Αρχική Ελλάδα Δημοσκόπηση Prorata: Εμφανής η επίδραση του πολέμου – Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια

Δημοσκόπηση Prorata: Εμφανής η επίδραση του πολέμου – Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια

Το πρώτο πρόβλημα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο είναι για τους πολίτες η ακρίβεια σύμφωνα με την έρευνα της Prorata για την «Εφ.Συν». Στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα βρίσκονται οι χαμηλοί μισθοί και οι κακές συνθήκες εργασίας.

Εμφανής είναι σύμφωνα με την έρευνα η επίδραση των νέων γεωπολιτικών εξελίξεων καθώς η πανδημία κάνει βουτιά στην ένατη θέση με μόλις 14 στην αξιολόγηση ως σημαντικού ζητήματος. Σε σχέση με τον Ιανουάριο η πανδημία έχει υποχωρήσει κατά 21 μονάδες ενώ η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί προς τα πάνω κατά 31 μονάδες σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πολιτών για τη σπουδαιότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας είναι η απογοήτευση και ο θυμός με 43 και 35 αντίστοιχα και ακολουθούν η απελπισία με 26 και ο φόβος με 22. Και τα τέσσερα αυτά συναισθήματα παρουσιάζουν άνοδο -μικρότερη ή μεγαλύτερη- σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση.

Αντίθετα θετικά συναισθήματα όπως η ελπίδα, η αισιοδοξία, η ασφάλεια, η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός υποχωρούν κι άλλο δημοσκοπικά και κάποια εξ’ αυτών «πατώνουν».

Αυτό που επίσης ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι μόλις το 18% δηλώνει ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο ενώ το 82% απαντάει αρνητικά.

Αρνητικές παραμένουν οι γνώμες για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας αν και κλείνει κάπως η ψαλίδα σε σχέση με τις προηγούμενο τετράμηνο, καθώς το 55% αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ενώ το 43% αρνητικά.

Αυτό που παρουσιάζει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά όλες αυτές οι τάσεις δεν αντανακλώνται ευθέως στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι τάσεις και οι διαφορές παραμένουν επί της ουσίας αμετάβλητες ενώ στις τρεις τελευταίες έρευνες της εταιρείας δεν φαίνονται μεταβολές στα ποσοστά των κομμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία (31%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (24%) παρουσιάζουν μόνο οριακές απώλειες γύρω στο 1%, διατηρώντας τη μεταξύ τους απόσταση, η οποία ανιχνεύεται και αυτή τη φορά στο 7%. Αντίστοιχα, οριακές μεταβολές καταγράφονται και ως προς την επιρροή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο από το 13% ανιχνεύεται αυτή τη φορά στο 12,5%, με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να μη σημειώνουν αυξομείωση των δυνάμεών τους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κρήτη: 14χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της από τον πατέρα φίλου της

Μία υπόθεση βιασμού ανήλικης απασχολεί τις αστυνομικές Aρχές του Ρεθύμνου από την Παρασκευή, όταν μία 14χρονη κατήγγειλε έναν 50χρονο στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ότι την...

Οδηγός τρακάρει με αρκούδα και αυτή περνά στην αντεπίθεση (video)

Παρά τον σοβαρό του τραυματισμό, το άγριο ζώο επιτέθηκε στο «αντίπαλο» SUV και προσπάθησε να μπει στην καμπίνα των επιβατών.Μια αρκούδα...

Η δραματική επιστολή των γονιών για τα 15 νεκρά παιδιά από καρδιοχειρουργό – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε, το Σάββατο (27/05), η υπόθεση για 15 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από καρδιολογική...

Επενδυτική βαθμίδα: Τι δείχνουν τα ομόλογα και το χρέος – Ποια η στάση των οίκων αξιολόγησης

Πριν από δύο μήνες, ο γενικός διευθυντής ΟΔΔΗΧ, Δημήτρης Τσάκωνας, είχε δηλώσει από το βήμα συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου ότι με...

Google: Τι έψαξαν οι Έλληνες από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο του 2023

Συζητάμε μαζί με τη γενική διευύντρια Google Ν/Α Ευρώπης Πέγκυ Αντωνάκου για την Google, την τεχνητή νοημοσύνη και το μουσείο που αποκαλύπτει ανεξερεύνητες πλευρές...