Αρχική Κόσμος Έλον Μασκ: Πόσο κοστίζει η «πόλη του μέλλοντος» – Όλα τα αστρονομικά...

Έλον Μασκ: Πόσο κοστίζει η «πόλη του μέλλοντος» – Όλα τα αστρονομικά ποσά

Ο Ceo της Tesla παρουσιάζει την καλύτερη και ακριβότερη τεχνολογία στη δική του φουτουριστική πόλη

Η επιστημονική φαντασία και η τεχνολογική πραγματικότητα συγχέονται στο μυαλό και τα λόγια του Έλον Μασκ, ενός ανθρώπου που κάποτε θεωρήθηκε υπερβολικά φιλόδοξος για έναν πρακτικό κόσμο.

Η μελλοντική πόλη του έχει μια λίστα με καινοτόμα χαρακτηριστικά που μπορούν να μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Πώς σχεδιάζει λοιπόν ο Mr. Tesla να αλλάξει το μέλλον μέσω απλών επενδύσεων και πόσο αυτές κοστίζουν;

Το όνειρό του για μια μελλοντική πόλη είναι να σχεδιάσει νέα τεχνολογία και να αλλάξει τις υποδομές της κοινωνίας. Για παράδειγμα, προτείνει μια αλλαγή στο ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να μαθαίνουν να διαχειρίζονται πιο φιλόδοξα σχέδια στο μέλλον. Έχει σχεδιάσει ένα σχολείο που θα επικεντρώνεται σε τεχνικές όπως η επίλυση προβλημάτων και η πρακτική εκπαίδευση.

Αυτές είναι οι επενδύσεις του Μασκ για την οικοδόμηση της μελλοντικής του πόλης, ταξινομημένες από τις λιγότερο έως τις περισσότερο ακριβές.

6. Neuralink: Σύστημα αλληλεπίδρασης εγκεφάλου-μηχανής

Ίσως το πιο συναρπαστικό από όλα τα έργα του Mασκ για τη μελλοντική του πόλη είναι το πρότζεκτ Neuralink. Το όραμα αυτό αξίας 27 εκατομμυρίων δολαρίων στοχεύει στη δημιουργία διεπαφής μεταξύ υπολογιστή και ανθρώπινου εγκεφάλου. Πρόκειται δηλαδή για ένα λειτουργικό interface εγκεφάλου- μηχανής.

Το εν λόγω interface, θα μπορούσε να επιτρέψει σε ανθρώπους με νευρολογικά προβλήματα να ελέγχουν τηλέφωνα ή υπολογιστές με τη σκέψη τους, ωστόσο μακροπρόθεσμα ο σκοπός είναι να ανοίξει ο δρόμος προς αυτό που ο Μασκ αποκαλεί «υπεράνθρωπη γνωστική λειτουργία» (superhuman cognition). Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι άνθρωποι θα πρέπει να ενωθούν με την τεχνητή νοημοσύνη για να αποφευχθεί ένα σενάριο όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει τόσο ισχυρή ώστε να μπορεί να απειλήσει την ανθρωπότητα.

5. Ανελκυστήρες αυτοκινήτων και σήραγγες

Είναι επίσης γνωστό το φιλόδοξο έργο του μέσω της The Boring Company να κάνει ανελκυστήρες που θα κατεβάζουν τα αυτοκίνητα στο υπόγειο δίκτυο των τούνελ που σκοπεύουν να λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα των μεγάλων πόλεων.

Ο ανελκυστήρας θα κατεβάζει τα αυτοκίνητα στα τούνελ και αυτά θα “κλειδώνουν” επάνω σε συγκεκριμένα ηλεκτρικά τρόλεϊ που θα κινούνται με ταχύτητα έως 200 km/h (!), επομένως, ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να οδηγήσει το όχημα. Σύμφωνα με τον Μασκ με το σύστημα του θα είναι εφικτή η μεταφορά ενός οχήματος από το Westwood του Los Angeles μέχρι το αεροδρόμιο της πόλης μέσα σε μόλις 5 λεπτά, ενώ σήμερα ο χρόνος που απαιτείται για να καλυφθεί η απόσταση κυμαίνεται στα 30 με 60 λεπτά.

Η έρευνα και η ανάπτυξη αυτής της φουτουριστικής ιδέας του κόστισε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια.

Συχνά ερωτάται αν οραματίζεται τη μελλοντική του πόλη να είναι σαν τον φουτουριστικό κόσμο από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας με αυτοκίνητα που πετούν στον ουρανό. Ωστόσο, οι φιλοδοξίες του είναι πιο πρακτικές και δεν θέλει να εμποδίσει την όμορφη θέα του ουρανού με οχήματα. Ωστόσο, ο ιδρυτής της Tesla παραδέχεται ότι η κυκλοφορία είναι τεράστιος παράγοντας για τον μεταμοντέρνο κόσμο και αυτό σχεδιάζει να αλλάξει με την τεχνολογία του.

4. Η τεχνολογία της αυτο-οδήγησης

Η τεχνολογία και το λογισμικό αυτόματης οδήγησης της Tesla είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρότζεκτ του Μασκ. Αυτό το πραγματικό όνειρο από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας του κόστισε περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Μασκ, αυτό έχει λύσει πολλά προβλήματα. Πρώτον, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να εξαρτώνται από τους οδηγούς ή να έχουν καλές δεξιότητες οδήγησης για τις μετακινήσεις τους. Έτσι, μπορεί να γίνει ασφαλέστερος ο κόσμος, καθώς τα τροχαία ατυχήματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Ο επιβάτης θα μπορούσε επίσης να αφιερώσει ποιοτικό χρόνο κάπου αλλού αντί να ανησυχεί για την πλοήγηση και την οδήγηση στους δρόμους.

