Αρχική Ελλάδα Χριστούγεννα 2021: Ποιες Κυριακές θα λειτουργούν τα καταστήματα – Πότε ξεκινά το...

Χριστούγεννα 2021: Ποιες Κυριακές θα λειτουργούν τα καταστήματα – Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο

Ποιο θα είναι το ωράριο καταστημάτων την περίοδο των γιορτών – Τι προβλέπεται για την τελευταία Κυριακή του έτους

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα τις δύο Κυριακές 12 και 19 Δεκεμβρίου, ενόψει της επερχόμενης εορατιστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων παραμένει σε ισχύ για 8 καθορισμένες Κυριακές τον χρόνο, μεταξύ των οποίων και οι δύο Κυριακές πριν την ημέρα των Χριστουγέννων, όπως επίσης και η τελευταία Κυριακή του έτους. Ωστόσο, η τελευταία Κυριακή του έτους σιμπίπτει με την 26η Δεκεμβρίου, η οποία έχει προστεθεί στις υποχρεωτικές αργίες και δεν μπορεί να μετατεθεί σε άλλη Κυριακή.

Έτσι την τελευταία Κυριακή του έτους, 26 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Ανοιχτά θα είναι τις δύο Κυριακές στις 12 και 19 Δεκεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο από τις 10.00 έως τις 18.00.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από τον εμπορικό Σύλλογο της πόλης το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα 2021, ως είθισται τα καταστήματα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα λειτουργήσουν από τις 10.00 έως τις 18.00, ενώ κλειστά θα είναι στις 25 (ανήμερα Χριστουγέννων), 26 Δεκεμβρίου, την Πρωτοχρονιά και την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου.

Αναφορικά με τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι το λιανεμπόριο την Χριστουγεννιάτικη περίοδο θα κινηθεί με γνώμονα τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Βρετανία: Μήνυση στο NHS από άντρα που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και το μετάνιωσε την ίδια μέρα

Δικαστική μάχη κατά του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας ξεκίνησε ένας νεαρός Βρετανός, που αφαίρεσε τα γεννητικά του όργανα, κατά τη διάρκεια...

Αμβλώσεις: «Οι ΗΠΑ έκαναν ένα βήμα προς τον σκοταδισμό» – Παγκόσμιο κύμα οργής στο Twitter με την απόφαση

«Η Αμερική δεν έρχεται μαζί μας στον 21ο αιώνα» – Πρώτο trend στο Twitter παγκοσμίως το #RoeVsWadeΠαγκόσμιο σοκ και έντονη κατακραυγή...

«Βροχή» αιτήσεων για το «Αλλάζω Συσκευή»: Ήδη προς απόσυρση 177.000 συσκευές -Οι προτιμήσεις των πολιτών

Με καταιγιστικό ρυθμό υποβάλλονται αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή», που τρέχει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.Σχετικά με το ενδιαφέρον που...

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι μεγάλοι οφειλέτες – 49.000 φορολογούμενοι χρωστάνε 100 δισ. ευρώ!

Περί τα 3 δισ. ευρώ νέα χρέη, έχουν δημιουργήσει μέσα σε ένα χρόνο οι μεγάλοι οφειλέτες και πλησιάζει η ώρα για...

Λύτρας: Δεν σκότωσε τα παιδιά η Πισπιρίγκου

Ο δικηγόρος εκτιμά πως θα ξεσπάσει «ιατρικός πόλεμος» και θεωρεί πως η Ρούλα δεν σκότωσε τα παιδιάΕκτίμηση για «ιατρικό πόλεμο» στην υπόθεση...