Αρχική Πολιτική ΔΕΗ – Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος – “Στο περιθώριο η Πελοπόννησος” λέει η...

ΔΕΗ – Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος – “Στο περιθώριο η Πελοπόννησος” λέει η Μπούζα

                                                      ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στο περιθώριο η Πελοπόννησος και απούσα από σπουδαία διεθνή αθλητικά- τουριστικά γεγονότα .

Τις μεγάλες υστερήσεις της Περιφερειακής Αρχής Νίκα στο σχεδιασμό και την παραγωγή έργου που έχει ανάγκη ο τόπος, καθώς και τις φαινομενικά, αλλά όχι ουσιαστικά, δήθεν καλές σχέσεις του ίδιου του Περιφερειάρχη με την Κυβέρνηση και τους διάφορους Υπουργούς, τις πληρώνει ο τόπος.

Σε λίγες ώρες ξεκινάει στην Ελλάδα, από την Κρήτη, ένα αθλητικό- τουριστικό γεγονός, που επανέρχεται μετά από 10 ολόκληρα χρόνια απουσίας  και θα προβάλει τουριστικά την πατρίδα μας.

Είναι ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, που συμπεριλαμβάνεται στο αγωνιστικό καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας ( UCI ). Είναι αγώνας απίστευτης δημοσιότητας και παγκόσμιας προβολής,  αφού όλη η Ευρώπη θα βλέπει από τους παγκόσμιους αθλητικούς κολοσσούς Eurosport και  Eurosport2, τις ελληνικές ομορφιές και τα υπέροχα τοπία της πατρίδας μας, όπως επίσης και η Μέση Ανατολή, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Νοτιοανατολική Ασία, η Ινδία, η Νότια Αφρική και η Βόρεια και Νότια Αμερική.

Συμμετέχουν αθλητές από τις πέντε ηπείρους και 26 Χώρες. Ομάδες πολυεθνικές θα δώσουν τη μάχη επί πέντε ημέρες στην Ελλάδα, που επανέφερε τον αγώνα αυτό, θέλοντας να συνδέσει έξυπνα τον αθλητισμό με τον τουρισμό.

Τα πέντε etap του αγώνα θα διεξαχθούν στις Περιφέρειες Κρήτης, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου . Έχουν επιλεγεί έξυπνα διαδρομές που αναδεικνύουν την πανέμορφη φύση και τις τουριστικές περιοχές των Περιφερειών αυτών, οι οποίες βαδίζουν σταθερά και έξυπνα στην εξωστρέφεια, προβολή και ανάπτυξη των περιοχών τους.

Αντίθετα η Πελοπόννησος, παραπαίει τουριστικά, κλείνεται ανεπίτρεπτα και πρωτοφανώς στο καβούκι της, απομακρύνεται λόγω υστέρησης του πολιτικού της προσωπικού από τα μεγάλα και σοβαρά γεγονότα, κινείται χωρίς στόχο και επιλέγει ως παραγωγή έργου, αποσπασματικές και επικοινωνιακές μόνο για το εσωτερικό της Περιφέρειας δράσεις, όπως τα infokiosk, τις προσλήψεις προσωπικού για τη στελέχωσή τους, τις τουαλέτες, τις κακόγουστες φιέστες εγκαινίων περιπτέρων, μεταξύ των αιρετών της παράταξης Νίκα και την απομάκρυνση από κάθε σοβαρή και αρμόζουσα στο απαιτητικό σήμερα, εξωστρεφή δράση.

Αντί ο κ. Νίκας και oι αποτυχημένοι τύπου influencer συνεργάτες του, που δεν ασκούν καμία επιρροή πουθενά, αντίθετα πασχίζουν εναγώνια να προβάλλουν τον εαυτό τους, να αντιληφθούν  τη σπουδαιότητα του Ποδηλατικού Γύρου και να νοιαστούν έγκαιρα να συμμετέχει και η Πελοπόννησος στο σπουδαίο αυτό αθλητικό –τουριστικό γεγονός, προγραμματίζουν φιέστες εγκαινίων παρακμιακών δράσεων .

Επιτέλους πρέπει να παρέμβει το Υπουργείο Τουρισμού, διότι έχουν σπαταληθεί, την ώρα που δυσκολεύεται να επιβιώσει η Ελληνική κοινωνία, περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ στην Πελοπόννησο από το 2020 για τον τουρισμό και δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά, σοβαρά και επαγγελματικά ο προορισμός Μυθική Πελοπόννησος. Για όλες αυτές τις υστερήσεις,  πρέπει να λογοδοτήσουν στους Πελοποννησίους.

Η ευθύνη τους είναι μεγάλη για την κατρακύλα του προορισμού μας, αλλά και η αμετροέπειά τους το ίδιο, όταν επιχειρούν να παρουσιάσουν ακόμη και τη μεγάλη φυγή των Αθηναίων προς την Ελληνική ενδοχώρα και την φυσιολογική λόγω των περιστάσεων αύξηση της επισκεψιμότητας των Ελλήνων τις ημέρες του Πάσχα, μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων λόγω κόβιντ, ως δικό τους έργο και συμμετοχή!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Αντιπρόεδρος ΠΕ.ΣΥ.Π. – Υπεύθυνη Μεσσηνίας & Τουρισμού ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κογκρέσο: Κατατέθηκε τροπολογία – Μπλόκο στα τουρκικά F-16

Με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού βουλευτή Chris Pappas κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τροπολογία για τα F-16 που ζητά η Τουρκία και αποτελούν διακαή πόθο...

Η αστυνομία «έκοψε» πρόστιμο στο αυτοκίνητο των 490 χλμ./ώρα

Κατάπληκτοι από την ομορφιά του μοντέλου έμειναν οι Γάλλοι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν μια Bugatti Chiron Super Sport 300+. Ένα από τα...

Απορρίπτει η Κίνα τις κατηγορίες της NASA ότι έχει πρόθεση να «καταλάβει» το φεγγάρι

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενοχοποιούν και συκοφαντούν συνεχώς την κανονική και λογική διαστημική δραστηριότητα της Κίνας. Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες...

Τροχαία: Ποια ηλικιακή ομάδα εμπλέκεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ατυχήματα

Οι οδηγοί μέχρι 30 ετών είναι αυτοί που εμπλέκονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε τροχαία ατυχήματα. Το 26,8% των οδηγών που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα...

Εξοικονομώ: Ποια θα είναι η συνέχεια του προγράμματος

Στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστεί  το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ  θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις Greco...