Αρχική Κόσμος Δεν είναι μόνο ο Μασκ – Δείτε ποιοι άλλοι πούλησαν μετοχές της...

Δεν είναι μόνο ο Μασκ – Δείτε ποιοι άλλοι πούλησαν μετοχές της Tesla

Το αφεντικό της Tesla, Ίλον Μασκ, πούλησε την εβδομάδα που μας πέρασε μετοχές συνολικής αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων , εκμεταλλευόμενος ένα ξέφρενο ράλι τιμών που ανέβασε την αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Και δεν ήταν ο μόνος…

Λίγες ημέρες πριν ο αδελφός του Κίμπαλ Μασκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, πούλησε μετοχές αξίας 108 εκατομμυρίων δολαρίων, αριθμός που αντιστοιχεί στο 15% των μετοχών που κατείχε στην Tesla.

Η πρόεδρος της εταιρείας Ρόμπιν Ντένχολμ, πουλάει τακτικά μετοχές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή στα τέλη του 2018 . Τα τελευταία δύο χρόνια, κάθε φορά που άσκησε δικαιώματα προαίρεσης που λάμβανε ως μέρος της αποζημίωσής της, πουλούσε αμέσως όλες τις μετοχές που μόλις είχε αποκτήσει.

Ο Zachary Kirkhorn, ο επονομαζόμενος Master of Coin της Tesla , ο οποίος είχε τον πιο τυπικό τίτλο του οικονομικού διευθυντή, επίσης πουλάει μετοχές τακτικά.

Οι μετοχές της Tesla είχαν απίστευτη πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 2.000% από τότε που η εταιρεία εξέπληξε τους επενδυτές με ένα κερδοφόρο τρίτο τρίμηνο το 2019 . Αυτό ξεκίνησε μια σειρά από κερδοφόρα τρίμηνα. Πριν από αυτήν την έκθεση του Οκτωβρίου 2019, πολλοί επενδυτές ανησυχούσαν ότι η εταιρεία μπορεί να αντιμετώπιζε κρίση μετρητών .

Αυτή η άνοδος των μετοχών έκανε την Tesla μόνο την έκτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε σε αποτίμηση 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων , επιτυγχάνοντας αγοραία αξία μεγαλύτερη από τη συνολική κεφαλαιοποίηση των 12 μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στον πλανήτη και καθιστώντας τον Ίλον Μασκ τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο .

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Βρετανία: Επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τους βουλευτές, αυξάνονται οι απειλές για την ασφάλειά τους

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα για την εγγύηση της ασφάλειας βουλευτών, που δηλώνουν ότι είναι αντιμέτωποι με...

Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων για Τέμπη: Προτείνουν αναθεώρηση Συντάγματος για τις ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με 57 θύματα η Ένωση...

Σοκ στο Μεξικό: Δυο υποψήφιοι δήμαρχοι στην πόλη Μαραβατίο δολοφονήθηκαν μέσα σε μια μέρα

Στη μικρή πόλη Μαραβατίο του κεντρικού Μεξικού, δυο υποψήφιοι για το αξίωμα του δημάρχου δολοφονήθηκαν μέσα σε μια μέρα. Χθες...

Τρομοκρατία: Βαρύ κατηγορητήριο για τους «10» της «Σύμπραξης εκδίκησης»

Έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα κατά περίπτωση περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος...

Οι λόγοι που οι επισκέπτες της Αθήνας είναι περισσότεροι και πιο ικανοποιημένοι

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...