Αρχική Ελλάδα Ένα αεροπλάνο σε ταράτσα της Εθνικής Οδού -Το πιο θρυλικό καφέ στον...

Ένα αεροπλάνο σε ταράτσα της Εθνικής Οδού -Το πιο θρυλικό καφέ στον κόσμο βρισκόταν στην Ελλάδα

Ουδείς πίστευε στην ύπαρξη του συγκεκριμένου καφέ μέχρι να δει ιδίοις όμμασι το αεροπλάνο να δεσπόζει πάνω σε ταράτσα οικοδομής.

Δεν είναι λίγες φορές που έχουμε επαινέσει την αμερικανική εφευρετικότητα και οξυδέρκεια στον χώρο του επιχειρείν. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες ελληνικές εμπνεύσεις που θα τις ζήλευαν ακόμα και οι κορυφαίοι γκουρού του μάρκετινγκ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα καφέ στο Αιγίνιο Πιερίας, στο 43ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης. Πρόκειται για το «Καφέ Αεροπλάνο» που όσοι δεν έχουν δει έστω και μια εικόνα του αδυνατούν να πιστέψουν την κυριολεξία που κρύβεται μέσα στην ονομασία του.

Καφέ Αεροπλάνο

Ειδικότερα, στην ταράτσα μιας οικοδομής, πράγματι, δέσποζε ένα αεροσκάφος όπου οι πολίτες μπορούσαν να απολαύσουν το καφέ τους. Όχι, το αεροπλάνο δεν «έπεσε» από τους αιθέρες στην ταράτσα της οικοδομής.

Αλλά συναρμολογήθηκε μετά από 4 χρόνια αδιάλειπτης εργασίας, από τον κ. Ιωαννίδη, ιδιοκτήτη του καφέ και εμπνευστή αυτής της ανατρεπτικής ιδέας ο οποίος εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων. Το 1980, μαζί με τη γυναίκα του, απέκτησαν από δημοπρασία μία σχεδόν κατεστραμμένη ντακότα DC-3 σε κομμάτια, την οποία άρχισαν αμέσως να συναρμολογούν, διαθέτοντας πολύ χρόνο και χρήμα.

Καφέ Αεροπλάνο

«Το αεροσκάφος είναι μήκους 15 μέτρων, με άνοιγμα φτερών 25 μέτρα και βάρος 9 τόνους» είχε αναφέρει στην εκπομπή «Αληθινά Σενάρια» της ΕΡΤ3 ο γιος του ζευγαριού ιδιοκτητών του «Καφέ Αεροπλάνου», Γιώργος Ιωαννίδης, αποκαλύπτοντας ότι για να ανέβει η ντακότα στην οροφή του καφέ επιστρατεύτηκαν δύο γερανοφόρα.

«Το μαγαζί όταν πρωτοάνοιξε είχε πάρα πολλή κίνηση. Έγινε γνωστό λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Όλη η οικογένεια δούλευε στο μαγαζί, με τους πελάτες σε καθημερινή βάση να ήταν τουλάχιστον 200».

Καθοριστικό ρόλο στην εκτόξευση της δημοφιλίας του Καφέ-Αεροπλάνου διαδραμάτισε το γεγονός ότι ήταν ορατό από την Εθνική Οδό, με πολλούς να κάνουν μάλιστα… αναστροφή και να το επισκέπτονται προκειμένου να διαλευκάνουν πώς βρέθηκε εκεί αυτό το αεροπλάνο.

Καφέ Αεροπλάνο

Στο εσωτερικό του αεροπλάνου υπήρχαν 44 τραπεζοκαθίσματα, και κάποια επιπλέον στο πιλοτήριο το οποίο προτιμούσαν και οι περισσότεροι πελάτες λόγω της θέας που πρόσφερε.

«Περισσότερο χάρηκαν τα μικρά παιδιά, τα οποία τράβαγαν τους γονείς, ζητώντας τους να πάνε να δουν το αεροπλάνο», σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ιωαννίδη.

Το 2010 οι ιδιοκτήτες διέθεσαν το Καφέ-Αεροπλάνο, όπως και το αγροτεμάχιο στο οποίο βρισκόταν, προς πώληση, μιας και προϊόντος του χρόνου η περιέργεια για το πώς βρέθηκε αυτό το αεροσκάφος στην ταράτσα εξασθένισε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το εντελώς αταίριαστο επάγγελμα που έκανε στο παρελθόν ο πάπας Φραγκίσκος

O Jorge Mario Bergolio δεν ήταν καθόλου γνωστός μέχρι το 2013. Ήταν τότε που εξελέγη ποντίφικας στο Βατικανό, παίρνοντας...

Μία σύλληψη για «περίεργη» απαγωγή, τι ερευνά η ΕΛΑΣ

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 9/4 καταγγέλθηκε στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης περιστατικό αρπαγής στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Συγκεκριμένα, άτομα, τα...

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: Έρχονται εξελίξεις στον πόλεμο της οικοδομής

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Πάσχα: ”Καλοβλέπουν” τα νησιά οι εκδρομείς για τις εορταστικές ημέρες – Πολύ αυξημένες ήδη οι πληρότητες

Mε άλλο μάτι έχουν αρχίσει να βλέπουν οι εκδρομείς τα νησιά για τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα...

Αυστραλία: Συνοδός κυριών ο μακελάρης – Πένθος στο Σίδνεϊ μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...