Αρχική Πολιτική Ευθύνες για τον δάκο επιρρίπτει ο Π. Τατούλης στον Π. Νίκα 0

Ευθύνες για τον δάκο επιρρίπτει ο Π. Τατούλης στον Π. Νίκα 0

«…ενώ η Περιφερειακή Αρχή μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι όλα είναι υπό έλεγχο, η κατάσταση σχετικά με το δάκο σε πολλές περιπτώσεις βρίσκεται σε οριακό σημείο», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η “Νέα Πελοπόννησος” και ο επικεφαλής της Πέτρος Τατούλης, σχετικά με την κατάσταση με τον δάκο και συμπληρώνουν:

«Η ανευθυνότητα και η ανικανότητα του κ. Νίκα είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη φαρμάκων για την έγκαιρη και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της έξαρσης του δάκου στην περιοχή της Κυνουρίας αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της “Νέας Πελοποννήσου” και του Πέτρου Τατούλη, έχει ως εξής:

«Με προκλητική αδιαφορία συμπεριφέρεται ο κ.vΝίκας και οι συνεργάτες του απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στην Πελοπόννησο.

Ως θεατής παρακολουθεί ο κ. Περιφερειάρχης τον εμπαιγμό των παραγωγών μας σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις για τις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί από ακραία καιρικά φαινόμενα όπως τον καύσωνα και τον παγετό που σε πολλές περιπτώσεις έχουν οδηγήσει σε απόλυτη καταστροφή τις καλλιέργειες τους.

Καμία απολύτως δυναμική διεκδίκηση σε ό,τι αφορά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών αλλά και οι ελαιοπαραγωγοί λόγω της έλλειψης εργατών γης και της μη προσέλευσης των εργατών ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που έχουν επιλέγει επειδή προτιμούν να εργαστούν σε άλλες Χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία λόγω του διαφορετικού νομικού πλαισίου.

Η παράταξη μας επανειλημμένα έχει θέσει το θέμα της έγκαιρης και ορθής υλοποίησης του έργου της δακοκτονίας επισημαίνοντας καθυστερήσεις στην έναρξη του προγράμματος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα φτάσαμε στο αδιανόητο σημείο της κορύφωσης της αδιαφορίας αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων για να υλοποιηθούν δεύτερα και τρίτα ραντίσματα προστασίας από το δάκο, όπου αυτά απαιτούνται.

Και ενώ η Περιφερειακή Αρχή μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι όλα είναι υπό έλεγχο, η κατάσταση σχετικά με το δάκο σε πολλές περιπτώσεις βρίσκεται σε οριακό σημείο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ελαιοπαραγωγοί της Αρκαδίας και ιδιαίτερα της Κυνουρίας κρούουν το κώδωνα του κινδύνου, εκφράζοντας την έντονη αγωνία τους για τη σοδειά τους, επισημαίνοντας ότι εάν δεν υπήρχε η υπερβολική ζέστη των τελευταίων ημερών η παραγωγή τους θα είχε σχεδόν καταστραφεί από το έντονο πρόβλημα του δάκου λόγω έλλειψης φαρμάκων για ενίσχυση των ραντισμάτων.

Η ανευθυνότητα και η ανικανότητα του κ. Νίκα είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη φαρμάκων για την έγκαιρη και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της έξαρσης του δάκου στην περιοχή της Κυνουρίας αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Ο κ. Περιφερειάρχης καθώς και οι αρμόδιοι συνεργάτες του έχουν ποινικές και αστικές ευθύνες για τη ζημιά που θα υποστούν οι παραγωγοί. Ζητάμε επιτακτικά από τον κ. Νίκα έστω και την τελευταία στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του “ωχαδερφισμού” και της εγκατάλειψης των αγροτών μας από τον κ. Νίκα αποτελεί η άρνηση του να προταχθεί και να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το θέμα που έθεσε επιτακτικά και με έγγραφο του στις 13 Οκτωβρίου 2022 ως θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης ο επικεφαλής και τα μέλη της “Νέας Πελοποννήσου” που αφορούσε την

αντιμετώπιση του προβλήματος και τις δυσμενείς επιπτώσεις που επιφέρει στους παραγωγούς η αύξηση του ενεργειακού κόστους στη λειτουργία των ελαιοτριβείων.

Ο κ. Νίκας προσπαθώντας να λύσει τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παράταξη του λόγω της πολιτικής διγλωσσίας του ιδίου, έχει μετατρέψει τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε θεατρικές παραστάσεις, όπου ο ίδιος ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής προσπαθεί να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα πως στην παράταξη του επικρατεί μία “ωραία ατμόσφαιρα” και όλα στην Πελοπόννησο βαίνουν “καλά και ανθηρά”!

Ευτυχώς η παρένθεση της θλιβερής και ανίκανης Διοίκησης Νίκα σε λίγους μήνες θα αποτελεί παρελθόν.

Οφείλουμε όλοι μαζί να καλύψουμε το χαμένο χρόνο και τις χαμένες ευκαιρίες, υλοποιώντας ένα νέο συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχεδιασμό ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής μας οικονομίας.

25.10.2022

Πέτρος Τατούλης
Νέα Πελοπόννησος».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πρέβεζα: «Ελυσαν τα μάγια» σε γυναίκα με αντίτιμο 190.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ημεδαπή για υπόθεση κακουργηματικής απάτης. Κατηγορείται ότι μαζί με συνεργό της...

Χαμός στη Βραζιλία: Γυναίκα πήγε τον… νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο €3.000!

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν υπάλληλοι τράπεζας στη Βραζιλία την Τρίτη όταν είδαν να προσεγγίζει το γκισέ μια...

Λασίθι: Ανατροπή με τον θάνατο 65χρονου καρκινοπαθή – 45χρονος φίλος του κατηγορείται πως τον σκότωσε

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Λασιθίου από τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού καρκινοπαθή...

Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι celebrities που “κατεβαίνουν” υποψήφιοι και αφήνουν τα πόστα τους

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου – Ανάμεσα στους υποψηφίους των ελληνικών κομμάτων διάσημοι από τον...

Τουρισμός για Όλους 2024: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...