Αρχική Κόσμος Ένα ελληνικό έργο τέχνης στον Λευκό Οίκο – Δώρο του Greek Economic...

Ένα ελληνικό έργο τέχνης στον Λευκό Οίκο – Δώρο του Greek Economic Forum

Ένα έργο τέχνης, σύμβολο ενότητας και ειρήνης, απέστειλε στον Λευκό Οίκο το Greek Economic Forum, μαζί με τη συγχαρητήρια επιστολή, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, και τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, απέστειλε το Greek Economic Forum.

Ο παγκόσμιος οργανισμός, που έχει έδρα το Λονδίνο και αποστολή τη δημιουργία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης μέσω της στήριξης των επιχειρήσεων και των επενδύσεων στην Ελλάδα, «συνόδευσε» την επιστολή με ένα ιδιαίτερο δώρο: το ψηφιοποιημένο εικαστικό έργο του καλλιτέχνη Dionysios.

Το έργο, που είναι εμπνευσμένο από τη Νίκη της Σαμοθράκης, ονομάζεται Renaissance / Revolution 2040. Η θεματολογία του συμβολίζει την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το έργο αυτό επιλέχθηκε με αφορμή το νέο πρόγραμμα του Greek Economic Forum, G2040, που έχει στόχο το 2040 να είναι μία χρονολογία ορόσημο για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι ένα σύμβολο ενότητας και ειρήνης και συνάμα «μια ευχή για τη νέα Χρυσή Εποχή της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του κόσμου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Greek Economic Forum.

Η θεματολογία του έργου

Τονίζεται επίσης πως «αυτή η αναγέννηση της Ελλάδας, με πυλώνα τις αξίες του παρελθόντος, βρίσκει τον ιδανικό συμβολικό πρεσβευτή της στη Νίκη της Σαμοθράκης, μια ένδειξη δράσης και νίκης».

Η επιλογή της θεματολογίας του έργου «είναι άμεσα συνδεδεμένη» με τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, την πρώτη Αφροαμερικανίδα σε τόσο σημαντική κυβερνητική θέση.

Το έργο είναι «ένα μήνυμα αισιοδοξίας για έναν νέο κόσμο, με νέες ιδέες, νέες ταυτότητες και χωρίς περιορισμούς», ενώ «το πέρασμα της Νίκης, μετατρέπει το κάθε τι γύρω της σε χρυσάφι, σύμβολο της λάμψης και του θριάμβου, βαδίζοντας προς την Ελλάδα του 2040».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σάλος στη Γαλλία: Απήγαγε την 8χρονη κόρη της για λογαριασμό οργάνωσης που περιμένει το τέλος του κόσμου!

Ευτυχώς αίσιο τέλος είχε μία μυστηριώδης απαγωγή που συγκλόνισε την Γαλλία. Συγκεκριμένα, μία 8χρονη απήχθη από την ίδια της την...

Ο Έλον Μασκ έχασε 5,6 δισ. δολάρια – Πτώση μετοχών της Tesla λόγω του τροχαίου

«Μικρότερη» κατά 5,6 δισ. δολάρια είναι από την Δευτέρα η περιουσία του Έλον Μασκ, καθώς οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν πτώση...

Δείτε σε ποιά περιοχή θα γίνει τελικά η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Από τα μεταλλεία στο σύγχρονο “χρυσό”, τα δεδομένα. Η μεγάλη επένδυση 1 δισ. ευρώ της Microsoft για τη δημιουργία 3 data centers στην Ελλάδα...

Τραπεζικοί λογαριασμοί: Πόσους και ποιους ελέγχει ήδη η Εφορία

Οι έλεγχοι των τραπεζικών καταθέσεων των φορολογουμένων αποτελούν κεντρική προτεραιότητα για το 2021, όπως αποκαλύπτει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το τρέχον έτος. Το...

Θρίλερ στα Χανιά: Έρευνα σε γηροκομείο για 68 θανάτους μέσα σε 12 μήνες – Έγινε εκταφή ηλικιωμένης

Μία πολύ περίεργη και πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα ήρθε στο φως τη δημοσιότητας σήμερα στα Χανιά. Η υπόθεση...