Αρχική Ελλάδα Ελλάδα: Στις 8 ακριβότερες η τιμή της βενζίνης

Ελλάδα: Στις 8 ακριβότερες η τιμή της βενζίνης

Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα ακολουθεί καθημερινά ανηφορική τροχιά με συνέπεια να κατατάσσεται στις 8 πιο ακριβές, πλησιάζοντας το Μονακό και τη Δανία, όταν Γερμανία και Σουηδία είναι κατά πολύ φθηνότερες

Ασφυκτικές συνθήκες για εκατομμύρια νοικοκυριά που διαθέτουν αυτοκίνητο, προκαλούν οι συνεχείς και καθημερινές αυξήσεις – εκτός όλων των άλλων – και στην τιμή της βενζίνης που διαμορφώνεται σε μία ευρεία γκάμα τιμών ακόμα και μεταξύ νομών…αναγκάζοντας πολλούς, ιδιαίτερα από τη Βόρεια Ελλάδα να καταφεύγουν στη γειτονική Βουλγαρία.

Κοινό μυστικό ότι στην Ελλάδα, ότι η βενζίνη είναι ακριβή, αλλά πλέον κινείται σε πρωτοφανείς τιμές, τόσο όσο να συναγωνίζεται επάξια τη Δανία (2.214 ευρώ/λίτρο), αλλά και το Μονακό (2.263 ευρώ/λίτρο)

20-αντλιαβενζινης-1200x799

Η τιμή της αμόλυβδης παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο στο σύνολο των περιοχών της Αττικής. Ακόμη πιο αυξημένες είναι οι τιμές στην περιφέρεια, ενώ οι τάσεις είναι ανοδικές. Αποτέλεσμα η επιδότηση καυσίμων που δόθηκε να φτάνει ίσως για μισό ρεζερβουάρ.

Ενδεικτικά μόνο, λαμβάνοντας ως τιμή αναφοράς την τιμή της 9ης Μαΐου, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα των χωρών με την πιο ακριβή (2.171 ευρώ/λίτρο) βενζίνη.

Σύμφωνα με το globalpetrolprices.com, όταν η μέση τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα ανερχόταν στα 2.171 ευρώ/λίτρο ήταν μια ανάσα από την Ισλανδία (2.178 ευρώ/λίτρο), τη Φινλανδία (2.211 ευρώ/λίτρο), τη Δανία (2.214 ευρώ/λίτρο) και… το Μονακό (2.263 ευρώ/λίτρο).

τιμέςκαυσίμωνπινακας14

Ήδη στην Ελλάδα η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά έφτασε στις 12 Μαΐου στα 2,191 ευρώ/λίτρο, ενώ κάθε μέρα “τσιμπάει” και σεντ.

Η ισοτιμία “σπρώχνει” τις ανατιμήσεις

Το κλίμα αυτό δυσχεραίνει και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που στις 12 Μαΐου βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών, ενώ βαδίζει ολοταχώς για το 1 προς 1, κάτι που έχει να συμβεί από το μακρινό 2002.

Η φθηνότερη βενζίνη από την Ελλάδα:

 • Γερμανία: 2,038 ευρώ/λίτρο
 • Σουηδία: 1,955 ευρώ/λίτρο
 • Πορτογαλία: 1,915 ευρώ/λίτρο
 • Γαλλία: 1,885 ευρώ/λίτρο
 • Ισπανία: 1,883 ευρώ/λίτρο
 • Ιταλία:1,832 ευρώ/λίτρο
 • Αυστρία: 1,755 ευρώ/λίτρο
 • Βουλγαρία: 1,526 ευρώ/λίτρο
 • Ρουμανία: 1,609 ευρώ/λίτρο
 • Τουρκία: 1,283 ευρώ/λίτρο

Η κυβέρνηση έχει επισημάνει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αναφέροντας ότι οι παρεμβάσεις της γίνονται με βάση τις (δημοσιονομικές) δυνατότητες που υπάρχουν.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών όσον αφορά στις φορολογικές επιβαρύνσεις στα καύσιμα, γίνεται κατανοητό ότι οποιαδήποτε παρέμβαση σε επίπεδο φορολογίας, δημιουργεί φόβους για πρόκληση δημοσιονομικής «τρύπας».

Η τιμή στη διάρκεια μιας εβδομάδας

Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά στις 12 Μαΐου ήταν στα 2,191 ευρώ/λίτρο. Μέσα από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πως η αμόλυβδη αυξάνεται καθημερινά.

Ενδεικτικά:

 • Μία ημέρα πριν, στις 11 Μαΐου, η αντίστοιχη τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 2.186 ευρώ/λίτρο
 • Στις 10 Μαΐου, η μέση τιμή πανελλαδικά ήταν στα 2,179 ευρώ/λίτρο
 • Στις 9 Μαΐου στα 2,171 ευρώ/λίτρο
 • Στις 8 Μαΐου στα 2,168 ευρώ/λίτρο
 • Στις 7 Μαΐου στα 2,167 ευρώ/λίτρο
 • Στις 6 Μαΐου στα 2,150 ευρώ/λίτρο
 • Στις 5 Μαΐου στα 2,138 ευρώ/λίτρο

Οι “ακριβότεροι” νομοί

Στο καθημερινό Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Υγρών Καυσίμων, που εκδίδει το υπουργείο Ανάπτυξης, καταγράφονται οι μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων ανά νομό.

Στις 12 Μαΐου 2022, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κατέκτησαν την πρωτιά, καθώς είδαν τη μέση τιμή βενζίνης να εκτινάσσεται στα 2,376 ευρώ/λίτρο και 2,319 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα!

Πιο συγκεκριμένα, στην Αμοργό, λίγες μέρες πριν, στις 9 Μαΐου, η βενζίνη σε πρατήριο υγρών καυσίμων έφθασε τα 2,600 ευρώ/λίτρο

Στα Δωδεκάνησα, στις 10 Μαΐου το πρατήριο με την υψηλότερη τιμή βενζίνης ήταν στη Νίσυρο, με τιμή 2,610 ευρώ/λίτρο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φλαμανδοί Γίγαντες: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα κουνέλια του κόσμου

Με το βάρος του στις περισσότερες περιπτώσεις να ξεπερνά τα δέκα κιλά, ο Φλαμανδός Γίγαντας αποτελεί με διαφορά τη ράτσα με...

Ξύπνησαν «ιούς ζόμπι» 50.000 ετών στους παγετώνες

Καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται και οι παγετώνες λιώνουν, απελευθερώνονται πάσης φύσεως υλικά που παρέμεναν παγωμένα εδώ και αιώνες.Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από μικρόβια που...

Αμύθητη αρχαιολογική ανακάλυψη: Η πιο παλιά εκδοχή της Οδύσσειας μπροστά στα μάτια μας

Πρόκειται για την σπουδαιότερη αρχαιολογική ανακάλυψη της δεκαετίας στην Ελλάδα Με τόσο πλούσιο ιστορικό παρελθόν και «βιογραφικό» που ξεκίνησε να «γράφεται» πριν χιλιάδες...

Ασφαλιστικό – Αυξήσεις: Πώς διαμορφώνονται οι συντάξεις βάσης (Παραδείγματα)

Στα 520 εκ. ευρώ υπολογίζει η κυβέρνηση τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες θα διεκπεραιωθούν – τακτοποηθούν το 2023. Το...

Ακίνητα: Τα πάρκινγκ στις πιλοτές «μπλοκάρουν» τις μεταβιβάσεις

Μια πληγή από τις δεκαετίες του ’70, του ’80 αλλά και τις αρχές του ’90 εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή και να προκαλεί – ακόμη και...