Αρχική Κόσμος Δήλωση – βόμβα συνεργάτη του Βρετανού πρωθυπουργού για την τεχνητή νοημοσύνη

Δήλωση – βόμβα συνεργάτη του Βρετανού πρωθυπουργού για την τεχνητή νοημοσύνη

Δύο χρόνια απομένουν για να σωθεί ο κόσμος, προειδοποιεί ο σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του συμβούλου του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ για τις απειλές από βιολογικά όπλα και κυβερνοεπιθέσεις. Όπως αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Times των Μαρκ Σέλμαν και Τομ Γουίπλ, ο Ματ Κλίφορντ προειδοποίησε ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα είναι αρκετά ισχυρά για να «σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους» μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Ειδικότερα, σημειώνεται πως ο σύμβουλος του πρωθυπουργού υπογράμμισε την ανάγκη οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για απειλές που κυμαίνονται από κυβερνοεπιθέσεις έως τη δημιουργία βιοόπλων, εάν η ανθρωπότητα δεν βρει τρόπο να ελέγξει την τεχνολογία. Μεσοπρόθεσμα, όπως προστίθεται, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον σχεδιασμό χημικών και βιολογικών όπλων και τη διεξαγωγή μαζικών επιθέσεων μέσω του Διαδικτύου.

Η ανησυχία από τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον της ανθρωπότητας χτύπησε κόκκινο την περασμένη εβδομάδα, με την υπογραφή κοινής δήλωσης από 350 ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου του OpenAI, που ανέπτυξε το ChatGPT. Προειδοποίησαν ότι υπήρχε κίνδυνος μακροπρόθεσμα ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας.

Ο Κλίφορντ, ο οποίος προεδρεύει της Κυβερνητικής Υπηρεσίας Προηγμένης Έρευνας και Εφεύρεσης (Aria), είπε ότι αυτό «ακούγεται σαν την πλοκή μιας ταινίας» αλλά είναι μια πραγματική ανησυχία – και ένας λόγος για τον οποίο οι χώρες έπρεπε να εργαστούν πέρα από τα σύνορα για να θεσπίσουν κανονισμούς. «Το είδος του υπαρξιακού κινδύνου για το οποίο νομίζω ότι μιλούσαν οι υπογράφοντες είναι τι θα συμβεί μόλις δημιουργήσουμε μια νοημοσύνη που είναι μεγαλύτερη από τους ανθρώπους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι σε μια «αυξητική» χρονική κλίμακα θα μπορούσαμε να έχουμε έναν υπολογιστή πιο έξυπνο από έναν άνθρωπο μέσα σε δύο μόλις χρόνια. «Αν προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τεχνητή νοημοσύνη που είναι πιο έξυπνη από τους ανθρώπους και δεν ξέρουμε πώς να την ελέγξουμε, τότε αυτό θα δημιουργήσει μια πιθανότητα για κάθε είδους κινδύνους τώρα και στο μέλλον», τόνισε, προσθέτοντας ότι «είναι σωστό αυτό να βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των υπευθύνων χάραξης πολιτικής».

Πηγή: The Times

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Επικουρικές συντάξεις: Ποιες θα δοθούν μέχρι το τέλος του 2023

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι μισές από τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος του...

Περιοδεία Κουτσούλη στη Μεσσηνία

Επίσκεψη στους Γαργαλιάνους, πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Κουτσούλης, στο πλαίσιο του εορτασμού του...

Η Apple κατηγορεί το Instagram για την υπερθέρμανση των iPhone 15

Η Apple κατηγορεί το Instagram και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές για ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης με το iPhone 15. Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι ένα σφάλμα...

Ο ΕΚΦΑ ζητά 28.726 ευρώ από 24χρονο ανάπηρο φοιτητή – Στα κάγκελα στο ΑΠΘ

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να στηρίξουν 24χρονο, συμφοιτητή τους ο οποίος βρίσκεται σε...

Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία τον Οκτώβρη; Τα δεδομένα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Με ψύχρα ξεκίνησε η ημέρα σήμερα στα βόρεια και στα δυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open,...