Αρχική Κόσμος E-4B «Nightwatch»: Το αεροπλάνο που θα μπει ο Μπάιντεν σε περίπτωση πυρηνικού...

E-4B «Nightwatch»: Το αεροπλάνο που θα μπει ο Μπάιντεν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου (pics & vid)

To E-4B «Nightwatch» είναι το αεροπλάνο που θα προστατεύσει τον Αμερικάνο Πρόεδρο και θα του επιτρέψει να συνεχίσει να δίνει εντολές.

Το σενάριο ενός πυρηνικού πολέμου μπορεί να μην είναι και τόσο πιθανό, όμως με τις εξελίξεις που υπάρχουν παγκοσμίως και με τις κατά καιρούς εντάσεις που εμφανίζονται μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Κάποιες χώρες μάλιστα ήδη έχουν προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με τις ΗΠΑ να είναι μία από αυτές, έχοντας καταστρώσει ειδικό σχέδιο από την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου» με την τότε Σοβιετική Ένωση και έκτοτε το ανανεώνουν και το εξελίσσουν.

Ένα μέρος του αφορά το που θα πάει ο πρόεδρος αν αποφασιστεί πως ένα από τα καταφύγια που υπάρχουν για την προστασία του, δεν είναι κατάλληλο για τον φιλοξενήσει για οποιοδήποτε λόγο.

ΑΕΡΟΠΛΆΝΟ

Η απάντηση λοιπόν κρύβεται στο E-4B «Nightwatch». Το αεροπλάνο στο οποίο επιβιβαστεί αυτός, οι συνεργάτες του όσοι υψηλόβαθμοι του στρατού χρειάζονται, προκειμένου οι ΗΠΑ να απαντήσουν στην επίθεση που δέχθηκαν.

Κι όμως δεν το πιάνει η έκρηξη

Το πρώτο και πιο εύλογο ερώτημα που έχει κάποιος που διαβάζει την παραπάνω είδηση είναι το κατά πόσο μπορεί να τον προφυλάξει σε μία επίθεση από πυρηνική, καθώς η δύναμη μίας τέτοιες έκρηξης είναι μεγάλη.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο μπορεί να πετάξει σε τέτοιο ύψος, που σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον, δεν θα το πιάσει. Μάλιστα λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας που διαθέτει, μπορεί να πετάει για 7 μέρες συνεχόμενες, χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό.

Ποιοι θα επιβιβαστούν και πως είναι

Στην περίπτωση λοιπόν που οι ΗΠΑ γίνουν στόχους, καταστραφούν οι επικοινωνίες και χρειαστεί ο Τζο Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει το κόστους 223 εκατομμυρίων δολαρίων, θα πάρει μαζί τους όλους τους ανώτερους αξιωματικούς του στρατού, τον υπουργό άμυνας και τον αρχηγό προσωπικού, στήνοντας εκεί το… εναέριο κέντρο επιχειρήσεων.

Το E-4B «Nightwatch» που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 112 άτομα, είναι χωρισμένο σε τρία μέρη. Το μπροστινό περιλαμβάνει χώρους διαμονής για ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους, όπου υπάρχουν 18 κουκέτες για το πλήρωμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μεσαίο είναι ο χώρος που αποτελεί το κέντρο επιχειρήσεων, ενώ το πίσω αφορά την εξωτερική επικοινωνία και το κέντρο τεχνικού ελέγχου.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το κόστος για κάθε ώρα πτήσης του, δεν είναι και μικρό, καθώς υπολογίζεται στα 160.000 δολάρια την ώρα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Γαλλία: Δολοφονημένο παιδί βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα

Η καταγγελία για την εξαφάνιση τόσο του 10χρονου όσο και της μητέρας του έγινε από τον πατέραΣε κατάσταση σοκ βρίσκεται η...

Tαχύτητες mobile internet: Υποχώρησε έξι θέσεις η Ελλάδα

Την 31η θέση ανάμεσα σε 138 χώρες ανά τον κόσμο καταλαμβάνει η Ελλάδα όσον αφορά τις ταχύτητες του mobile Internet, που απολαμβάνουν οι Έλληνες...

Άραβας χρηματιστής: Εντοπίστηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της παραλιακής

Ο Άραβας χρηματιστής δραστηριοποιούνταν σε Ελβετία, Αθήνα και ΝτουμπάιΟ 44χρονος Άραβας χρηματιστής με καταγωγή από το Κάιρο διέμενε σε σουΐτα ξενοδοχείου...

Κλειστά επιλέγουν να είναι πολλά καταστήματα εστίασης στην Καλαμάτα τις καθημερινές

Όλο και πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα για την εστίαση και τη διασκέδαση και οι επιχειρηματίες μάταια ψάχνουν να βρουν «φως»...

ΗΠΑ: Κατέρρευσε γέφυρα λίγο πριν την επίσκεψη Μπάιντεν που θα μιλούσε για… τις υποδομές

Μία γέφυρα στο Πίτσμπουργκ κατέρρευσε σήμερα, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν σε αυτή την πόλη, την πρώην «πρωτεύουσα»...