Αρχική Ελλάδα Eispraxis: Φοροέλεγχοι με τεχνητή νοημοσύνη από την ΑΑΔΕ

Eispraxis: Φοροέλεγχοι με τεχνητή νοημοσύνη από την ΑΑΔΕ

Εξαιρετικά αποτελεσματικό θα είναι το νέο πληροφοριακό σύστημα Eispraxis , της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το «προικοδότησε» προ ημερών με πολλαπλές βάσεις δεδομένων.

Το συγκεκριμένο σύστημα θα σκιαγραφεί το προφίλ του κάθε οφειλέτη, καθώς θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και την περιουσιακή του κατάσταση με «όχημα» τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το Icisnet, το Elenxis, ενώ θα αντλεί στοιχεία από το Μητρώο του ΥΠΕΣ, το ΓΕΜΗ, την Εργάνη, κ.α..

Ενδεικτικά, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, το πληροφοριακό σύστημα Eispraxis θα αντλεί από τη διαδικτυακή υπηρεσία «Πιστοποιητικά Δημοτολογικής Αστικής Κατάστασης» του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του υπουργείου Εσωτερικών τα εξής:

 • Λήψη Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης.
 • Λήψη πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών.
 • Λήψη εγγυτέρων συγγενών με προσωπικά στοιχεία.
 • Αναζήτηση οικογενειακών μερίδων πολίτη και γονέων.
 • Λήψη γραμμογραφημένων εγγραφών της οικογενειακής κατάστασης και των τέκνων (ανήλικα και ενήλικα) ενός πολίτη, ανεξαρτήτως οικογενειακής μερίδας.

Από τη διαδικτυακή υπηρεσία «Λήψη Ληξιαρχικών Πράξεων» του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του υπουργείου Εσωτερικών θα συλλέγει στοιχεία με τις ακόλουθες μεθόδους:

 • Με βάση έναν συγκεκριμένο Α.Φ.Μ.
 • Με βάση έναν συγκεκριμένο Α.Μ.Κ.Α.
 • Αναζήτηση με προσωπικά στοιχεία
 • Αναζήτηση με προσωπικά στοιχεία και ημερομηνία Θανάτου

Από τη διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία για κατάσταση απασχόλησης» του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που διαχειρίζεται το υπουργείο Εργασίας θα αντλεί στοιχεία εργασιακής κατάστασης του εργαζομένου για μια συγκεκριμένη ημερομηνία με βάση τον ΑΦΜ του εργαζόμενου, αλλά και στοιχεία για την τρέχουσα εργασιακή κατάσταση.

Ακόμη θα τροφοδοτείται με στοιχεία από:

 • Τη διαδικτυακή υπηρεσία «Βασικές Πληροφορίες από Μητρώο ΓΕΜΗ» από το πληροφοριακό σύστημα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.
 • Τη διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία Διοικητικού Συμβουλίου Επιχείρησης» από το πληροφοριακό σύστημα ΓΕΜΗ.
 • Τη διαδικτυακή υπηρεσία «Επιβεβαίωση Στοιχείων από Μητρώο ΓΕΜΗ».
 • Τη διαδικτυακή υπηρεσία «Αναζήτηση στοιχείων Σύστασης Εταιρειών στην ΥΜΣ».

Με τις αυξημένες αυτές εισροές πληροφοριών το Eispraxis θα «σκανάρει» το οικονομικό προφίλ κάθε οφειλέτη και θα είναι σε θέση -με άμεσο και αντικειμενικό τρόπο- να γνωρίζει το εάν μπορούν να εισπραχθούν απαιτήσεις του Δημοσίου ή όχι.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Από το «Z» μέχρι τη σβάστικα: Tα απαγορευμένα σύμβολα στη Γερμανία

Μερικά από αυτά όπως τα αναφέρει η Deutsche Welle ,είναι η σβάστικα, οι εικόνες του Χίτλερ αλλά και ο χιτλερικός χαιρετισμός.Αναλυτικά το δημοσίευμα της...

Λαγονήσι: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης στον 16χρονο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε 16χρονο στο Λαγονήσι, μια ώρα πριν από τα...

Γρίφος για diesel και βενζινοκίνητα, «διχογνωμία» Ελλάδας – ΕΕ για το έτος απαγόρευσης

Σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό, η Ελλάδα έχει ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα από το 2025 και πλήρη απαγόρευση πώλησης από το...

Μνημείο στα Τέμπη: «Βροχή» οι προτάσεις – Ο σταυρός 6 μέτρων και τα μαρμάρινα βαγόνια

Πολλές είναι οι προτάσεις για τη δημιουργία μνημείου στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ένας από τους πρώτους...

Οργή στη Γαλλία: Μοντέλο ποζάρει με φόντο τα επεισόδια, θαμώνες τρώνε σε εστιατόριο κι έξω φλέγεται ο τόπος

Σε παράλληλο σύμπαν ζουν κάποιοι στη Γαλλία, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι στους δρόμους και δίνει μία από τις μεγαλύτερες...