Αρχική Ελλάδα Δημοσκόπηση MRB: Πόσοι ανησυχούν για επεισόδιο με την Τουρκία

Δημοσκόπηση MRB: Πόσοι ανησυχούν για επεισόδιο με την Τουρκία

Το 2ο μέρος της δημοσκόπησης της MRB παρουσίασε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN. Στη δημοσκόπηση καταγράφονται οι μετακινήσεις ψηφοφόρων, η «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων, αλλά και η άποψη των πολιτών για τα ελληνοτουρκικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 47,2% ανησυχεί για πιθανή πρόκληση πολεμικού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας ενώ το 49.3% έχει αντίθετη άποψη.

Από τον χώρο της ΝΔ, το 51.3% θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο αυτό, ενώ ένας στους δύο από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί απίθανο ή λίγο πιθανό.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, το 48% πιστεύει ότι «θα είμαστε μόνοι μας», ενώ το 27.1% θεωρεί πως η Γαλλία θα βοηθήσει την χώρα μας. Στο 19.8% πιστεύουν πως θα υπάρχει στρατιωτική βοήθεια από όλη την Ε.Ε. και 17.4% από τις ΗΠΑ. Πιο χαμηλά ακολουθούν Ισραήλ και Αίγυπτος.

H συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 70.4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 69.9%.

Οσον αφορά τη Ν.Δ. υπάρχει ένα ποσοστό 2.5% από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν να μετακινούνται στο κυβερνών κόμμα, ενώ από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, το ποσοστό δείχνει να φτάνει το 6.2%. Στον ΣΥΡΙΖΑ, στο 1.8% ανέρχεται το ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ που δείχνει να μετακινείτε προς την πλευρά τους, στο 6.1% από το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 7.2% θα πάει σε άλλο κόμμα και το 15% των ψήφων, παραμένει αδιευκρίνιστο.

Στην ερώτηση τι θα προτιμούσαν αν δε προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 54.2% θέλει κυβέρνηση δύο κομμάτων, ενώ το 38.4% να γίνουν επαναληπτικές εκλογές.

Υπέρ της κυβέρνησης δύο κομμάτων είναι το 69.3% του ΣΥΡΙΖΑ και από τον χώρο της ΝΔ το 54.2% προτιμά επαναληπτικές εκλογές.

Οσον αφορά το σενάριο συμμαχίας σε νέα κυβέρνηση, το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει το σενάριο να κυβερνήσουν μαζί Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ (17.6%), ενώ ακολουθεί ο συνδυασμός οικουμενικής κυβέρνησης (17.1%).

Στο σενάριο συνεργασίας που θα προτιμούσαν οι ψηφοφόροι, ο συνδυασμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επικρατεί με 32.4%

Επίσης, στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ νίκη έστω και με μία ψήφο, το 34.1% λέει ΝΔ και το 27.9% ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ασφαλιστικό: Πόσο συμφέρουν τα πλασματικά στη μειωμένη σύνταξη – Παραδείγματα

Η μειωμένη σύνταξη αποτελεί διέξοδο στις περιπτώσεις ανεργίας, οικογενειακών υποχρεώσεων ή εναλλακτικής επαγγελματικής δραστηριότητας.Και καθώς το πέναλτι για την πρόωρη έξοδο...

Goldman Sachs: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας

Πόσο μπορεί να επηρεάσει η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) την αγορά εργασίας; Νέα έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs αναλύσει πως θα...

Αυξημένη κατά 69,9% είναι η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας το πρώτο δίμηνο σε σχέση με πέρυσι

Ο Ιανουάριος 2023 «έκλεισε» με μέση πληρότητα 50,9% (έναντι 26,7% του 2022 και 50,7% του 2019), αυξημένη κατά 90,2% έναντι...

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2023

Στις ΗΠΑ, οι απώλειες ζωών ως αποτέλεσμα διαφόρων επιθέσεων με χρήση πυροβόλων όπλων ξεπέρασαν τις 10 χιλιάδες πριν ολοκληρωθεί το πρώτο...

Eurostat: Στη χειρότερη θέση η Ελλάδα στη μείωση καταθέσεων σε επίπεδο ευρωζώνης

Οι Έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι σε επίπεδο ευρωζώνης, σε ό,τι αφορά την ακρίβεια στην αγορά«Πρωταθλητές» αναδεικνύονται οι Έλληνες (σε επίπεδο ευρωζώνης) στην…απόσυρση των...