Αρχική Κόσμος Ένα ελληνικό έργο τέχνης στον Λευκό Οίκο – Δώρο του Greek Economic...

Ένα ελληνικό έργο τέχνης στον Λευκό Οίκο – Δώρο του Greek Economic Forum

Ένα έργο τέχνης, σύμβολο ενότητας και ειρήνης, απέστειλε στον Λευκό Οίκο το Greek Economic Forum, μαζί με τη συγχαρητήρια επιστολή, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, και τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, απέστειλε το Greek Economic Forum.

Ο παγκόσμιος οργανισμός, που έχει έδρα το Λονδίνο και αποστολή τη δημιουργία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης μέσω της στήριξης των επιχειρήσεων και των επενδύσεων στην Ελλάδα, «συνόδευσε» την επιστολή με ένα ιδιαίτερο δώρο: το ψηφιοποιημένο εικαστικό έργο του καλλιτέχνη Dionysios.

Το έργο, που είναι εμπνευσμένο από τη Νίκη της Σαμοθράκης, ονομάζεται Renaissance / Revolution 2040. Η θεματολογία του συμβολίζει την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το έργο αυτό επιλέχθηκε με αφορμή το νέο πρόγραμμα του Greek Economic Forum, G2040, που έχει στόχο το 2040 να είναι μία χρονολογία ορόσημο για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι ένα σύμβολο ενότητας και ειρήνης και συνάμα «μια ευχή για τη νέα Χρυσή Εποχή της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του κόσμου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Greek Economic Forum.

Η θεματολογία του έργου

Τονίζεται επίσης πως «αυτή η αναγέννηση της Ελλάδας, με πυλώνα τις αξίες του παρελθόντος, βρίσκει τον ιδανικό συμβολικό πρεσβευτή της στη Νίκη της Σαμοθράκης, μια ένδειξη δράσης και νίκης».

Η επιλογή της θεματολογίας του έργου «είναι άμεσα συνδεδεμένη» με τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, την πρώτη Αφροαμερικανίδα σε τόσο σημαντική κυβερνητική θέση.

Το έργο είναι «ένα μήνυμα αισιοδοξίας για έναν νέο κόσμο, με νέες ιδέες, νέες ταυτότητες και χωρίς περιορισμούς», ενώ «το πέρασμα της Νίκης, μετατρέπει το κάθε τι γύρω της σε χρυσάφι, σύμβολο της λάμψης και του θριάμβου, βαδίζοντας προς την Ελλάδα του 2040».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φλόριντα: Αστυνομικός πήγε να τα βάλει με πελώριο αλιγάτορα αλλά τελικά ήταν απλή «παρεξήγηση»

Αστυνομικός που βγήκε για περιπολία συνάντησε πελώριο αλιγάτορα, που κοιμόταν σε μια από τις παραλίες του Κόλπου της Φλόριντα. Από εκεί...

Αγρίνιο: Μαχαίρωσαν 52χρονο σε καφετέρια για μια… παρατήρηση

Ένα αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου το βράδυ της Κυριακής (28/5), όταν ένας 52χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι...

Τράπεζες: Εστίαση, κατασκευές και εμπόριο οι κλάδοι με τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια

Στους κλάδους της εστίασης (28,4%), των κατασκευών (21,2%) και του εμπορίου (13,3%), καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ)Στους κλάδους της εστίασης (28,4%), των κατασκευών (21,2%) και του εμπορίου (13,3%), καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά μη...

Επιθεώρηση εργασίας: Αδήλωτες καμαριέρες έκαναν τις πελάτισσες και σερβιτόροι έτρεχαν στον δρόμο με τον δίσκο

Αναρίθμητα τραγελαφικά περιστατικά έχουν να διηγηθούν οι επιθεωρητές εργασίας, στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχων που σχετίζονται με την προσπάθεια των εργοδοτών...

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» – Όσα πρέπει να ξέρετε για την υποβολή αιτήσεων

Αιτήσεις θα είναι δυνατό να υποβληθούν μέρχι και την 15η Σεπτεμβρίου 2023.Λίγες μέρες έμειναν ακόμα μέχρι να ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα...