Αρχική Κόσμος Διεθνή 03-06-2021 10:52 Τουρισμός: Ελπίδες για ελληνικά νησιά στην ασφαλή λίστα λόγω...

Διεθνή 03-06-2021 10:52 Τουρισμός: Ελπίδες για ελληνικά νησιά στην ασφαλή λίστα λόγω κορονοϊού για ταξίδια από τη Βρετανία

Νέα «πράσινη» λίστα για ταξιδιωτικούς προορισμούς για τουρισμό, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από τη χώρα, ανάμεσα τους θα βρίσκονται και κάποια ελληνικά νησιά.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη λίστα με τους ασφαλείς προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες, όπως και άλλοι δημοφιλής προορισμοί στη Νότια Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η Ισπανία και η Μάλτα, και αυτό έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των Βρετανών.

Ήδη τις τελευταίες εβδομάδες έχει ανοίξει μία συζήτηση για το κατά πόσο θα μπορούσαν να «πρασινίσουν» μεμονωμένα κομμάτια από κάθε χώρα ώστε να αποτελέσουν ταξιδιωτικό προορισμό. Για παράδειγμα φέρνουν τα Κανάρια Νησιά, τα οποία μπορεί να ανήκουν στην Ισπανία, ωστόσο είναι πολύ μακριά από την ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα σημειώνουν τα ΜΜΕ στη Βρετανία, σήμερα είναι πολύ πιθανό να επιτραπούν τα ταξίδια σε κάποια από τα ελληνικά νησιά, στα Κανάρια Νησιά αλλά και τη Μάλτα, διευρύνοντας έτσι τους προορισμούς που έχουν οι τουρίστες από το Νησί.

Οι Βρετανοί ειδικοί θεωρούν από την πρώτη στιγμή πως οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, δεν έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο βαθμό και αυτομάτως είναι ευάλωτες στην ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Αυτή τη στιγμή στην «πράσινη λίστα» βρίσκονται μόλις 12 προορισμοί, που θεωρούνται ασφαλείς. Η συγκεκριμένη λίστα που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στις 7 Μαΐου, περιλαμβάνονται χώρες όπως η Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ, την Ισλανδία και το Ισραήλ. Στην πραγματικότητα όμως μόνο η Πορτογαλία μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό. Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσής της υπάρχουν πιέσεις όπως για παράδειγμα από τα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες Νήσους που ζητούν από τη Βρετανία να τους αντιμετωπίζει διαφορετικά σε σχέση με την ηπειρωτική Ισπανία που είναι σε αποκλεισμό. Άλλωστε περιοχές όπως η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα είναι από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τρίκαλα: Θύμα ξυλοδαρμού πρόεδρος χωριού… για τα εμφιαλωμένα νερά

Πρόεδρος σε χωριό στα Τρίκαλα και κάτοικοι πιάστηκαν στα χέρια για τα εμφιαλωμένα νερά που διατίθενται από...

Τρομακτικά ευρήματα Guardian: Το 98% των ανθρώπων στην Ευρώπη αναπνέει τοξικό αέρα

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια «σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας», καθώς σχεδόν όλοι οι άνθρωποι σε ολόκληρη την ήπειρο ζουν σε περιοχές με επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής...

Έπος: 300 κιλά η κάνναβη που έφαγαν τα πρόβατα στον Βόλο – «Την περνάνε ζάχαρη»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 5% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο του 2023 σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα

Η ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων Σε 897.543 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο...

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Αλλαγές στο εκλογικό τμήμα της Καλαμάτας ενόψει δεύτερου γύρου

ε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας και όχι στο Πνευματικό Κέντρο, όπως συνέβη την προήγουμενη Κυριακή, θα στηθούν...