Αρχική Ελλάδα Διαθήκες Τσοχατζόπουλου: Μυστήριο με τις θυρίδες στην Ελβετία -Η ανάκτηση του κλεμμένου...

Διαθήκες Τσοχατζόπουλου: Μυστήριο με τις θυρίδες στην Ελβετία -Η ανάκτηση του κλεμμένου αρχείου τις αποκάλυψε

Άλλα ονόματα, όχι αυτά του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη, εμφανίζονται ως δικαιούχοι σε θυρίδες στην Ελβετία, όπως αποκαλύπτεται στις τρεις διαθήκες που άφησε πίσω του ο άλλοτε ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της Realnews, στο οποίο πηγές κάνουν λόγο ότι «οι εν λόγω θυρίδες προφανώς εμπεριέχουν χρήματα και περιουσιακά στοιχεία, για τα οποία ενδεχομένως να έχει καταδικαστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, χρήματα που δεν έχουν βρεθεί ποτέ από το Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, δεν αποκλείεται όμως και το ενδεχόμενο να πρόκειται για περιπτώσεις που δεν αφορούν στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του. Είναι πιθανόν, δηλαδή, να δούμε μη γνωστά ονόματα τα οποία δεν έχουν ακουστεί ως σήμερα και δεν είναι απαραίτητο ότι συνδέονται με τον εκλιπόντα πολιτικό».

Δεν διαψεύδει η πλευρά της οικογένειας Τσοχατζόπουλου

Κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές πληροφορίες ο δικηγόρος της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, όχι μόνο δεν τις διέψευσε αλλά τόνισε ότι «ίσως τελικά αποδειχθεί πως ο εκλιπόντας σήκωσε τόσο το βάρος άλλων, όσο και πως καταδικάσθηκε για πράγματα που δεν έκανε ο ίδιος».
Ενώ, παράλληλα, σημείωσε ότι η υπόθεση αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις, λέγοντας: «Με την πρώτη διαθήκη έχουμε δει ένα πολύ μικρό κομμάτι, η δεύτερη διαθήκη είναι πιο ουσιαστική και η τρίτη θα προκαλέσει «σεισμό».

Η ανάκτηση του κλεμμένου αρχείου του Άκη αποκάλυψε τις θυρίδες

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι κωδικοί για τις εν λόγω θυρίδες εμπεριέχονταν στο προσωπικό αρχείο του καταδικασθέντα υπουργού που είχε κλαπεί, μέρος του οποίου κατάφερε να ανακτήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την αποφυλάκισή του. Αυτός ήταν και ο λόγος που τα όσα εμπεριέχονται στο εν λόγω αρχείο δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Αλεξανδρής «αν ήξερε (σ.σ. Άκης Τσοχατζόπουλος) όλα αυτά κατά τη διάρκεια της δίκης θα τα έκανε γνωστά γιατί θα είχε διαφορετική μεταχείριση. Αυτό θα ήταν το αυτονόητο. Μήπως αυτό συνέβη επειδή δεν τα είχε; Άρχισε να τα ψάχνει αφότου αποφυλακίστηκε».
Μάλιστα, ο γνωστός δικηγόρος έκανε σαφές ότι τα στοιχεία που εμπεριέχονται στις διαθήκες αλλά και στις θυρίδες θα πρέπει να διερευνηθούν και γι αυτό θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη. «Ίσως τελικά η ιστορία του να είναι διαφορετική απ’ όσα έχουμε μάθει, αν ανακτηθεί ολόκληρο το αρχείο, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Οι τρεις διαθήκες αποτελούν παρακαταθήκη, δείχνουν πρόσωπα και καταστάσεις»

Σημειώνεται ότι μέσα από τις διαθήκες ο Άκης Τσοχατζόπουλος, εκτός του ότι ορίζει πώς κατανέμονται τα όποια κληρονομικά και περιουσιακά του στοιχεία, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις. Η οικογένεια Τσοχατζόπουλου αναμένεται αυτή την εβδομάδα να λάβει γνώση της πρώτης διαθήκης, ενώ όπως έχει διευκρινίσει η γνώση του περιεχομένου προέρχεται από τον ίδιο τον εκλιπόντα, ο οποίος λόγω της ασθένειας του δεν μπορούσε να γράφει με ιδιαίτερη ευκολία και έτσι κατέγραφε σε ηχητικά αρχεία τις σκέψεις του.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Πεθαίνουμε από την πείνα», λένε οι Παλαιστίνιοι της Γάζας ‑ Τρώνε φύλλα φυτών και ζωοτροφές για να επιβιώσουν

Το Κατάρ, η Αίγυπτος, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και άλλες χώρες διαπραγματεύονται τις τελευταίες εβδομάδες νέα ανακωχή. Σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στο παλαιστινιακό...

Μετεωροειδές έπεσε μεταξύ Ιωαννίνων και Καλαμπάκας – Εντυπωσιακό βίντεο!

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες Το βίντεο της πτώσης μετεωροειδούς το οποίο εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο στην ευρύτερη περιοχή...

Σειρά στο Netflix η υπόθεση της Πισπιρίγκου

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

«Παγώνουν» τα επιτόκια στα στεγαστικά – Πώς διαμορφώνεται η μηνιαία δόση

Το δίχτυ ασφαλείας στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου σκοπεύουν να διατηρήσουν οι τράπεζες, «παγώνοντας» μέχρι το τέλος του...

Διπλώματα οδήγησης: Αλλάζουν όλα – Ποιοι θα δώσουν εξετάσεις από το μηδέν

Η συζήτηση η οποία έχει ανοίξει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωση αφορά στη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας αδειών οδήγησης, την οποία θα αποκτά κανείς...