Αρχική Κόσμος Διάστημα: Γιγάντιος αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη

Διάστημα: Γιγάντιος αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη

Ένας νέος γιγάντιος αστεροειδής που σε μέγεθος είναι διπλάσιος του περίφημου κτηρίου  Empire State Building κατευθύνεται προς τη Γη και αναμένεται ότι τις προσεχείς ημέρες θα περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη μας.

Η NASA παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την κίνηση του αστεροειδούς 467460, που εκτιμάται ότι θα φθάσει στο πλησιέστερο σημείο με την Γη μέσα στην εβδομάδα, αλλά δεν θα προσκρούσει στον πλανήτη.

Ο αστεροειδής εκτιμάται ότι έχει διπλάσιο μέγεθος από το Empire State Building, δηλαδή το πλάτος του φτάνει περίπου στα  850 μέτρα, αλλά ευτυχώς ο γιγάντιος διαστημικός βράχος θα μείνει περίπου 3,5 εκατομμύρια μίλια μακριά από τον πλανήτη μας.

Ο αστεροειδής φαίνεται πως θα μείνει αρκετά μακριά από την Γη, αλλά οι αποστάσεις στο πλαίσιο του αχανούς διαστήματος είναι σχετικές και έτσι το ενδιαφέρον της NASA είναι μεγάλο.

Καθώς θα φθάνει στο πλησιέστερο σημείο του από την Γη ο αστεροειδής θα κινείται με ταχύτητα 25.000 μιλίων την ώρα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι εάν ένας μεγάλου μεγέθους αστεροειδής πλησιάσει στην Γη πιο κοντά από τα 4,65 εκατομμύρια μίλια θα μπορούσε να γίνει «δυνητικά επικίνδυνος». Ορισμένοι μάλιστα έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η Γη δεν είναι έτοιμη να αμυνθεί σε περίπτωση που απειληθεί από τέτοιους αστεροειδείς.

Πάντως η NASA πρόσφατα ανακοίνωσε την αποστολή DART, που είναι «η πρώτη αποστολή με στόχο την έρευνα επί μίας μεθόδου εκτροπής αστεροειδούς, με την αλλαγή της πορείας του στο διάστημα».

Τον Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί η πρόσκρουση ενός διαστημικού οχήματος σε ένα μικρό αστεροειδή, με στόχο να τον εκτρέψει από την πορεία του και από την αποστολή αυτή θα κριθεί η δυνατότητα των επιστημόνων να παρεμβαίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πρόστιμο €230.000 σε γνωστή εταιρία επειδή πωλούσε σχολικά είδη με υψηλότερο περιθώριο κέρδους

Πρόστιμο 230.150 ευρώ επιβάλλεται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στην εταιρεία «BIC ΒΙΟΛΕΞ Μ.Α.Ε.», επειδή διέθεσε σχολικά...

Επίδομα προσωπικής διαφοράς για 750.000 συνταξιούχους – Οι προϋποθέσεις

Να σημειωθεί πως από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι κύριες συντάξεις θα αυξηθούν με βάση το 50% του αθροίσματος...

Εντυπωσιακά ανθρωποειδή ρομπότ από την Tesla και τη Fourier Intelligence

Τις δυνατότητές τους επιδεικνύουν τα ανθρωποειδή ρομπότ της Tesla (Optimus) και της Fourier Intelligence από τη Σιγκαπούρη...

Βόλος: Σε απόγνωση οι κάτοικοι ‑ Παλεύουν με τις λάσπες και έμειναν χωρίς νερό

Οι εικόνες με τα πλημμυρισμένα σπίτια και τα αυτοκίνητα μέσα στις λάσπες σοκάρουν, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται. Το σύστημα υδροδότησης...

Πάτρα: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών – Βρέθηκαν κρυμμένα 100 χιλιάδες ευρώ!

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε πολλές πόλεις της Ελλάδας βρισκόταν από χθες το πρωί σε εξέλιξη υπό τις...