Αρχική Ελλάδα Δημοσκόπηση Prorata: Εμφανής η επίδραση του πολέμου – Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια

Δημοσκόπηση Prorata: Εμφανής η επίδραση του πολέμου – Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια

Το πρώτο πρόβλημα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο είναι για τους πολίτες η ακρίβεια σύμφωνα με την έρευνα της Prorata για την «Εφ.Συν». Στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα βρίσκονται οι χαμηλοί μισθοί και οι κακές συνθήκες εργασίας.

Εμφανής είναι σύμφωνα με την έρευνα η επίδραση των νέων γεωπολιτικών εξελίξεων καθώς η πανδημία κάνει βουτιά στην ένατη θέση με μόλις 14 στην αξιολόγηση ως σημαντικού ζητήματος. Σε σχέση με τον Ιανουάριο η πανδημία έχει υποχωρήσει κατά 21 μονάδες ενώ η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί προς τα πάνω κατά 31 μονάδες σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πολιτών για τη σπουδαιότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας είναι η απογοήτευση και ο θυμός με 43 και 35 αντίστοιχα και ακολουθούν η απελπισία με 26 και ο φόβος με 22. Και τα τέσσερα αυτά συναισθήματα παρουσιάζουν άνοδο -μικρότερη ή μεγαλύτερη- σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση.

Αντίθετα θετικά συναισθήματα όπως η ελπίδα, η αισιοδοξία, η ασφάλεια, η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός υποχωρούν κι άλλο δημοσκοπικά και κάποια εξ’ αυτών «πατώνουν».

Αυτό που επίσης ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι μόλις το 18% δηλώνει ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο ενώ το 82% απαντάει αρνητικά.

Αρνητικές παραμένουν οι γνώμες για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας αν και κλείνει κάπως η ψαλίδα σε σχέση με τις προηγούμενο τετράμηνο, καθώς το 55% αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ενώ το 43% αρνητικά.

Αυτό που παρουσιάζει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά όλες αυτές οι τάσεις δεν αντανακλώνται ευθέως στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι τάσεις και οι διαφορές παραμένουν επί της ουσίας αμετάβλητες ενώ στις τρεις τελευταίες έρευνες της εταιρείας δεν φαίνονται μεταβολές στα ποσοστά των κομμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία (31%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (24%) παρουσιάζουν μόνο οριακές απώλειες γύρω στο 1%, διατηρώντας τη μεταξύ τους απόσταση, η οποία ανιχνεύεται και αυτή τη φορά στο 7%. Αντίστοιχα, οριακές μεταβολές καταγράφονται και ως προς την επιρροή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο από το 13% ανιχνεύεται αυτή τη φορά στο 12,5%, με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να μη σημειώνουν αυξομείωση των δυνάμεών τους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φλόριντα: Βιολόγοι έπιασαν πύθωνα 95,5 κιλά, το τελευταίο του γεύμα ήταν ένα ελάφι

Βιολόγοι κατάφεραν να πιάσουν τον μεγαλύτερο πύθωνα Βιρμανίας που έχει καταγραφεί ποτέ στην πολιτεία της Φλόριντα. Το φίδι έπιασε η ομάδα...

Γιος ξυλοκόπησε τον πατέρα του και έσπασε στη συνέχεια το αυτοκίνητο του

Άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συγκλονίζει την Εύβοια και στη συγκεκριμένα τη Νέα Αρτάκη.Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, ένας 54χρονος πατέρας...

Βολιβία: Είπε το όνομα άλλης γυναίκας στον ύπνο του και η σύζυγος του, του έριξε βραστό νερό στα γεννητικά όργανα

Ούτε να ονειρευτεί , έτσι για να αποδράσει λίγο, δεν μπόρεσε ο άνθρωπος. Και το όνειρο του το πλήρωσε πολύ ακριβά. Για την ακρίβεια...

Το χειρότερο ναυάγιο της Μεσογείου έγινε στην Ελλάδα: Ο υγρός τάφος του «Oria», με πάνω από 4.000 νεκρούς

Όταν ακούει κανείς για ναυάγια και ναυτικές τραγωδίες, το μυαλό των περισσότερων πάει αναπόφευκτα στον «Τιτανικό», ή, αν μιλάμε για την...

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ραγδαία επιδείνωση καιρού – Μπορεί να δούμε και ανεμοστρόβιλους

Για επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφερόμενος στον καιρό τα επόμενα 24ωρα. Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους...