Αρχική Κόσμος Έλον Μασκ: Αγωγή από επενδυτές του Twitter που τον κατηγορούν για χειραγώγηση...

Έλον Μασκ: Αγωγή από επενδυτές του Twitter που τον κατηγορούν για χειραγώγηση μετοχής

Μέτοχοι της Twitter Inc. υπέβαλαν αγωγή κατά του Έλον Μασκ κατηγορώντας τον εκκεντρικό δισεκατομμύριο για «χειραγώγηση της αγοράς» προκειμένου να εξαγοράσει την εταιρεία σε χαμηλότερη τιμή.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι ο Μασκ εξοικονόμησε 156 εκατομμύρια δολάρια φροντίζοντας να μην αποκαλύψει πριν από τις 14 Μαρτίου ότι είχε ήδη αγοράσει το 5% της Twitter Inc. Ζητούν μάλιστα να αναγνωριστεί η προσφυγή τους ως μαζική αγωγή για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων αδιευκρίνιστου ύψους.

Οι επενδυτές κατονόμασαν επίσης την Twitter ως εναγόμενη, υποστηρίζοντας ότι είχε υποχρέωση να διερευνήσει τους χειρισμούς του Μασκ, χωρίς όμως να διεκδικούν αποζημίωση από την εταιρεία.

Σύμφωνα με την προσφυγή, ο Μασκ συνέχισε να αγοράζει μετοχές της Twitter και μετά τις 14 Μαρτίου, περίμενε όμως μέχρι τις αρχές Απριλίου για να γνωστοποιήσει ότι είχε πλέον αποκτήσει μερίδιο 9,2%.

«Καθυστερώντας να αποκαλύψει το μερίδιό του στην Twitter, ο Μασκ χειραγώγησε την αγορά και αγόρασε μετοχές της Twitter σε τεχνητά χαμηλή τιμή» αναφέρεται στο κείμενο της αγωγής που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο.

Ακόμα, οι ενάγοντες αμφισβητούν το εάν ο Μασκ θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την εξαγορά, δεδομένου ότι είχε ήδη δανειστεί μεγάλα ποσά με εγγύηση το μερίδιό του στην Tesla, της οποίας η μετοχή έχει πέσει.

Η χρονική στιγμή που επέλεξε ο Μασκ για να αποκαλύψει την επένδυσή του στην Twitter είναι ήδη αντικείμενο έρευνας από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), είχε αναφέρει νωρίτερα η Wall Street Journal.

Οι κανόνες της SEC προβλέπουν ότι οι επενδυτές που αγοράζουν μερίδιο εταιρείας άνω του 5% οφείλουν να το γνωστοποιήσουν εντός 10 ημερών από την υπέρβαση αυτού του ορίου.

Επιπλέον, οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι τα επικριτικά σχόλια του Έλον Μασκ για το Twitter ήταν κι αυτά ένας χειρισμός με στόχο να ρίξει την τιμή της μετοχής. Μεταξύ άλλων ο Μασκ είχε δηλώσει ότι πάγωσε τη συμφωνία εξαγοράς μέχρι να προσδιοριστεί το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα του Twitter.

Όπως φαίνεται πάντως ο Μασκ σκοπεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά, καθώς την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 6,5 δισ. δολάρια επιπλέον σε ίδια κεφάλαια.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η Γερμανία ξεκινά το μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας

Το 2022, το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε στο μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας στον κόσμο. Τώρα είναι η σειρά της...

Χαλκίδα: Συνελήφθη παπάς διευθυντής ορφανοτροφείου – Απειλούσε 12χρονο με βέργα

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος Χαλκίδας σε ιερέα, διευθυντή ορφανοτροφείου, ο οποίος απειλούσε ένα 12χρονο αγοράκι με...

Συντάξεις: Ψαλίδι στο επίδομα προσωπικής διαφοράς

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Πάνω από 16,1 εκατ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Πάνω από 6.000 αστυνομικοί «σοφέρ» και συνοδοί επωνύμων

Σε κατάσταση… αμηχανίας έχουν περιέλθει αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για...