Αρχική Ελλάδα Δίκη Πισπιρίγκου: «Ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη μάνα, τα επεισόδια της Τζωρτζίνας δεν εξηγούνται»,...

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη μάνα, τα επεισόδια της Τζωρτζίνας δεν εξηγούνται», κατέθεσε εντατικολόγος

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις αιτίες θανάτου της Τζωρτζίνας. Σήμερα καταθέτει η παιδιάτρος- εντατικολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας Αλεξία Παπαθεοδωροπούλου, η οποία ανέλαβε την Τζωρτζίνα, αφού βγήκε από την ΜΕΘ του Ρίου, όπου εισήχθη μετά την ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο.

Η γιατρός περιέγραψε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως μία μητέρα «ψύχραιμη έως ψυχρή» και «αρκετά αποστασιοποιημένη».

Η γιατρός που παρακολουθούσε το παιδί όσο διάστημα νοσηλεύθηκε στην Παιδιατρική κλινική στο Ρίο, αφού βγήκε από την ΜΕΘ, αναφέρθηκε στην κατάθεση της στην όλη εικόνα της Τζωρτζίνας και επεσήμανε πως η μικρή ασθενής εμφάνιζε «επεισόδια που δεν κατέστη δυνατό να εξηγηθούν επιστημονικά» τα οποία τους είχαν προβληματίσει και απασχολήσει ιδιαίτερα, προκειμένου να βρουν την αιτία τους.

Αναφορικά με την κεταμίνη η γιατρός ανέφερε πως είναι ένα φάρμακο που το χρησιμοποιούμε για καταστολή παιδιών σε πράξεις που έχουν μικρή διάρκεια. Συγκρατεί τα αντανακλαστικά, ώστε να κάνεις μια πράξη με μικρή διάρκεια. Χορηγείται και σε διασωληνωμένα παιδιά».

Συνήγορος Υποστήριξης Κατηγορίας: Συζητήσατε στο νοσοκομείο αν μπορούσε να είχε επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας στα επεισόδια αυτά που δεν μπορούσατε να εξηγήσετε;

Μάρτυρας: Στο πλαίσιο της διαφορετικής διάγνωσης ναι, υπήρχε το παράδοξο, δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε τα επεισόδια αυτά. Και συζητήσαμε μήπως έχει επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας.

Κληθείσα τόσο από την πρόεδρο όσο και από συνηγόρους προς Υποστήριξη της Κατηγορίας να περιγράψει πως αντιλαμβανόταν τις αντιδράσεις των γονιών της Τζωρτζίνας και -ιδιαίτερα της μητέρας που βρισκόταν συνεχώς στο Νοσοκομείο- η κ. Παπαθεοδωροπούλου αναφέρθηκε σε μία «αρκετά αποστασιοποιημένη μητέρα που δυσκολευόταν να εκδηλώσει τα συναισθήματα της».

Πρόεδρος: Οι γονείς ρώτησαν «γιατί γιατρέ κάνετε αυτό στο παιδί;». Σας έκαναν ερωτήσεις για τις εξετάσεις, την κατάστασή του, κλ.π.; Θυμάστε;

Μάρτυρας: Καθημερινά συζητούσαμε με τους γονείς

Πρόεδρος: Είχαν απορίες σχετικά με τη διαδικασία; Κάτι που τους προβλημάτιζε; Και μετά την αποσωλήνωση;

Μάρτυρας: Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του παιδιού την αποκατάστασή του, υπήρχαν συνεχείς συζητήσεις. Ενημερώθηκαν ότι μπορεί να πάρει και μήνες.

Υποστήριξη της Κατηγορίας: Θυμάστε κάποιες αντιδράσεις της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν αρκετά ψύχραιμη έως ψυχρή, ήταν αρκετά αποστασιοποιημένη και λιγομίλητη. Δυσκολεύονταν να εκδηλώσει τα συναισθήματά της σίγουρα, δεν εξέφραζε τις απορίες της.

Η μάρτυρας κατέθεσε επίσης -απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου- πως η κεταμίνη «είναι φάρμακο που το χρησιμοποιούμε για καταστολή παιδιών σε πράξεις που έχουν μικρή διάρκεια. Συγκρατεί τα αντανακλαστικά, ώστε να κάνεις μια πράξη με μικρή διάρκεια. Χορηγείται και σε διασωληνωμένα παιδιά».

Είπε επίσης πως συνήθως χορηγείται με κάποιο άλλο φάρμακο καθώς «κάνουμε συνδυασμό φαρμάκων ουσιαστικά για να εξασφαλίσουμε μικρότερες δόσεις».

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες;

Μάρτυρας: Σιελόρροια, μυδρίαση, βραδυκαρδία, υπόταση και υπέρταση σε κάποιες περιπτώσεις.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με τις ερωτήσεις που θα κληθεί να απαντήσει η γιατρός στην υπεράσπιση της κατηγορουμένης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Συνελήφθη 17χρονος στη Θεσσαλονίκη, έκανε φάρσα για τοποθέτηση βόμβας σε σχολείο

Φάρσα για βόμβα στο σχολείο τους έκαναν δύο 17χρονοι στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη, ενώ...

Ιορδανία: Γαμπρός σκοτώθηκε στο γλέντι του γάμου του από εορταστικούς… πυροβολισμούς

Με αίμα «βάφτηκε» η μέρα του γάμου ενός ζευγαριού στην Ιορδανία, καθώς ο νεαρός γαμπρός έπεσε νεκρός από πυροβολισμό...

Ante portas τα F 35 – Στο Κογκρέσο η σύμβαση

«Κλειδώνει» το πρόγραμμα των F-35 για την Ελλάδα μέσα στον επόμενο μήνα. Ποιες εξελίξεις οδηγούν τις ΗΠΑ...

ΗΠΑ: Λεωφορείο με μαθητές έπεσε σε χαράδρα – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων πέντε σε κρίσιμη κατάσταση

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας του λυκείου Φαρμινγκντέιλ, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα περίπου 15 μέτρων Δύο νεκροί...

Μαρουσάκης: Κακοκαιρία 5 ημερών από την Κυριακή

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα πλήξει σημαντικά και τη Θεσσαλία....