Αρχική Κόσμος Έλον Μασκ: Σχεδιάζει να χτίσει τη δική του πόλη

Έλον Μασκ: Σχεδιάζει να χτίσει τη δική του πόλη

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να χτίσει τη δική του πόλη, στα χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπων και γεωργικών εκτάσεων που έχουν αγοραστεί πρόσφατα, σύμφωνα με τίτλους ιδιοκτησίας, πηγές και άλλα στοιχεία που επικαλείται η Wall Street Journal.

Σε συναντήσεις με ιδιοκτήτες εκτάσεων και κτηματομεσίτες, ο Έλον Μασκ και εργαζόμενοι εταιρειών του έχουν περιγράψει το όραμα του δισεκατομμυριούχου για μια κατά κάποιο τρόπο ουτοπία δίπλα στον ποταμό Κολοράντο, όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να ζουν και να δουλεύουν: το Snailbrook.

Ο Έλον Μασκ και κορυφαία στελέχη εταιρειών του θέλουν οι υπάλληλοι που ζουν στην περιοχή του Όστιν, μεταξύ άλλων εργαζομένων στην Boring, την Tesla και τη SpaceX, να έχουν τη δυνατότητα να μείνουν σε καινούρια σπίτια, με ενοίκια φθηνότερα από εκείνα της αγοράς.

Η πόλη που σχεδιάζει ο δισεκατομμυριούχος θα είναι δίπλα στις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις της Boring και της Tesla στην περιοχή, αναφέρουν οι πληροφορίες της Wall Street Journal.

Αγοράστηκαν χιλιάδες στρέμματα

Τα τελευταία τρία χρόνια, οντότητες που συνδέονται με τις εταιρείες του Μασκ ή στελέχη τους έχουν αγοράσει τουλάχιστον 14.100 στρέμματα στην περιοχή του Όστιν. Εκτάσεις με σχεδόν τετραπλάσιο μέγεθος, από το Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν και ένα πρότζεκτ κατασκευής ιδιωτικού συγκροτήματος για τον Έλον Μασκ, το οποίο πιθανόν θα βρίσκεται σε κάποια απόσταση από την πόλη. Όλες οι αγορές εκτάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Τέξας έχουν εγκριθεί προσωπικά από τον δισεκατομμυριούχο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες έπρεπε να υπογράψουν ρήτρα εχεμύθειας.

Όταν πριν από περίπου δύο χρόνια ο Έλον Μασκ εγκατέλειψε την Καλιφόρνια, δήλωσε ότι είχε χάσει την υπομονή του με τους κανόνες στην πολιτεία, όπου ήταν έως τότε η έδρα της Tesla και της Boring, προτού μεταφερθεί στο Τέξας. Εκεί, οι απαιτήσεις για τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές και τα εργασιακά είναι λιγότερες, ενώ- σε αντίθεση με την Καλιφόρνια- στο Τέξας δεν υπάρχει εταιρικός φόρος, ούτε φόρος εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σπίτι μου: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Υποβλήθηκαν ήδη περισσότερες από 40.000

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Γυναίκες: Σύνταξη στα 55 με Βαρέα – Παραδείγματα

Ακόμη και στα 55 έτη μπορεί να συνταξιοδοτηθεί μια γυναίκα η οποία είχε 4.500 ένσημα το 2010, εκ των...

New York Times: «Η Ελλάδα ανθεί έπειτα από μία δεκαετία»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Προχωράει το έργο κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας στη Μεσόγειο -Ποιες περιοχές θα ενώσει

Την άγουσα της υλοποίησης παίρνει σιγά-σιγά το πρότζεκτ της κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας της Μεσογείου που θα βρίσκεται στον...

Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονης από 15χρονες στη Ρόδο – Τη χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το πρόσωπο

Ένα νέο περιστατικό βίας από ανήλικους έρχεται στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας ανησυχία για τις επιθέσεις που έχουν λάβει...