Αρχική Κόσμος Deutsche Bank: Ζητά να μπει έξτρα φόρος στους εργαζόμενους από το σπίτι!

Deutsche Bank: Ζητά να μπει έξτρα φόρος στους εργαζόμενους από το σπίτι!

Την έξτρα φορολόγηση των εργαζόμενων από το σπίτι, προτείνει με έκθεση της η Deutsche Bank. Το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιεί για να στηρίξει την επιβολή αυτής της φορολογίας στους εργαζόμενους είναι ότι όσοι εργάζονται από μακριά δεν συνεισφέρουν όπως οι υπόλοιποι στην τοπική οικονομία, αφού δεν τρώνε στα γύρω εστιατόρια, δεν χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς και αφήνουν άδεια τα…πανάκριβα γραφεία των εταιρειών τους

Οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank, αναφέρει το BBC, προτείνουν φόρο 5% επί του μισθού, σε όποιον εργαζόμενο επιλέγει να εργάζεται από το σπίτι του.

Ο φόρος, τονίζει η έκθεση, θα καταβάλλεται από τους εργοδότες και τα έσοδα θα καταβάλλονται σε άτομα που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από το σπίτι.

Αυτό θα μπορούσε να φέρει 40 δισ. ευρώ εάν εισαχθεί και στις ΗΠΑ, λέει η τράπεζα.

Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι αυτό είναι δίκαιο, καθώς όσοι εργάζονται από το σπίτι εξοικονομούν χρήματα και δεν προσφέρουν στο σύστημα όπως εκείνοι που βγαίνουν για δουλειά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Deutsche Bank υπολογίζει ότι ο φόρος θα αποφέρει  ένα ποσό της τάξης των 7 δισ. ετησίως, κάτι που θα μπορούσε να εξασφαλίσει επίδομα έως και 2.000 ευρώ ετησίως σε εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και σε αυτούς που κινδυνεύουν με απολύσεις.

«Εδώ και χρόνια χρειαζόμαστε έναν φόρο για αυτούς που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας» τόνισε ο σχεδιαστής στρατηγικής της Deutsche Bank, Λουκ Τεμπλεμαν. «Ο κορονοϊός μόλις το κατέστησε προφανές», πρόσθεσε.

«Πολύ απλά, το οικονομικό μας σύστημα δεν έχει δημιουργηθεί για να τα βγάζει πέρα με ανθρώπους που μπορούν να αποσυνδεθούν από την πρόσωπο με πρόσωπο κοινωνία», διεμήνυσε.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν στραφεί στην εργασία από το σπίτι καθώς εργοδότες και κυβερνήσεις έκλεισαν γραφεία για να περιορίσουν την εξάπλωση της Covid-19.

Πολλοί μεγάλοι εργοδότες δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν σε ορισμένους υπαλλήλους να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι, είτε με πλήρη απασχόληση είτε με μερική απασχόληση, μετά τη λήξη της πανδημίας.

Ωστόσο, υπάρχουν εκατομμύρια περισσότεροι που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, όπως για παράδειγμα νοσηλευτές και εργάτες και ο φόρος πρέπει να βοηθήσει στην υποστήριξη αυτών των ανθρώπων, υποστηρίζει η Deutsche Bank.

Παράλληλα, λέει ότι οι εργαζόμενοι από το σπίτι συμβάλλουν λιγότερο στην υποδομή της οικονομίας «ενώ εξακολουθούν να λαμβάνουν τα οφέλη της».

Δουλεύοντας από το σπίτι, οι άνθρωποι δεν πληρώνουν για μέσα μαζικής μεταφοράς ή δεν τρώνε σε εστιατόρια κοντά στο χώρο εργασίας τους, ενώ τα ακριβά γραφεία παραμένουν σχεδόν άδεια.

Ο φορολογικός συντελεστής 5% «δεν θα τους ζημιώσει περισσότερο από ότι εάν είχαν επιλέξει να πάνε στο γραφείο», λέει η έρευνα της Deutsche Bank, που δείχνει ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων θέλει να συνεχίσει να εργάζεται τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι μόλις τελειώσει η πανδημία.

Τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση

Ο φόρος θα καταβάλλεται απευθείας από εργοδότες που επιλέγουν να αφήσουν τους εργαζομένους να εργάζονται στο σπίτι.

Αλλά δεν θα ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους και τους υπαλλήλους χαμηλού εισοδήματος.

Επίσης, δεν θα ισχύει όταν οι άνθρωποι καλούνται να μείνουν στο σπίτι για λόγους έκτακτης ανάγκης που άπτονται της δημόσιας υγείας ή άλλων ιατρικών λόγων.

Τα φορολογικά έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό – για την παροχή επιχορηγήσεων σε εκατομμύρια εργαζομένους που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από το σπίτι και που βγάζουν λιγότερα από 30.000 ευρώ ετησίως.

Η Deutsche Bank αναφέρει ότι η έρευνά της έχει σχεδιαστεί για να πυροδοτήσει συζήτηση γύρω από μια σειρά σημαντικών θεμάτων.

«Πολλοί άνθρωποι δεν εντυπωσιάζονται με την ιδέα ενός ακόμη φόρου, ωστόσο, ορισμένοι τον έχουν θεωρήσει ως μια ενδιαφέρουσα πολιτική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί οι κυβερνήσεις για να αναδιανείμουν ορισμένα από τα οφέλη της πανδημίας, τα οποία έχουν καρπωθεί μερικοί άνθρωποι την ώρα που άλλοι βγαίνουν χαμένοι» σχολιάζει ο συντάκτης της έκθεσης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Έρευνα: Σχεδόν το 16% των Ελλήνων πιστεύει στη θεωρία συνωμοσίας του 5G – Το 20% δεν φορά σωστά τη μάσκα

ία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για την ψυχική υγεία αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας μέσα στην πανδημία παρουσίασε κατά τη διάρκεια της...

Με… κουπόνια η πληρωμή φόρων και εισφορών

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να «τρέξει» το πρόγραμμα.Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση των «κουπονιών» που θα χρησιμοποιήσουν...

Το Ντουμπάι δημιουργεί τεχνητή βροχή για να αντιμετωπίσει τον καύσωνα των 50 °C!

Η ψεύτικη βροχή δημιουργείται με drone, που απελευθερώνουν ηλεκτρικά φορτία σε σύννεφα για να συσσωρεύονται και να δημιουργούν βροχοπτώσεις – Οι...

Κρήτη: 19χρονος με νοητική στέρηση ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατέρα του

Άλλη μία υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τα Χανιά.Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ένα...

Το… ολυμπιακών διαστάσεων οικονομικό φιάσκο του Τόκιο

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ανέκαθεν ένα ακριβό… σπορ.Το καταδεικνύουν τα 55 δισεκατομμύρια δολάρια που στοίχισαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες...