Αρχική Πολιτική ΔΕΗ – Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος – “Στο περιθώριο η Πελοπόννησος” λέει η...

ΔΕΗ – Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος – “Στο περιθώριο η Πελοπόννησος” λέει η Μπούζα

                                                      ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στο περιθώριο η Πελοπόννησος και απούσα από σπουδαία διεθνή αθλητικά- τουριστικά γεγονότα .

Τις μεγάλες υστερήσεις της Περιφερειακής Αρχής Νίκα στο σχεδιασμό και την παραγωγή έργου που έχει ανάγκη ο τόπος, καθώς και τις φαινομενικά, αλλά όχι ουσιαστικά, δήθεν καλές σχέσεις του ίδιου του Περιφερειάρχη με την Κυβέρνηση και τους διάφορους Υπουργούς, τις πληρώνει ο τόπος.

Σε λίγες ώρες ξεκινάει στην Ελλάδα, από την Κρήτη, ένα αθλητικό- τουριστικό γεγονός, που επανέρχεται μετά από 10 ολόκληρα χρόνια απουσίας  και θα προβάλει τουριστικά την πατρίδα μας.

Είναι ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, που συμπεριλαμβάνεται στο αγωνιστικό καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας ( UCI ). Είναι αγώνας απίστευτης δημοσιότητας και παγκόσμιας προβολής,  αφού όλη η Ευρώπη θα βλέπει από τους παγκόσμιους αθλητικούς κολοσσούς Eurosport και  Eurosport2, τις ελληνικές ομορφιές και τα υπέροχα τοπία της πατρίδας μας, όπως επίσης και η Μέση Ανατολή, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Νοτιοανατολική Ασία, η Ινδία, η Νότια Αφρική και η Βόρεια και Νότια Αμερική.

Συμμετέχουν αθλητές από τις πέντε ηπείρους και 26 Χώρες. Ομάδες πολυεθνικές θα δώσουν τη μάχη επί πέντε ημέρες στην Ελλάδα, που επανέφερε τον αγώνα αυτό, θέλοντας να συνδέσει έξυπνα τον αθλητισμό με τον τουρισμό.

Τα πέντε etap του αγώνα θα διεξαχθούν στις Περιφέρειες Κρήτης, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου . Έχουν επιλεγεί έξυπνα διαδρομές που αναδεικνύουν την πανέμορφη φύση και τις τουριστικές περιοχές των Περιφερειών αυτών, οι οποίες βαδίζουν σταθερά και έξυπνα στην εξωστρέφεια, προβολή και ανάπτυξη των περιοχών τους.

Αντίθετα η Πελοπόννησος, παραπαίει τουριστικά, κλείνεται ανεπίτρεπτα και πρωτοφανώς στο καβούκι της, απομακρύνεται λόγω υστέρησης του πολιτικού της προσωπικού από τα μεγάλα και σοβαρά γεγονότα, κινείται χωρίς στόχο και επιλέγει ως παραγωγή έργου, αποσπασματικές και επικοινωνιακές μόνο για το εσωτερικό της Περιφέρειας δράσεις, όπως τα infokiosk, τις προσλήψεις προσωπικού για τη στελέχωσή τους, τις τουαλέτες, τις κακόγουστες φιέστες εγκαινίων περιπτέρων, μεταξύ των αιρετών της παράταξης Νίκα και την απομάκρυνση από κάθε σοβαρή και αρμόζουσα στο απαιτητικό σήμερα, εξωστρεφή δράση.

Αντί ο κ. Νίκας και oι αποτυχημένοι τύπου influencer συνεργάτες του, που δεν ασκούν καμία επιρροή πουθενά, αντίθετα πασχίζουν εναγώνια να προβάλλουν τον εαυτό τους, να αντιληφθούν  τη σπουδαιότητα του Ποδηλατικού Γύρου και να νοιαστούν έγκαιρα να συμμετέχει και η Πελοπόννησος στο σπουδαίο αυτό αθλητικό –τουριστικό γεγονός, προγραμματίζουν φιέστες εγκαινίων παρακμιακών δράσεων .

Επιτέλους πρέπει να παρέμβει το Υπουργείο Τουρισμού, διότι έχουν σπαταληθεί, την ώρα που δυσκολεύεται να επιβιώσει η Ελληνική κοινωνία, περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ στην Πελοπόννησο από το 2020 για τον τουρισμό και δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά, σοβαρά και επαγγελματικά ο προορισμός Μυθική Πελοπόννησος. Για όλες αυτές τις υστερήσεις,  πρέπει να λογοδοτήσουν στους Πελοποννησίους.

Η ευθύνη τους είναι μεγάλη για την κατρακύλα του προορισμού μας, αλλά και η αμετροέπειά τους το ίδιο, όταν επιχειρούν να παρουσιάσουν ακόμη και τη μεγάλη φυγή των Αθηναίων προς την Ελληνική ενδοχώρα και την φυσιολογική λόγω των περιστάσεων αύξηση της επισκεψιμότητας των Ελλήνων τις ημέρες του Πάσχα, μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων λόγω κόβιντ, ως δικό τους έργο και συμμετοχή!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Αντιπρόεδρος ΠΕ.ΣΥ.Π. – Υπεύθυνη Μεσσηνίας & Τουρισμού ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ασφαλιστικό: Πότε συμφέρει η συνταξιοδότηση φέτος ή το 2023;

Μόνο για αιτήσεις συνταξιοδότησης που θα κατατεθούν αυτό το μήνα θα προβλεφθεί η αναπροσαρμογή του 7,75%. Για τις νέες αιτήσεις από...

Ελληνικό πυροβολικό: Τα πυροβόλα και οι εκτοξευτές πυραύλων του Ελληνικού Στρατού (φωτογραφίες)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χαρακτηριστεί, μεταξύ άλλων, από τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το πυροβολικό: Αν και από πολλές...

Συντάξεις Ιανουαρίου: Αλλαγές στην πληρωμή των Χριστουγέννων – Ημερομηνίες

Αλλαγές στην πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου, όπως κάθε χρόνο, καθώς οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους νωρίτερα από...

Νέα Ζηλανδία: Γονείς αρνούνται να δοθεί αίμα… εμβολιασμένου στο άρρωστο μωρό τους!

Οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δοθεί μερική κηδεμονία ενός βρέφους οι γονείς του οποίου αρνούνται...

Πόσοι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να πληρώσουν φέτος θέρμανση και ποια είναι η θέση της Ελλάδας

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...