Αρχική Οικονομία Χριστούγεννα πληρωμές 2022: Μποναμάς τα Χριστούγεννα για χιλιάδες δικαιούχους

Χριστούγεννα πληρωμές 2022: Μποναμάς τα Χριστούγεννα για χιλιάδες δικαιούχους

Διαβάστε αναλυτικά ποια επιδόματα θα δοθούν το επόμενο διάστημα και ποιες οι προϋποθέσεις για να τα λάβετε. Αναλυτική λίστα με όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Έως 31/5/2022 θα πρέπει να κάνετε αγορά πετρελαίου διπλάσιας αξίας από αυτή που θα λάβετε με την επιδότηση.

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • βιομάζα (πέλετ)
  • θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης

Τα φυσικά πρόσωπα που ορίζονται ως δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

α. Εισοδηματικά:

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, ανέρχεται έως δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και είκοσι τέσσερεις χιλιάδες (24.000) ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική, το οποίο προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε τέκνο.

Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται έως είκοσι επτά (27.000) ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

Στο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα εκείνο, το οποίο αθροιστικά απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος και από την εισφορά αλληλεγγύης.

atm_eurokinissi

β. Ακίνητης Περιουσίας:

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2022, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων, του φορολογικού έτους 2021, να μην υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Επιταγή ακρίβειας – Επίδομα 250 ευρώ

Το επίδομα των 250 ευρώ θα λάβουν:

1) Ευάλωτοι συνταξιούχοι που τον Νοέμβριο 2022 λαμβάνουν:

  • α) Οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη, ή προκαταβολή κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου
  • β) Προσυνταξιοδοτική παροχή
  • γ) Αναπηρικά επιδόματα (e-ΕΦΚΑ)
  • δ) Σύνταξη από το Γ ενικό Λογιστήριο του Κράτους (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ.) θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: Ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα 9.600 ευρώ (από 7.200). Ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα 16.800 ευρώ (από 14.400). Συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 300.000 ευρώ (από 200.000). Φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Να έχουν υποβάλλει δήλωση για 2021.

2) Οι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ θα έχουν προσαύξηση κατά 250 ευρώ.

3) Η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερήλικων θα δοθεί με προσαύξηση 250 ευρώ.

4) Οι ωφελούμενοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος τον Δεκέμβριο θα λάβουν διπλή δόση.

5) Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τον Δεκέμβριο, θα υπάρξει για τις οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα παιδιού με μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού.

6) Μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θα είναι επίσης ωφελούμενοι των 250 ευρώ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Εκνευρισμός στην Τουρκία μετά το νέο «όχι» του Μενέντεζ για την πώληση των F-16

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι στην Τουρκία μετά τη νέα, χθεσινή, άρνηση του Μπομπ Μενέντεζ στην πώληση των F-16 στην Τουρκία.Ο εκνευρισμός των...

Αμαλιάδα: 7χρονος έπαιζε με γεμάτη καραμπίνα και τραυμάτισε σοβαρά την 10χρονη αδερφή του

Σκάγια από καραμπίνα δέχτηκε μια 10χρονη στην Αμαλιάδα όταν ο 7χρονος αδερφός της έπαιζε με το όπλο του παππού όταν αυτό...

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ξεκινάει η υποβολή στο Taxinet

Το «στοίχημα» να προλάβει τον αρχικό της στόχο για έναρξη της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων πριν τις 25 Μαρτίου προσπαθεί να πετύχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων...

Τέμπη: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος

Το νομοσχέδιο για τα Τέμπη αναμένεται να εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023.Κατατέθηκε στη Βουλή το...

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στον “Μορέα”

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της...