Αρχική Κόσμος Δεκάδες αυτοκίνητα μπαίνουν σε καραντίνα – Γιατί απαγορεύεται η κυκλοφορία τους

Δεκάδες αυτοκίνητα μπαίνουν σε καραντίνα – Γιατί απαγορεύεται η κυκλοφορία τους

Απαγορευτικό κίνησης για χιλιάδες αυτοκίνητα και οδηγίες για την στάθμευσή τους δόθηκαν στη γειτονική Ιταλία εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών των προηγούμενων ημερών.

Τεράστια προβλήματα που έχουν επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων στην περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια της Βόρειας Ιταλίας, προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 15 ανθρώπους και εκτόπισαν άλλα 36.000 άτομα.

Οι καταστροφές από τις καταρρακτώδεις βροχές και η παράλληλη υπερχείλιση 23 ποταμών έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές και στο οδικό δίκτυο και φυσικά στα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην περιοχή αφού μεγάλο μέρος τους ή ακόμη και ολόκληρα έμειναν κάτω από το νερό για πολλές ώρες.

Στα δεκάδες προβλήματα που ταλανίζουν την Β.Ιταλία εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών έρχεται να προστεθεί και ένα που αφορά τα αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία έχουν μπει σε καραντίνα. Ο λόγος βρίσκεται στην φωτιά που ξέσπασε σε ένα Nissan LEAF έξω από αντιπροσωπεία της ιαπωνικής εταιρείας που βρίσκεται στη Ravenna.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan είχε δεχτεί προηγουμένως και αυτό τις συνέπειες των καταστροφικών βροχοπτώσεων και έμεινε μισοβυθισμένο στο νερό για περισσότερο από μια ολόκληρη μέρα. Έπειτα από μερικές ημέρες και με τα ύδατα να έχουν υποχωρήσει, το Leaf έπιασε φωτιά χωρίς να έχει κινηθεί από τη θέση του.

Η «συμπεριφορά» του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Nissan έθεσε σε συναγερμό τις αρχές στην πολύπαθη περιοχή με τον δήμο της Ravenna να προχωρά σε ανακοίνωση για απαγόρευση κυκλοφορίας ηλεκτρικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έμειναν ημιβυθισμένα λόγω των πλημμυρών για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου της Ravenna αναφέρεται πως τα αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα που έμειναν κάτω από το νερό για μεγάλο διάστημα ή βρίσκονται για πολλές ημέρες σε περιβάλλον με πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας θα πρέπει να παραμείνουν ακινητοποιημένα και να μην χρησιμοποιηθούν για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων, είτε είναι αντιπροσωπείες, εκθέσεις, επιχειρήσεις είτε ιδιώτες θα πρέπει να λάβουν μέτρα για τη στάθμευσή τους ώστε να διευκολύνουν το έργο της πυροσβεστικής σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά και να μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της σε άλλα οχήματα και κτίρια.

Τα εν λόγω αυτοκίνητα θα πρέπει να σταθμεύσουν σε απόσταση τουλάχιστον πέντε μέτρων από ένα κτίριο ή κάποιο άλλο αυτοκίνητο με το μέτρο να είναι προληπτικό αφού κανένα αυτοκίνητο, είτε συμβατικό είτε εξηλεκτρισμένο δεν έχει σχεδιαστεί για να κάνει το… υποβρύχιο. Έτσι θα υπάρξει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να στεγνώσουν εντελώς και να μειωθεί το ρίσκο κάποιου βραχυκυκλώματος που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση φωτιάς.

Ειδικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές αδιαβροχοποίησης για τις μπαταρίες τους οι οποίες θα πρέπει να μπορούν να μείνουν βυθισμένες σε νερό χωρίς παρουσιάσουν τεχνικό πρόβλημα για τουλάχιστον 30 λεπτά της ώρας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΑΑΔΕ: Μήνυμα σε «ξεχασιάρηδες» οφειλέτες – Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Ένα ψηφιακό εργαλείο που θα ενημερώνει τον φορολογούμενο για τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφεύγεται...

Η πραγματική «Ατλαντίδα»: Εντυπωσιακά ευρήματα από αρχαία πόλη στο βυθό της Μεσογείου

Νέους θησαυρούς από τη χαμένη πόλη του Ηρακλείου (ή Θώνις, όπως την αποκαλούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι) στο βυθό της...

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο

Το α’ εξάμηνο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας αύξηση 11,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της...

Πέναλτι σε επαγγελματίες του χιλιάρικου

Μέχρι το τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου θα γίνουν γνωστές οι αλλαγές που θα...

Ώρες κοινής ησυχίας: Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από Κυριακή

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου – Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του...