Ακόμα πιο επιβαρυντικά για τον 62χρονο πατέρα, ο οποίος κλείδωσε τα παιδιά του στο αυτοκίνητο και άνοιξε μία φιάλη υγραερίου, είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη συνέχιση της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται ότι από την προανάκριση προκύπτει ότι ο 62χρονος «επεδίωξε να προκαλέσει ανάφλεξη του διαρρέοντος, εντός της καμπίνας του οχήματος, υγραερίου, με σκοπό την πρόκληση έκρηξης».
Αυτός είναι ο λόγος που του απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και η κατηγορία της απόπειρας έκρηξης.
Ο 62χρονος απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο 424 Γ.Σ. Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ζωής.
Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και τα δύο ανήλικα παιδιά του που θα υποβληθούν εκ νέου σε πλήρη κλινικό εργαστηριακό έλεγχο στην παιδιατρική κλινική, όπως και ο αστυνομικός που με αυτοθυσία έσπευσε στο σημείο για να τα σώσει.
Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης που εκτυλίχθηκε στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, όλα ξεκίνησαν μετά από κλήση της μητέρας των δύο παιδιών για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Αστυνομικοί εντόπισαν τον 62χρονο και τα δύο ανήλικα παιδιά να βρίσκονται κλειδωμένοι μέσα στο όχημα, από το οποίο προερχόταν έντονη οσμή υγραερίου.
Οι αστυνομικοί έσπασαν το παρμπρίζ, απασφάλισαν τις πόρτες, απεγκλώβισαν τα τρία άτομα που βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και ασφάλισαν τη φιάλη.
Σε έρευνα στο όχημα διαπιστώθηκε ότι στον αποθηκευτικό χώρο υπήρχε και δεύτερη φιάλη υγραερίου, η οποία ήταν σφραγισμένη.
Ο 62χρονος, ο οποίος είναι σε διάσταση με τη 47χρονη, είχε πάρει τα παιδιά του για να περάσουν μαζί την Κυριακή. Όταν η μητέρα έφτασε στο σημείο προκειμένου να τα παραλάβει, διαπίστωσε πως ο 62χρονος είχε κλειστεί μέσα στο όχημα μαζί με τα μικρά παιδιά και είχε ανοίξει μία φιάλη υγραερίου. Η γυναίκα σε κατάσταση πανικού πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία.
Πηγή: gargalianoionline.gr