Αρχική Ελλάδα Δεύτερες σκέψεις για Πάσχα στο χωριό

Δεύτερες σκέψεις για Πάσχα στο χωριό

Μετά από δύο χρόνια περιορισμού στα αστικά κέντρα κατά την περίοδο του Πάσχα, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων και της απαγόρευσης μετακίνησης, ήρθε επιτέλους η πολυαναμενόμενη ελευθερία για Ανάσταση με τις οικογένειες στην επαρχία και στα χωριά.

Το αίσθημα, ωστόσο, της χαράς για Πάσχα στο χωριό περιορίζουν η ακρίβεια, οι αυξήσεις και η αβεβαιότητα εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία.

Ήδη αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει δεύτερες σκέψεις για το ταξίδι στην επαρχία και στα νησιά ενόψει του Πάσχα, βλέποντας τις τιμές στα βενζινάδικα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η τιμή της βενζίνης πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα κυμαίνεται σταθερά στα 2 ευρώ σε όλη την Αθήνα, ενώ το πετρέλαιο έχει μια μικρή πτώση στην αντλία εξαιτίας της επιδότησης που έχει δοθεί. Τις τελευταίες ημέρες το πετρέλαιο κίνησης κυμαίνεται στα 1,66 με 1,80 ευρώ.

Παραδειγμα

Έτσι αν ένα ζευγάρι ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, το κόστος του ταξιδιού είναι αρκετά μεγάλο. Τα διόδια για μία διαδρομή είναι περίπου 45 ευρώ, ενώ τα καύσιμα για αυτοκίνητο με βενζίνη (στα 2 ευρώ) ανέρχεται στα 85 ευρώ!

Την ίδια ώρα, τα εισιτήρια των πλοίων έχουν αυξηθεί εξαιτίας του κόστους μεταφοράς, με το ταξίδι στο νησί να βάζει «φωτιά» στην τσέπη των οικογενειών.

Παράδειγμα

Για ένα ταξίδι στην Αίγινα μία τετραμελής οικογένεια με αυτοκίνητο χρειάζεται περίπου 150 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Αυξήσεις «φωτιά» και στο αρνί και το κατσίκι

Παράλληλα, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με το ακριβότερο πασχαλινό τραπέζι των τελευταίων χρόνων, καθώς οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά για τα βασικά προϊόντα είναι αυξημένες και το ράλι της ακρίβειας ανεξέλεγκτο.

Τα παραδοσιακά προϊόντα που συνθέτουν το πασχαλινό τραπέζι αναμένεται να δουν επιπλέον αύξηση στις ήδη αυξημένες τιμές όσο προχωράμε προς την εβδομάδα του Πάσχα.

Όπως τονίζουν στο iEidiseis παράγοντες της αγοράς το πιο πιθανό είναι δούμε μία αύξηση στα κρέατα στο 20 με 25 %.

Λίγο πριν το Πάσχα οι τιμές στη Βαρβάκειο για αρνιά και κατσίκια διαμορφώνονται ως εξής:

  1. Κατσίκι: 8 με 10 ευρώ το κιλό
  2. Αρνί: 8 με 10 ευρώ το κιλό.

Πέρυσι οι τιμές τη Μεγάλη Εβδομάδα κυμαίνονται από 7 έως 10 ευρώ.

Αν υπάρξει αύξηση 20% τότε ένα κατσικάκι από 10 ευρώ που κοστίζει τώρα, θα το βρούμε 12 με 13 ευρώ τις επόμενες μέρες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Χαρίτσης: Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

«Για μία ακόμη βδομάδα η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη! Η μοναδική πλέον πάνω από τα 2 ευρώ!” σημειώνει ο Αλέξης Χαρίτσης,...

Αλυσίδες στο αυτοκίνητο: Το πρόστιμο και όσα ισχύουν με το νέο μέτρο

Πολλά ακούστηκαν για την υποχρέωση που έχουν οι οδηγοί να έχουν αλυσίδες στο αυτοκίνητο από 1ης Οκτωβρίου κάθε έτους. Αρκετοί δε,...

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα 2022 γιορτάζονται την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σχολεία θα κλείσουν για Χριστούγεννα 2022, λίγες...

Μπλόκο ΗΠΑ σε γνωστές κινέζικες εταιρείες – Τέλος οι πωλήσεις για Huawei και ZTE

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις πωλήσεις γνωστών μεγάλων εταιρειών της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE. Επικαλούνται λόγους εθνικής...

New York Times: Πόσο ελεύθερος είναι ο Τύπος στη γενέτειρα της Δημοκρατίας;

Ρεπορτάζ-κόλαφο για τη χώρα μας φιλοξενούν οι New York Times, σχετικά με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, στον απόηχο της...