Αρχική Ελλάδα Εγκλωβισμένοι στην Οινόη: Μας έλεγαν να πιούμε χιόνι και να χτυπήσουμε στα...

Εγκλωβισμένοι στην Οινόη: Μας έλεγαν να πιούμε χιόνι και να χτυπήσουμε στα γύρω σπίτια

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που έμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι στην Οινόη μετά το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του τρένου που εγκλωβίστηκε στην Οινόη, ξεκίνησε στις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας και φαίνεται να ολοκληρώνεται σχεδόν μία μέρα μετά.

Μάλιστα εκείνους που επέβαιναν σε τρένο με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη τους παρέλαβε τουριστικό λεωφορείο για να τους μεταφέρει προς τη Θήβα, τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη το οποίο μίσθωσαν οι ίδιοι (!) καθώς κανένας δεν τους το παρείχε. Πρόκειται για τους επιβάτες που αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα καθώς ήθελαν να συνεχίσουν προς τον προορισμό τους.

Οι επιβάτες μιλούν για «παράνοια» και καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για να τους γυρίσουν πίσω στην Αθήνα ενώ ο τελικός προορισμός του τρένου ήταν η Θεσσαλονίκη.

Αυτό το οποίο είπαν στους επιβάτες οι υπεύθυνοι της ΕΡΓΟΣΕ, είναι ότι η εταιρεία μπορεί να αναλάβει μόνο τα δρομολόγια από Οινόη προς Αθήνα.

Οι επιβάτες κατάφεραν να ναυλώσουν οι ίδιοι το λεωφορείο καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας από τους επιβάτες, τουριστικός πράκτορας στο επάγγελμα πήρε 35 περίπου ευρώ από τον κάθε επιβάτη του λεωφορείου, προκειμένου να μαζευτεί το τελικό ποσό που χρειαζόταν και να πάνε στον προορισμό τους. Συνολικά μάζεψαν ένα ποσό της τάξεως των 1.135 ευρώ. «Μετά από 20 ώρες ταλαιπωρίας έπρεπε να βρούμε μια λύση», δήλωσε ο ίδιος στο OPEN.

Οι μόνοι που κινητοποιήθηκαν για να τους βοηθήσουν ήταν κάποιοι αστυνομικοί από το κοντινό Α.Τ που τους έφεραν κάποια τρόφιμα και κάποια νερά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Απίστευτες καταγγελίες επιβατών

Επιβάτης του τρένου μίλησε για το εφιαλτικό αυτό ταξίδι και σημείωσε ότι όλο το βράδυ τους είχαν χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα και χωρίς θέρμανση, ενώ δεν ήρθε ούτε ένας από τους υπευθύνους για να τους ενημερώσει. Οι επιβάτες αναζήτησαν τρόφιμα νερά και θέρμανση στο κατάστημα του σταθμού αλλά εκείνο έκλεισε γύρω στις 9:30.

«Δεν υπήρχε οδηγός του τρένου και μέσα στην υπηρεσία μάλωσαν και ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλον, με αποτέλεσμα να μείνουμε εδώ 200 άτομα». Οι επιβάτες ζητούν να βρουν το δίκιο τους και ζητούν αποζημιώσεις.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το τρικ που σκέφτηκαν οι κάτοικοι της πιο σκοτεινής πόλης στον κόσμο για να βλέπουν λίγο ήλιο

Η τεχνική που επινόησαν ονομάζεται SoslpeilΑνάμεσα στα βουνά της νότιας Νορβηγίας, περίπου 170 χιλιόμετρα μακριά από το Όσλο, βρίσκεται η μικρή πόλη Rjukan....

Βρετανία: Η κρίση του κόστους ζωής ωθεί κόσμο στα τυχερά παιχνίδια

Ορισμένοι Βρετανοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν τα πρακτορεία στοιχηματισμού για να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής.Ορισμένοι Βρετανοί που...

Στρατιωτικές δαπάνες: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις υπερδυνάμεις

Κάθε Έλληνας πλήρωσε το 2022 713 δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες την ίδια στιγμή που ένας Γερμανός πληρώνει 642 δολάρια Τι...

Φορολογικές δηλώσεις 2023: 6 «μυστικά» για λιγότερο φόρο

Αδειάζει η κλεψύδρα για το άνοιγμα του Taxisnet προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023.Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η...

Η στιγμή που 13χρονος μαχαιρώνει θανάσιμα καθηγήτρια γιατί σταμάτησε καβγά με συμμαθητή του

Η παρέμβαση της 71χρονης καθηγήτριας σε καβγά που είχε με συμμαθητή του φαίνεται να είναι το κίνητρο για την δολοφονική επίθεση...