφυρα Καλατράβα στην Κατεχάκη

Μετά το ΟΑΚΑ, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το στέγαστρο του σταδίου, εμφανή είναι τα σημάδια...

Επικουρικές συντάξεις: Ποιες θα δοθούν μέχρι το τέλος του 2023

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι μισές από τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος του...

Περιοδεία Κουτσούλη στη Μεσσηνία

Επίσκεψη στους Γαργαλιάνους, πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Κουτσούλης, στο πλαίσιο του εορτασμού του...

Η Apple κατηγορεί το Instagram για την υπερθέρμανση των iPhone 15

Η Apple κατηγορεί το Instagram και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές για ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης με το iPhone 15. Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι ένα σφάλμα...

Ο ΕΚΦΑ ζητά 28.726 ευρώ από 24χρονο ανάπηρο φοιτητή – Στα κάγκελα στο ΑΠΘ

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να στηρίξουν 24χρονο, συμφοιτητή τους ο οποίος βρίσκεται σε...