Αρχική Ελλάδα Εκλογές 2023: Τα 102 εκλογικά κέντρα για τους Έλληνες του εξωτερικού

Εκλογές 2023: Τα 102 εκλογικά κέντρα για τους Έλληνες του εξωτερικού

Αυξημένα κατά τρία σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου είναι τα εκλογικά κέντρα που θα στηθούν σε 35 χώρες για να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις 25 Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στις εκλογές του Ιουνίου συγκροτήθηκαν 102 εκλογικά κέντρα, από 99 που ήταν στις εκλογές του Μαΐου.

Τα επιπλέον τρία εκλογικά κέντρα θα στηθούν στις 24 Ιουνίου σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο- καθώς οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν μια ημέρα νωρίτερα από τους υπόλοιπους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού έχουν εγγραφεί 25.610 απόδημοι Έλληνες που θα μπορούν να  ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους για τις εκλογές του Ιουνίου. Οι νέες εγγραφές σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊού ξεπερνούν τις 5.500 ενώ οι διαγραφές από τους ειδικούς καταλόγους ψηφοφόρων οι οποίοι πιθανότατα θα βρίσκονται τον Ιούνιο στην Ελλάδα ανέρχονται περίπου σε 2.500.

Για τις εκλογές του Μαΐου είχαν εγγραφεί 22.855 και η συμμετοχή διαμορφώθηκε σε στο 79,65%. Ειδικότερα, από τους 19.998 εκλογείς της Ευρώπης ψήφισαν τελικά οι 16.110, από τους 1.885 εκλογείς χωρών Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής προσήλθαν στις κάλπες οι 1.376, από τους 654 εκλογείς χωρών της Ασίας ψήφισαν οι 483, από τους 149 που εγγράφηκαν στους καταλόγους χωρών της Αφρικής προσήλθαν στις κάλπες οι 109 και τέλος από τους 169 εγγεγραμμένους στους καταλόγους της Αυστραλίας ψήφισαν οι 125.

Διαβάστε την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών

Δείτε τη λίστα με τα 102 εκλογικά κέντρα για τους Έλληνες του εξωτερικού

Ειδήσεις σήμερα:

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

POS: Υποχρεωτικά από το νέο έτος σε ταξί, περίπτερα και άλλους 7 κλάδους

Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης POS από το νέο έτος σε μια σειρά επαγγελματικών κλάδων αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το...

Βασίλης Παλαιοκώστας: «Σφάζονται» στην ποδιά του μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ για να κάνουν τη ζωή του ταινία

Η ιστορία πίσω από τον Νο 1 έλληνα καταζητούμενο, τον Βασίλη Παλαιοκώστα, δεν προκαλεί μόνο εγχώριο ενδιαφέρον...

Άγιος Παντελεήμονας: Γιορτή βάφτηκε με αίμα – Πυροβόλησε και δολοφόνησε 50χρονο μπροστά σε μικρά παιδιά

Περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (01/10), στον Άγιο Παντελεήμονα, ένας 74χρονος Έλληνας έβγαλε όπλο και...

Καίει το… πετρέλαιο θέρμανσης: Ποια θα είναι η τιμή του φέτος – Νέα εκτίμηση

Η ακρίβεια σαρώνει τα νοικοκυριά και, δυστυχώς, εξαίρεση δεν αναμένεται να αποτελέσει και το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του...

Προσεχώς 3 νέα προγράμματα για εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις

Τρία προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης για επιχειρήσεις θα «τρέξουν» ως το τέλος του χρόνου. Τρία προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις πρόκειται να προκηρυχθούν ως...