Αρχική Ελλάδα Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων επαναφέρει η κυβέρνηση, η προαναγγελία Μητσοτάκη

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων επαναφέρει η κυβέρνηση, η προαναγγελία Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει στην πολιτική συζήτηση, ένα μέτρο το οποίο ο ίδιος είχε βάλει στον πάγο αμέσως τις καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel. Ποιοι ήταν αυτό; Μία βοήθεια τύπου επιταγή ακρίβειας, ένα έκτακτο δώρο Χριστουγέννων, το οποίο είχε δοθεί πέρσι και «πάγωσε» για φέτος, μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της χτεσινής συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί στο τέλος του χρόνου η δυνατότητα μίας περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας σήμερα οι οποίοι πραγματικά τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Κι εγώ δεσμεύομαι ότι θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού ώστε αυτοί οι συμπολίτες μας που όντως δεν έχουν κανένα απόθεμα και καμία άλλη δυνατότητα στήριξης, να μπορέσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, βλέποντας και την εξέλιξη του Προϋπολογισμού έως το τέλος του χρόνου, για να δω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω να τους βοηθήσουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στην ουσία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μία τύπου επιταγή ακρίβειας, βλέποντας ταυτόχρονα και την πορεία των εσόδων. Ακόμα είναι νωρίς για την οποιαδήποτε συγκεκριμένη αναφορά ποιους θα αφορά το μέτρο, αλλά το συγκεκριμένο βοήθημα το προσδιόρισε στο τέλος του χρόνου όπως δηλαδή και πέρσι.

Δεδομένου ότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας είναι περιορισμένες, ενδεχομένως από την περσινή επιταγή ακρίβειας «κοπούν» κάποιοι από τους περσινούς δικαιούχους.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι έκτακτο επίδομα – επιταγή ακρίβειας δόθηκε σε δικαιούχους Ελάχιστου Εισοδήματος με διπλή δόση, σε δικαιούχους επιδόματος παιδιού (μιάμιση δόση), σε μακροχρόνια άνεργους και σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τα σταφύλια της οργής: Η Ιαπωνία δυσκολεύεται να προστατεύσει τα φρούτα της από τις αντιγραφές των Κινέζων

Η πολύτιμη ποικιλία λευκού σταφυλιού, που καλλιεργεί ο Γιούκι Νακαμούρα στην Ιαπωνία, χρειάστηκε 33 χρόνια για να αναπτυχθεί. Όμως...

Μητέρα έκανε ένεση για αδυνάτισμα και κόντεψε να πεθάνει – Τη διαφήμιζαν στα social media

Μια 45χρονη μητέρα λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της, όταν έκανε «μαϊμού» ένεση αδυνατίσματος που είχε αγοράσει από το...

Πού θα κάνουν Χριστούγεννα φέτος οι Έλληνες – Οι top χειμερινοί προορισμοί

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Στην 5η χειρότερη θέση της Ευρώπης η Ελλάδα για τους μισθούς – Οι μόνοι που βγάζουμε λιγότερα σε σχέση με το 2009

Έχουμε τον 5ο χειρότερο μισθό στην Ευρώπη. Ξεπερνάμε μόνο τον Βούλγαρο, τον Ούγγρο, τον Ρουμάνο και τον...

20% πιο ακριβό το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ακριβότερο θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ινστιτούτου Καταναλωτή, με την αύξηση να κυμαίνεται από 10 έως 20%. Φέτος το...