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως η αυτόνομη οδήγηση θα γίνει πραγματικότητα, και πιστεύω πως αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα. Συνεχίζω να πιστεύω πως θα έχουμε έτοιμα τα βασικά συστατικά για αυτόνομη οδήγηση μέσα στο έτος», δήλωσε ο Μασκ.

Ο CEO της Tesla ισχυρίζεται πως η πλήρως αυτόνομη οδήγηση είναι εφικτή με το harware που υπάρχει ήδη στα σημερινά μοντέλα της εταιρείας, με τις διαφορές να αφορούν το λογισμικό. Επίσης, θεωρεί πως δεν υπάρχουν πλέον μεγάλες προκλήσεις για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ αλλά αρκετά μικρά προβλήματα που απομένει να λυθούν, καθώς το σύστημα πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει περίεργες καταστάσεις με επιτυχία.

3. SpaceX και Rocket Travel

Το πρότζεκτ του SpaceX να κάνει τα ταξίδια πυραύλων πραγματικότητα στη γη είναι μια άλλη από τις προσπάθειες του Μασκ να ξαναστρέψει την παγκόσμια προσοχή από τα διαπλανητικά στα ενδοπλανητικά ταξίδια. Το κόστος για αυτό το έργο εκτιμάται σε 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας τεχνολογίας μπορεί να κάνει τα ταξίδια πιο γρήγορα. Ο Mασκ πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν αυτό το είδος επικοινωνίας όταν θα είναι οικονομικά αποδοτικό. Ισχυρίζεται ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να επιτρέψει στους ανθρώπους να αγοράσουν τόσο εύκολα εισιτήρια για ένα ταξίδι με πύραυλο, όπως θα αγόραζαν και για μια οικονομική πτήση.

2. Η τεχνολογία του Hyperloop

Τον Αύγουστο του 2013 ο Έλον Μασκ παρουσίασε μια πρόταση για μια νέα μορφή συγκοινωνιακού μέσου μεταξύ της ευρύτερης περιοχής του Λος Άντζελες και του Σαν Φρανσίσκο, την οποία ονόμασε Hyperloop.

Το νέο αυτό μέσο βρίσκεται εδώ και χρόνια σε δοκιμές και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν μέχρι και τα 1200 χλμ/ώρα.

Η φιλοσοφία του βασίζεται στη λεγόμενη “πνευματική μεταφορά” και λειτουργεί με το κενό αέρος μέσα σε ένα κύλινδρο που είναι υπερυψωμένος και στηρίζεται σε ειδικούς πυλώνες που το κρατούν σταθερό , επιτρέποντας στο εσωτερικό τα οχήματα (pods) να μπορούν να ταξιδεύουν υπερηχητικά.

Οι μαγνητικοί επιταχυντές , με τους οποίους δουλεύει , τοποθετούνται κατά μήκος του κυλίνδρου , προωθώντας τα pods που βρίσκονται μέσα. Οι ίδιοι οι κύλινδροι θα λειτουργόυν σε ένα περιβάλλον χαμηλής πίεσης που περιβάλει τα pods με ένα προστατευτικό “μαξιλάρι” αέρα που επιτρέπει στο όχημα να κινείται με ασφάλεια σε υψηλές ταχύτητες Η καταγεγραμμένη ταχύτητα ήταν περίπου 463 χιλιόμετρα την ώρα και είναι αρκετά εντυπωσιακή.

Συνολικά το όλο πρότζεκτ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το έργο StarLink

Το Starlink Project είναι ένα πρότζεκτ 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκτελείται από την SpaceX. Αυτό το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός καλά συνδεδεμένου κόσμου. Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, ο κόσμος μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να ανήκεις σε ένα «παγκόσμιο χωριό».

Το έργο ξεκίνησε για να δημιουργήσει έναν αστερισμό δορυφορικών συνδέσεων Διαδικτύου, ουσιαστικά να προσφέρει υψηλής ταχύτητας Internet σε απομακρυσμένες περιοχές χρησιμοποιώντας δορυφόρους σε τροχιά.

[πηγή]

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κουτουμάνος: Τα λαϊκά στρώματα στην Πελοπόννησο δεν έχουν ανάγκη να τους διοικούν επιχειρηματίες, πετυχημένοι ή αποτυχημένοι, πλούσιοι ή πτωχοί

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

ΣΔΟΕ: Επέβαλε «καταιγίδα» προστίμων το καλοκαίρι

Εντατικούς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ σε ολόκληρη τη χώρα για...

Σερβία: Κωδική ονομασία ‘Κιλότα Μ-21’ – Οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων θα φοράνε πλέον εσώρουχα του στρατού

Οι γυναίκες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας είναι πλέον υποχρεωμένες να φορούν ειδικά εσώρουχα τα...

Νέα στοιχεία σοκ για τον ξυλοδαρμό του 13χρονου: «Έβαζαν στοιχήματα για τo ποιος θα νικήσει»

Σοκ προκαλεί ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 13χρονου μαθητή σε σχολείο στο Ρέθυμνο. Η αγριότητα των χτυπημάτων είναι πρωτοφανής ενώ οι...

Τρίκαλα: Θύμα ξυλοδαρμού πρόεδρος χωριού… για τα εμφιαλωμένα νερά

Πρόεδρος σε χωριό στα Τρίκαλα και κάτοικοι πιάστηκαν στα χέρια για τα εμφιαλωμένα νερά που διατίθενται από...