Αρχική Πολιτική Δημοσκόπηση Marc: Πόσο δίνει την διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Πόσο δίνει την διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ

Τι δείχνει για το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας

Σε τροχιά αυτοδυναμίας φαίνεται πώς βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα καταγράφει προβάδισμα 7,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην αναγωγή επί των εγκύρων στις εκλογές της απλής αναλογικής, το οποίο ανεβαίνει στις εννέα ποσοστιαίες μονάδες στις δεύτερες κάλπες.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τον Α΄ γύρο των εκλογών με απλή αναλογική η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων το 33,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,2%.

Το προβάδισμα της ΝΔ όμως αυξάνεται στον Β΄ γύρο των εκλογών με ενισχυμένη αναλογική, καθώς, επί των εγκύρων, συγκεντρώνει 37,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,2% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9%.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, στον Α’ γύρο το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη (Εθνικό Κόμμα Έλληνες) 3,5% και το ΜέΡΑ25 2,8%, ενώ στον Β’ γύρο τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 4,2%, 3,3%, 3,2% και 2%.

Σχετικά με τους αναποφάσιστους, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο των επιτελείων των κομμάτων, στον Α’ γύρο το ποσοστό τους διαμορφώνεται στο 10,2%, ενώ στον Β’ γύρο υποχωρεί στο 9,8%.

Το 48,9% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση, ενώ το 26,4% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 48% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 31,6% τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κερδίζει έδαφος και σε θέμα δημοτικότητας, καθώς μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στις θετικές απόψεις και το μικρότερο στις αρνητικές (48,6% και 50,7% αντίστοιχα).

Την ίδια ώρα, η θετική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα διαμορφώνεται στο 33,2%, με την αρνητική να βρίσκεται στο 66,5%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον ακολουθεί με 32,1% όσον αφορά τη θετική, αλλά έχει μικρότερο ποσοστό στην αρνητική (57,9%).

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2023

Στις ΗΠΑ, οι απώλειες ζωών ως αποτέλεσμα διαφόρων επιθέσεων με χρήση πυροβόλων όπλων ξεπέρασαν τις 10 χιλιάδες πριν ολοκληρωθεί το πρώτο...

Eurostat: Στη χειρότερη θέση η Ελλάδα στη μείωση καταθέσεων σε επίπεδο ευρωζώνης

Οι Έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι σε επίπεδο ευρωζώνης, σε ό,τι αφορά την ακρίβεια στην αγορά«Πρωταθλητές» αναδεικνύονται οι Έλληνες (σε επίπεδο ευρωζώνης) στην…απόσυρση των...

Το τρικ που σκέφτηκαν οι κάτοικοι της πιο σκοτεινής πόλης στον κόσμο για να βλέπουν λίγο ήλιο

Η τεχνική που επινόησαν ονομάζεται SoslpeilΑνάμεσα στα βουνά της νότιας Νορβηγίας, περίπου 170 χιλιόμετρα μακριά από το Όσλο, βρίσκεται η μικρή πόλη Rjukan....

Βρετανία: Η κρίση του κόστους ζωής ωθεί κόσμο στα τυχερά παιχνίδια

Ορισμένοι Βρετανοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν τα πρακτορεία στοιχηματισμού για να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής.Ορισμένοι Βρετανοί που...

Στρατιωτικές δαπάνες: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις υπερδυνάμεις

Κάθε Έλληνας πλήρωσε το 2022 713 δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες την ίδια στιγμή που ένας Γερμανός πληρώνει 642 δολάρια Τι...