Αρχική Ελλάδα Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας – Αλβανίας μετά την σύλληψη Φρέντι Μπελέρη, πιθανή ακύρωση...

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας – Αλβανίας μετά την σύλληψη Φρέντι Μπελέρη, πιθανή ακύρωση της υποψηφιότητας

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση σύλληψης του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Πρόκειται για ένα διπλωματικό θρίλερ τα όρια του οποίου ξεπέρασαν τα στενά όρια των Βαλκανίων και αποτελούν είδηση σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, εκτός από την ποινική διάσταση, υπάρχει και η πολιτική προέκταση, καθώς η Εισαγγελία Αυλώνα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος από το βράδυ της Πέμπτης ήταν κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Αυλώνας.

Το ένταλμα σύλληψης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη πιθανώς ακυρώσει τον προεκλογικό του αγώνα και την υποψηφιότητά του στις κυριακάτικες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφερειακή Εφορευτική Επιτροπή θα είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν οι ομογενής υποψήφιος δήμαρχος θα μπορέσει να λάβει μέρος στις εκλογές, ενώ ήδη του απαγορεύεται για 72 ώρες να συμμετέχει στην προεκλογική καμπάνια για τον Δήμο της Χειμάρρας, τον οποίο διεκδικεί.

Πότε θα ακυρωθούν οι εκλογές

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι εφόσον ο Μπελέρη λάβει μέρος στις εκλογές, σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο, η Περιφερειακή Εφορευτική Επιτροπή έχει δικαίωμα ακόμη και να ακυρώσει τη διαδικασία, εάν ο υποψήφιος κριθεί ένοχος για την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων» που του αποδόθηκε με το ένταλμα σύλληψης.

Την απάντησή της στις δηλώσεις Μητσοτάκη σχετικά με την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη έδωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζιάτσκα. Σε πριν από λίγο ανάρτησή της στο Twitter, αναφέρει ότι η πάταξη της εξαγοράς ψήφου αποτελεί προτεραιότητα για την αλβανική δικαιοσύνη και αφορά ισότιμα όλους τους πολίτες της χώρας και τους Έλληνες της Αλβανίας. Συνεπώς, αναφέρει και ο Φρέντι Μπελέρη είναι ισότιμος μπροστά στο νόμο και ανήκει στα αρμόδια όργανα να κρίνουν την υπόθεση.

«Να αφήσετε την αλβανική δικαιοσύνη να εκτελέσει το έργο της»

Καλεί, όπως είπε, τους φίλους στην Αθήνα να παρακολουθήσουν από κοντά και με υπομονή την υπόθεση, επιτρέποντας στην αλβανική δικαιοσύνη να εκτελέσει το έργο της, χωρίς πιέσεις ή διασπαστικά μηνύματα. Καλό είναι να ενημερώσουμε τις Βρυξέλες, ανέφερε η Τζιάτσκα , αλλά πρέπει να υπομένουμε και τα στοιχεία.

Επίσης τα αλβανικά ΜΜΕ μιλούν για την ύπαρξη συμφωνητικού μεταξύ του Φρέντι Μπελέρη και ενός ατόμου της Δικαιοσύνης που παρουσιάστηκε ως υποστηρικτής του, για παραλαβή χρημάτων με προορισμό την εξαγορά ψήφων υπέρ του.

Η δικογραφία

Το αλβανικό μέσο «Ora News» αναφέρθηκε στη σύλληψη του υποψηφίου του «Bashke Fitomje», και σύμφωνα με τη δικογραφία της εισαγγελίας της Αυλώνας, κατηγορείται ότι πρόσφερε 400.000 αλβανικά λεκ σε πολίτες με αντάλλαγμα να τον ψηφίσουν.

Οι αλβανικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το χρηματικό ποσό έχει ήδη κατασχεθεί, ενώ αυτός που πήρε τα χρήματα ήταν κάτοικος της Χειμάρρας, ο οποίος ήταν πράκτορας της Κρατικής Αστυνομίας. Ο πράκτορας φέρεται να έχει ηχογραφημένες συνομιλίες με δύο άνδρες οι οποίοι του υποσχέθηκαν 50 χιλιάδες λεκ με αντάλλαγμα 8 ψήφους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο αστυνομικός έχει καταγράψει όλες τις συνομιλίες που είχε με τον αστυνομικό πράκτορα, όπου ο Μπελέρι και ο Κοκοβέσι μιλάνε για το σχέδιό τους.

Η παράδοση των χρημάτων φέρεται να έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην επιχείρηση του κ. Μπελέρη στον παραλιακό δρόμο της Χειμάρρας. Ωστόσο, ο ίδιος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί κάθε κατηγορία, δηλώνοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αποδιδόμενη σε αυτούς «εξαγορά ψήφων».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ακίνητα: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας -Τι δείχνουν τα στοιχεία

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ενισχύοντας τα...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού

Σε αύξηση της τιμή στο ψωμί, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 15 λεπτά, προσανατολίζονται οι αρτοποιοί. Αυτή τη στιγμή,...

Τουρκικά F-16: Την πολιτική Μενέντεζ συνεχίζει ο αντικαταστάτης του

Ανοιχτός στην πώληση F-16 στην Τουρκία υπό προϋποθέσεις δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπεν...

Aυτά είναι τα ελληνικά drones, «οι Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν πρωτοποριακές δυνατότητες»

Εικόνες από τα drones των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ – «Κάπου στην Αττική, το νεότευκτο Κέντρο...

Αναστάσιος Κλαδιανός: Γιατί κατεβαίνω ως υποψήφιος με τον Γιώργο Λεβεντάκη

ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ και συνεχίσουμε μαζί… Ο Αναστάσης σπούδασε  με υποτροφία στο University Of Paisley (University of West of Scotland) σαν  προγραμματιστής...