Αρχική Ελλάδα Drones πάνω από τα τρένα της Ελλάδας -Τι θα επιτηρούν

Drones πάνω από τα τρένα της Ελλάδας -Τι θα επιτηρούν

Μη επανδρωμένα εναέρια μέσα επιστρατεύει ο ΟΣΕ προκειμένου να βάλει τέλος στη μάστιγα της κλοπής καλωδίων για χαλκό και τους βανδαλισμούς.

Ένα από τα βασικά εμπόδια για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων έχουν αποτελέσει οι συνεχείς βανδαλισμοί στις γραμμές της ηλεκτροκίνησης και οι κλοπές καλωδίων για τον χαλκό, καθιστώντας επιτακτική τη φύλαξη των σιδηροδρομικών γραμμών.

Παρά τις όποιες επιτυχίες της αστυνομίας, οι συμμορίες (κυρίως Ρομά) συνεχίζουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αφαιρούν καλώδια, με τους αρμόδιους φορείς να αναζητούν τρόπους προκειμένου να βάλουν «φρένο» σε αυτή τη μάστιγα.

drones σιδηρόδρομος ΟΣΕ για κλοπές

Λύση έρχονται να δώσουν κάποια drones που θέτει στη «μάχη» ΟΣΕ για την εναέρια περιπολία των σιδηροδρομικών γραμμών. Ειδικότερα, με απόφαση που αναρτήθηκε στις 28 Απριλίου στη Διαύγεια, το έργο της φύλαξης των γραμμών μέσω εναέριων μη επανδρωμένων μέσων ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, με την παροχή υπηρεσιών να αφορά το διάστημα 1/05/2023 – 31/05/2023.

Πρόκειται για το έργο ανάθεσης της «Παροχής Υπηρεσιών Φύλαξης των Σιδηροδρομικών Εγκαταστάσεων και ανοιχτής γραμμής με τη χρήση Drones», συνολικής αξίας 70.968 ευρώ με ΦΠΑ.

drones σιδηρόδρομος ΟΣΕ για κλοπές

Πού θα πετάνε τα drones και ποιες ώρες

-Στις εγκαταστάσεις του Θριάσιου ΙΙ (ΕΣΣΣΔΙ), με τη φύλαξη να είναι 24ωρη.

-Στις εγκαταστάσεις από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θηβών έως την περιοχή του καταυλισμού των Ρομά (Θέση Πυρί), με τη φύλαξη να είναι 24ώρη.

-Στις εγκαταστάσεις των Εγκατατάσεων του ΟΣΕ από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δομοκού έως και τον Σιδηροδρομικού Σταθμού Παλαιοφάρσαλου. Η φύλαξη είναι 12ωρη, από 18:00 έως 6:00 με έναν χειριστή Drone και έναν οδηγό 4×4 οχήματος.

-Στις Σιδηροδρομικές Εγκατασταάσεις του ΟΣΕ από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Άδενδρου έως και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου. Η φύλαξη είναι 12ωρη, από 18:00 έως 6:00 με έναν χειριστή Drone και έναν οδηγό 4×4 οχήματος.

drones σιδηρόδρομος ΟΣΕ για κλοπές

Η δαπάνη των 70.968 ευρώ με ΦΠΑ βαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΟΣΕ έτους 2023.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται σύμβαση με εταιρεία security για τη φύλαξη των σιδηροδρομικών γραμμών μέσω drones. Αντίστοιχες υπηρεσίες φύλαξης στα προαναφερθέντα σημεία ανατίθενται, για διάστημα ενός ή δύο μηνών, σε ιδιωτικές εταιρείες από το καλοκαίρι του 2022.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΑΑΔΕ: Μήνυμα σε «ξεχασιάρηδες» οφειλέτες – Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Ένα ψηφιακό εργαλείο που θα ενημερώνει τον φορολογούμενο για τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφεύγεται...

Η πραγματική «Ατλαντίδα»: Εντυπωσιακά ευρήματα από αρχαία πόλη στο βυθό της Μεσογείου

Νέους θησαυρούς από τη χαμένη πόλη του Ηρακλείου (ή Θώνις, όπως την αποκαλούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι) στο βυθό της...

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο

Το α’ εξάμηνο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας αύξηση 11,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της...

Πέναλτι σε επαγγελματίες του χιλιάρικου

Μέχρι το τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου θα γίνουν γνωστές οι αλλαγές που θα...

Ώρες κοινής ησυχίας: Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από Κυριακή

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου – Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του...