Αρχική Ελλάδα Δημοσκόπηση Prorata: Εμφανής η επίδραση του πολέμου – Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια

Δημοσκόπηση Prorata: Εμφανής η επίδραση του πολέμου – Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια

Το πρώτο πρόβλημα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο είναι για τους πολίτες η ακρίβεια σύμφωνα με την έρευνα της Prorata για την «Εφ.Συν». Στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα βρίσκονται οι χαμηλοί μισθοί και οι κακές συνθήκες εργασίας.

Εμφανής είναι σύμφωνα με την έρευνα η επίδραση των νέων γεωπολιτικών εξελίξεων καθώς η πανδημία κάνει βουτιά στην ένατη θέση με μόλις 14 στην αξιολόγηση ως σημαντικού ζητήματος. Σε σχέση με τον Ιανουάριο η πανδημία έχει υποχωρήσει κατά 21 μονάδες ενώ η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί προς τα πάνω κατά 31 μονάδες σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πολιτών για τη σπουδαιότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας είναι η απογοήτευση και ο θυμός με 43 και 35 αντίστοιχα και ακολουθούν η απελπισία με 26 και ο φόβος με 22. Και τα τέσσερα αυτά συναισθήματα παρουσιάζουν άνοδο -μικρότερη ή μεγαλύτερη- σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση.

Αντίθετα θετικά συναισθήματα όπως η ελπίδα, η αισιοδοξία, η ασφάλεια, η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός υποχωρούν κι άλλο δημοσκοπικά και κάποια εξ’ αυτών «πατώνουν».

Αυτό που επίσης ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι μόλις το 18% δηλώνει ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο ενώ το 82% απαντάει αρνητικά.

Αρνητικές παραμένουν οι γνώμες για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας αν και κλείνει κάπως η ψαλίδα σε σχέση με τις προηγούμενο τετράμηνο, καθώς το 55% αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ενώ το 43% αρνητικά.

Αυτό που παρουσιάζει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά όλες αυτές οι τάσεις δεν αντανακλώνται ευθέως στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι τάσεις και οι διαφορές παραμένουν επί της ουσίας αμετάβλητες ενώ στις τρεις τελευταίες έρευνες της εταιρείας δεν φαίνονται μεταβολές στα ποσοστά των κομμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία (31%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (24%) παρουσιάζουν μόνο οριακές απώλειες γύρω στο 1%, διατηρώντας τη μεταξύ τους απόσταση, η οποία ανιχνεύεται και αυτή τη φορά στο 7%. Αντίστοιχα, οριακές μεταβολές καταγράφονται και ως προς την επιρροή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο από το 13% ανιχνεύεται αυτή τη φορά στο 12,5%, με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να μη σημειώνουν αυξομείωση των δυνάμεών τους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σε υψηλό 32 ετών οι θάνατοι από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα στη χώρα το 2021 ήταν στο...

Πολιτικός γάμος: Μέσω του gov.gr η έκδοση άδειας

Ο πολιτικός γάμος γίνεται πλέον ακόμα πιο εύκολος. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εκδίδουν μέσω του gov.gr την άδεια...

Ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου «ξεγέλασε» το θάνατο 7 φορές

Έχει εξαπατήσει τον θάνατο επτά φορές και κέρδισε το λαχείο λίγο πριν πεθάνει.Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έζησε μια περιπετειώδη...

Ινδία: Επιδρομή αρουραίων σε αστυνομικό τμήμα – Kατανάλωσαν 500 κιλά κάνναβης

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε αστυνομικό τμήμα της Ινδίας. Αρουραίοι μπούκαραν σε δωμάτιο και έφαγαν τη μαριχουάνα που είχε κατασχεθεί...

Ελληνική αεράμυνα: Αυτά είναι τα αντιαεροπορικά όπλα που διαθέτει η Ελλάδα (φωτογραφίες)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας έχουν επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα του...