Αρχική Ελλάδα Ελληνας «καζανόβας» έταζε γάμο μέσω facebook… κατάφερε να τους αρπάξει 170.000 ευρώ

Ελληνας «καζανόβας» έταζε γάμο μέσω facebook… κατάφερε να τους αρπάξει 170.000 ευρώ

Παρουσιαζόταν ως ο ιδανικός σύντροφος. Έστηνε στο διαδίκτυο το προφίλ του τέλειου άνδρα, με την εξέχουσα επαγγελματική καριέρα. Αναρτούσε φωτογραφίες που υποδήλωναν οικονομική άνεση και έπλαθε ένα ονειρικό σκηνικό μιας ζωής γεμάτης έρωτα και πάθους.

Τουλάχιστον οκτώ γυναίκας τον πίστεψαν. Αλλά ο απόλυτος… Καζανόβας, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας απατεώνας που κατάφερε να τους αρπάξει 170.000 ευρώ.

Ο τέλειος άνδρας

Ο απατεώνας του facebook, μελετούσε με προσοχή τα προφίλ των γυναικών που είχε βάλει στο «μάτι». Τις προσέγγιζε παρουσιάζοντας την εικόνα του άνδρα με τον οποίο έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Τους έλεγε αυτά που ήθελαν να ακούσουν, πολύ σύντομα τον ερωτεύονταν κι ύστερα, τις έπειθε να καταθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά, εφευρίσκοντας κάθε φορά και μια διαφορετική, ευφάνταστη δικαιολογία.

Ο συγκεκριμένος ερωτύλος απατεώνας, συστηνόταν άλλοτε ως στρατιωτικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και άλλοτε ως υπάλληλος του ΟΗΕ. Είχε δημιουργήσει μάλιστα, ακόμα και πλαστό e-mail με την κατάληξη της… υποτιθέμενης υπηρεσίας του, για να γίνει ακόμα πιο πιστευτός.

Έταζε μέχρι και… γάμο

Μέσω μηνυμάτων στο facebook αλλά και εφαρμογής στο κινητό, επικοινωνούσε ατελείωτες ώρες με τις εξαπατημένες γυναίκες, προσφέροντάς τους ακριβώς αυτά που ήθελαν, τα θύματά του, να ακούσουν. Κι εκείνες «τυφλωμένες» από τον έρωτά τους, πίστευαν ό,τι κι αν τους έλεγε. Σε κάποιες ζητούσε χρήματα για τον δήθεν εκτελωνισμού δέματος που υποτίθεται τους έστελνε δώρα.

Σε άλλες, έλεγε ότι είχε συλληφθεί σε αεροδρόμιο σε χώρα της Ασίας και ζητούσε να του καταβάλουν χρήματα ως εγγύηση για την απελευθέρωσή του. Υπήρχαν και αυτές που τους έταζε…γάμο, εάν κατέβαλλαν πρώτα χρήματα προκειμένου να αιτηθούν δήθεν άδεια από τον… ΟΗΕ.

Οι αστυνομικοί του Tμήματος Ηράκλειας Σερρών εξιχνίασαν οκτώ τέτοιες περιπτώσεις απάτης, με γυναίκες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο… Καζανόβας αναζητείται, όπως και πέντε ακόμα συνεργοί του, οι οποίοι είναι οι δικιαούχοι των λογαριασμών που κατέθεταν τα ανυποψίαστα θύματα τα χρήματά τους.

Η έρευνα συνεχίζεται και δεν αποκλείεται εκτός και από άλλα θύματα στην Ελλάδα, αυτή η σπείρα να έχει εξαπατήσει και άλλες γυναίκες, εκτός συνόρων.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το μυστήριο με την εξαφανισμένη πτήση MH370 των Αερογραμμών της Μαλαισίας 10 χρόνια μετά

Αεροσκάφος Boeing 777 μεταφέροντας 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα, ενώ το αεροσκάφος εξαφανίστηκε καθώς πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ...

Μετρητά τέλος – Το όριο συναλλαγών και το πρόστιμο

λλάζουν τα πάντα στις συναλλαγές μας Με νέα διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και η οποία είναι σε...

ΕΝΦΙΑ 2024 με αλλαγές, κερδισμένους, χαμένους και πρώτη δόση πριν το Πάσχα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Καθυστερήσεις στους μισθούς Μαρτίου φέρνουν οι κλειστές τράπεζες

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Μεταβιβάσεις ακινήτων – χρηματικές δωρεές: Πέντε μυστικά για να μην μπλέξετε με την εφορία

Τι ψάχνουν οι φορο-ελεγκτές σε 2.500 υποθέσεις αγοραπωλησιών Την ώρα που στην αγορά ακινήτων συνεχίζεται το ράλι στις τιμές και τις αγοραπωλησίες ο φοροελεγκτικός μηχανισμός βάζει...