Αρχική Πολιτική Δημοσκόπηση Open: Τι συμβαίνει με τη διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...

Δημοσκόπηση Open: Τι συμβαίνει με τη διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Η ακρίβεια «βασανίζει» τους πολίτες

Ποιος από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα υπερτερεί στην ερώτηση για «καταλληλότερος πρωθυπουργός»

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open έδειξε και πάλι ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, ωστόσο έστω και λίγο η διαφορά αρχίζει και μειώνεται.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 8,9 μονάδες καθώς το κυβερνών κόμμα καταγράφει μικρή πτώση από την τελευταία δημοσκόπηση. Πτώση καταγράφεται και για το ΚΙΝΑΛ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 22,2 %.

Η ΝΔ προηγείται με 31,1% (31,8% στην προηγούμενη μέτρηση της Alco) στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερος με 22,2% ενώ το ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας πτώση 1,1 καταγράφει ποσοστό 13% και είναι στην τρίτη θέση. Το ΚΚΕ παραμένει στην τέταρτη θέση με ποσοστό 5,8 ενώ η Ελληνική Λύση είναι στο 4,5%. Οριακά εκτός βουλής είναι το Μέρα25 καθώς καταγράφει ποσοστό 2,8%.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» καθώς 36% απαντά τον Πρωθυπουργό, 23% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ 33% απαντά «κανέναν».

Βάσανο η ακρίβεια

Μεγάλη είναι η δυσκολία των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «θα λέγατε ότι μπορείτε να καλύψετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, εύκολα, με μικρή δυσκολία, με μεγάλη δυσκολία ή δεν μπορείτε να τους καλύψετε;» το 55% απαντά ότι τους καλύπτει με μεγάλη δυσκολία, 29% με μικρή, 10% απαντά ότι δεν μπορεί να τους καλύψει και μόνο το 6% απαντά ότι τους καλύπτει εύκολα.

Παράλληλα, 46% απαντά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν βοηθούν καθόλου, 29% ότι βοηθούν λίγο, 17% αρκετά και μόνο 2% ότι βοηθούν πολύ.

Οι επιπτώσεις του πολέμου

Στο ερώτημα πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, το 60% απαντά «πολύ», το 33% «αρκετά» ενώ μόνο 4% λέει «λίγο» και 2% «καθόλου».

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων συμφωνεί με την θέση της Ελλάδας σε σχέση με την Ουκρανία καθώς το 38% πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας υπηρετεί αρκετά τα εθνικά συμφέροντα ενώ το 17% απαντά «πολύ». 27% και 10% στην ίδια ερώτηση απαντούν «καθόλου» και «λίγο».

Από την άλλη μεριά, είναι υψηλά είναι τα ποσοστά ανησυχίας και αναφορικά με την πιθανότητα ενίσχυσης του ρόλου της Τουρκίας από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. 33% λέει ότι ανησυχεί πολύ και 38% αρκετά ενώ 16% απαντά λίγο και 9% καθόλου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Καλάθι του Νοικοκυριού: Μπαίνουν τρία νέα προϊόντα στην λίστα, πρόστιμο σε μεγάλο σούπερ μάρκετ

Νέες κατηγορίες προϊόντων αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» και συγκεκριμένα μοσχάρι, γάλα μακράς διαρκείας, όσπρια και...

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 50 και ποιοι 100 ευρώ για κάθε μήνα που εκκρεμεί η επικουρική

Προκαταβολή 50 ή 100 ευρώ θα δίνεται σε συνταξιούχους για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και...

Καναδάς: Εφηβη έπαιξε πρώτη φορά στη ζωή της λαχείο και έγινε εκατομμυριούχος

Η Lamour, από το Οντάριο, δήλωσε ότι είχε ξεχάσει εντελώς το λαχείο μέχρι που άκουσε την είδηση ότι κάποιος από τη...

Γυναίκες προσφυγικής και μεταναστευτικής καταγωγής επιμορφώνονται ως «νταντάδες της γειτονιάς»

Η Άνια, η Βικτώρια και η Τζόρτζια είναι ωφελούμενες του προγράμματος «νταντάδες της γειτονιάς».Η Άνια άφησε την πατρίδα της, την Ουκρανία,...

Στρατιωτικός Ειδικός: Αυτά τα όπλα προμηθεύεται η Ρωσία από ξένες χώρες

Ισχύουν οι δυτικές αναφορές περί μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού από άλλες χώρες προς την Ρωσία; Χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα στον πόλεμο; Ο Ουκρανός ειδικός Κοβαλένκο...