Αρχική Κόσμος Διάστημα: Αναβλήθηκε η εκτόξευση της αποστολής JUICE για το Δία

Διάστημα: Αναβλήθηκε η εκτόξευση της αποστολής JUICE για το Δία

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ανέβαλε την αποστολή της στον Δία, αφού οι μετεωρολόγοι εντόπισαν κίνδυνο κεραυνών στο διαστημικό λιμάνι της στη Γαλλική Γουιάνα.

Οι ελεγκτές αποστολής ακύρωσαν την εκτόξευση περίπου 10 λεπτά πριν το διαστημόπλοιο Jupiter Icy Moons Explorer ή «Juice», επρόκειτο να ξεκινήσει για ένα ταξίδι οκτώ ετών για να ερευνήσει τρία φεγγάρια του Δία όπου μπορεί να έχει υπάρξει ζωή.

Δεδομένων των κακών καιρικών συνθηκών στο διαστημικό λιμάνι της Γουιάνας, η αποστολή Juice αναβλήθηκε 24 ώρες, με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία να ανακοινώνει ότι θα επιχειρήσει την επόμενη εκτόξευση την Παρασκευή.

Απαντώντας στην καθυστέρηση, ο Josef Aschbacher, γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας, είπε ότι «δεν ήταν αυτό που ελπίζαμε, αλλά και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού», προσθέτοντας «Ελπίζουμε αύριο να έχουμε καθαρότερους ουρανούς».

Η κύρια εστίαση του Juice είναι τα τρία παγωμένα φεγγάρια, Ευρώπη, Καλλιστώ και Γανυμήδης, τα οποία θα χαρτογραφηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδοχικής πτήσης. Η αποστολή θα κορυφωθεί με τον ανιχνευτή να αιωρείται σε τροχιά γύρω από τον Γανυμήδη, το μεγαλύτερο φεγγάρι του Δία και το μοναδικό φεγγάρι στο ηλιακό σύστημα με το δικό του μαγνητικό πεδίο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Κινητά συνεργεία για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

POS: Υποχρεωτικά από το νέο έτος σε ταξί, περίπτερα και άλλους 7 κλάδους

Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης POS από το νέο έτος σε μια σειρά επαγγελματικών κλάδων αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το...

Βασίλης Παλαιοκώστας: «Σφάζονται» στην ποδιά του μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ για να κάνουν τη ζωή του ταινία

Η ιστορία πίσω από τον Νο 1 έλληνα καταζητούμενο, τον Βασίλη Παλαιοκώστα, δεν προκαλεί μόνο εγχώριο ενδιαφέρον...

Άγιος Παντελεήμονας: Γιορτή βάφτηκε με αίμα – Πυροβόλησε και δολοφόνησε 50χρονο μπροστά σε μικρά παιδιά

Περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (01/10), στον Άγιο Παντελεήμονα, ένας 74χρονος Έλληνας έβγαλε όπλο και...

Καίει το… πετρέλαιο θέρμανσης: Ποια θα είναι η τιμή του φέτος – Νέα εκτίμηση

Η ακρίβεια σαρώνει τα νοικοκυριά και, δυστυχώς, εξαίρεση δεν αναμένεται να αποτελέσει και το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του...