Αρχική Πολιτική Εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης

Εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τετάρτη (22/12/2021) ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης.

Αρχικά, έκανε αναφορά στους λόγους που ιδρύθηκε η Νέα Πελοπόννησο, ως ακομμάτιστη παράταξη και ότι αυτό το μοντέλο υλοποιήθηκε  εκ των υστέρων και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, είπε … «Αν εκείνη την περίοδο, υπεύθυνος στη Διυπουργική δεν ήταν ο κ. Πάγκαλος, αυτό το μοντέλο ίσως ποτέ να μην είχε μπει στο δρόμο της υλοποίησης.

Μας δικαίωσε διότι έγινε το πρότυπο σε όλη τη χώρα. Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που θα απαλλάξει την περιοχή από τους ΧΑΔΑ και τις ανεξελέγκτως δομές, ήταν κατόπιν της δικής μας πρωτοβουλίας.»

Κατόπιν, αναφέρθηκε στο brand name “Mythical Peloponnese” που δημιουργήθηκε επί ημερών του και αποτελεί σημείο αναφοράς ως και σήμερα.

Για τη διαστημική πύλη στην Καλαμάτα, είπε ότι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ για να βγει μπροστά η Πελοπόννησος και χαρακτήρισε ανίδεους όσους διακωμωδούν το θέμα αυτό.

Ενώ, είπε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμη αν είχε προχωρήσει η πρώτη περιφερειακή τράπεζα για τη χρηματοδότηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.

Ακολούθως, είπε … «Το 2019 δεν έχει καμία σχέση με το 2023. Τότε η πολιτική συγκυρία δημιούργησε προϋποθέσεις ώστε όλα τα πολίτικά κόμματα να είναι απέναντί μας. Εμείς είχαμε την ίδια την ψυχή των πολιτών που αντιστάθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό διότι μπορέσαμε να σταθούμε και να κρατηθούμε όρθιοι.

Νιώθουμε βαθύτατα υποχρεωμένοι απέναντι στην εμπιστοσύνη που μας έδιναν οι Πελοποννήσιοι. Δεν γινόμαστε ριψάσπιδες, να σηκωθούμε να φύγουμε. Καθίσαμε εδώ. Είμαστε εδώ παρόντες διότι μετά την ανάληψη της διοίκησης από την περιφερειακή αρχή, όλη αυτή η πορεία γύρισε πολύ πίσω. Είμαστε εδώ γιατί έχουμε άποψη, όραμα και σχέδιο για να αποκαταστήσουμε αυτή τη βλάβη που δημιουργείται όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε εδώ με έτοιμο σχέδιο.

Το 2019 στήθηκε μια συνολική προβοκάτσια αλλά πλέον έχουν καταρρεύσει τα πάντα. Ένα από αυτά ήταν ο κοριός, που μετά από 4 χρόνια διαδικασίας, έχει μπει στο αρχείο. Κατέπεσε και φάνηκε ξεκάθαρα ότι όλοι αυτοί που στήριξαν αυτή την προσπάθεια δυσφήμησης της δικής μας περιφερειακής αρχής, κατέρρευσε το μύθευμα.

Αντιμετωπίσαμε μια επιθετικότητα από όλα τα κόμματα. Υπήρξαν κομματικές πιέσεις για αποστασία στελεχών μας. Υπήρξαν στελέχη μας που εκβιάστηκαν αλλά παρέμειναν όρθια, δεν δείλιασαν.

Πολιτικά δεν υπάρχει τείχη και όρια, αλλά μόνο γέφυρες που συνδέουν το παρελθόν, με το παρόν και με το μέλλον. Οι χθεσινοί μας συκοφάντες σήμερα βρίσκονται σε έναν πόλεμο μεταξύ τους.

Είμαστε εδώ παρόντες για να προχωρήσει το ΣΔΙΤ και να σταματήσουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια τροποποίησης της σύμβασης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Για τη μεταλιγνιτική περίοδο, ο τρόπος που το διαχειρίζονται είναι εις βάρος της Μεγαλόπολης, διότι παραχωρούνται για διάφορα πράγματα που θα γίνουν εκτός Μεγαλοπόλεως. Για την ίδια την Μεγαλόπολη, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Έχουν ειπωθεί πολλά ψέματα. Μην νομίζει κανένας ότι μπορεί να παίζει με τους ανθρώπους της Μεγαλόπολης. Γνωρίζουμε τα πάντα και προειδοποιούμε τα χέρια πρέπει να κατέβουν από την Μεγαλόπολη.

Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο έργο που να εκτελείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν υπάρχει κανένα όραμα.

Μία ακόμα ευκαιρία που χάθηκε είναι τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που ξεκίνησε στο Μοριά.

Το Πελοπόννησος ΑΕ προβοκαρίστηκε με στόχο να το διαλύσουν για να κάνουν έναν άλλο αναπτυξιακό οργανισμό, απολύτως ελεγχόμενο.

Είμαστε εδώ γιατί έχουμε έτοιμο σχέδιο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως θα πορευθούμε μαζί με την κοινωνία. Είμαστε εδώ για να σταματήσουν οι αποκλεισμοί.

Κάνουμε ένα νέο συμβόλαιο με τους πολίτες που θα περιλαμβάνει και ανανέωση του συνδυασμού μας.»

Αναφερόμενος στην Κορινθία και την επιλογή του κ. Καλλίρη στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, είπε ότι «ήταν ένα μεγάλο λάθος μου διότι ενέδωσα στις πιέσεις συγκεκριμένου κόμματος ενώ θα έπρεπε να είμαι πολύ επιφυλακτικός. Ήταν ένα προσωπικό μου λάθος.»

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Σε δημοσιοποίηση της επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού θα προχωρούν οι αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τροπολογία που...

Καταργείται (αν το επιτρέψουν οι δανειστές) η εισφορά αλληλεγγύης από το 2023

Προς κατάργηση οδεύει η εισφορά αλληλεγγύης για όλους από το 2023, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών....

Ολλανδία – Βρέθηκε νεκρός 4χρονος που είχε απαχθεί από το Βέλγιο – Δράστης ο άνδρας που τον πρόσεχε

Δραματική κατάληξη είχε η υπόθεση απαγωγής ενός 4χρονου αγοριού στο Βέλγιο. Ο μικρός εντοπίστηκε νεκρός στην Ολλανδία και οι αρχές θεωρούν...

ΓΣΕΕ: Ατελείωτη η λίστα με τους νεκρούς σε εργατικά ατυχήματα

Την άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας, ακόμη και της ζωής των εργαζομένων, ζητά η ΓΣΕΕ,...

Νέα Rafale: Φθάνουν στην Ελλάδα αύριο- Στις 12:00 πάνω από την Ακρόπολη

Την Τετάρτη μεταξύ 12:00 – 12:30, θα πραγματοποιηθεί διέλευση των 6 αεροσκαφών Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αττική (άνωθεν Ακρόπολης), στο...