Αρχική Ελλάδα Ελληνας «καζανόβας» έταζε γάμο μέσω facebook… κατάφερε να τους αρπάξει 170.000 ευρώ

Ελληνας «καζανόβας» έταζε γάμο μέσω facebook… κατάφερε να τους αρπάξει 170.000 ευρώ

Παρουσιαζόταν ως ο ιδανικός σύντροφος. Έστηνε στο διαδίκτυο το προφίλ του τέλειου άνδρα, με την εξέχουσα επαγγελματική καριέρα. Αναρτούσε φωτογραφίες που υποδήλωναν οικονομική άνεση και έπλαθε ένα ονειρικό σκηνικό μιας ζωής γεμάτης έρωτα και πάθους.

Τουλάχιστον οκτώ γυναίκας τον πίστεψαν. Αλλά ο απόλυτος… Καζανόβας, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας απατεώνας που κατάφερε να τους αρπάξει 170.000 ευρώ.

Ο τέλειος άνδρας

Ο απατεώνας του facebook, μελετούσε με προσοχή τα προφίλ των γυναικών που είχε βάλει στο «μάτι». Τις προσέγγιζε παρουσιάζοντας την εικόνα του άνδρα με τον οποίο έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Τους έλεγε αυτά που ήθελαν να ακούσουν, πολύ σύντομα τον ερωτεύονταν κι ύστερα, τις έπειθε να καταθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά, εφευρίσκοντας κάθε φορά και μια διαφορετική, ευφάνταστη δικαιολογία.

Ο συγκεκριμένος ερωτύλος απατεώνας, συστηνόταν άλλοτε ως στρατιωτικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και άλλοτε ως υπάλληλος του ΟΗΕ. Είχε δημιουργήσει μάλιστα, ακόμα και πλαστό e-mail με την κατάληξη της… υποτιθέμενης υπηρεσίας του, για να γίνει ακόμα πιο πιστευτός.

Έταζε μέχρι και… γάμο

Μέσω μηνυμάτων στο facebook αλλά και εφαρμογής στο κινητό, επικοινωνούσε ατελείωτες ώρες με τις εξαπατημένες γυναίκες, προσφέροντάς τους ακριβώς αυτά που ήθελαν, τα θύματά του, να ακούσουν. Κι εκείνες «τυφλωμένες» από τον έρωτά τους, πίστευαν ό,τι κι αν τους έλεγε. Σε κάποιες ζητούσε χρήματα για τον δήθεν εκτελωνισμού δέματος που υποτίθεται τους έστελνε δώρα.

Σε άλλες, έλεγε ότι είχε συλληφθεί σε αεροδρόμιο σε χώρα της Ασίας και ζητούσε να του καταβάλουν χρήματα ως εγγύηση για την απελευθέρωσή του. Υπήρχαν και αυτές που τους έταζε…γάμο, εάν κατέβαλλαν πρώτα χρήματα προκειμένου να αιτηθούν δήθεν άδεια από τον… ΟΗΕ.

Οι αστυνομικοί του Tμήματος Ηράκλειας Σερρών εξιχνίασαν οκτώ τέτοιες περιπτώσεις απάτης, με γυναίκες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο… Καζανόβας αναζητείται, όπως και πέντε ακόμα συνεργοί του, οι οποίοι είναι οι δικιαούχοι των λογαριασμών που κατέθεταν τα ανυποψίαστα θύματα τα χρήματά τους.

Η έρευνα συνεχίζεται και δεν αποκλείεται εκτός και από άλλα θύματα στην Ελλάδα, αυτή η σπείρα να έχει εξαπατήσει και άλλες γυναίκες, εκτός συνόρων.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κογκρέσο: Κατατέθηκε τροπολογία – Μπλόκο στα τουρκικά F-16

Με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού βουλευτή Chris Pappas κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τροπολογία για τα F-16 που ζητά η Τουρκία και αποτελούν διακαή πόθο...

Η αστυνομία «έκοψε» πρόστιμο στο αυτοκίνητο των 490 χλμ./ώρα

Κατάπληκτοι από την ομορφιά του μοντέλου έμειναν οι Γάλλοι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν μια Bugatti Chiron Super Sport 300+. Ένα από τα...

Απορρίπτει η Κίνα τις κατηγορίες της NASA ότι έχει πρόθεση να «καταλάβει» το φεγγάρι

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενοχοποιούν και συκοφαντούν συνεχώς την κανονική και λογική διαστημική δραστηριότητα της Κίνας. Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες...

Τροχαία: Ποια ηλικιακή ομάδα εμπλέκεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ατυχήματα

Οι οδηγοί μέχρι 30 ετών είναι αυτοί που εμπλέκονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε τροχαία ατυχήματα. Το 26,8% των οδηγών που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα...

Εξοικονομώ: Ποια θα είναι η συνέχεια του προγράμματος

Στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστεί  το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ  θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις Greco...