Αρχική Κόσμος Ένα ελληνικό έργο τέχνης στον Λευκό Οίκο – Δώρο του Greek Economic...

Ένα ελληνικό έργο τέχνης στον Λευκό Οίκο – Δώρο του Greek Economic Forum

Ένα έργο τέχνης, σύμβολο ενότητας και ειρήνης, απέστειλε στον Λευκό Οίκο το Greek Economic Forum, μαζί με τη συγχαρητήρια επιστολή, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, και τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, απέστειλε το Greek Economic Forum.

Ο παγκόσμιος οργανισμός, που έχει έδρα το Λονδίνο και αποστολή τη δημιουργία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης μέσω της στήριξης των επιχειρήσεων και των επενδύσεων στην Ελλάδα, «συνόδευσε» την επιστολή με ένα ιδιαίτερο δώρο: το ψηφιοποιημένο εικαστικό έργο του καλλιτέχνη Dionysios.

Το έργο, που είναι εμπνευσμένο από τη Νίκη της Σαμοθράκης, ονομάζεται Renaissance / Revolution 2040. Η θεματολογία του συμβολίζει την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το έργο αυτό επιλέχθηκε με αφορμή το νέο πρόγραμμα του Greek Economic Forum, G2040, που έχει στόχο το 2040 να είναι μία χρονολογία ορόσημο για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι ένα σύμβολο ενότητας και ειρήνης και συνάμα «μια ευχή για τη νέα Χρυσή Εποχή της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του κόσμου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Greek Economic Forum.

Η θεματολογία του έργου

Τονίζεται επίσης πως «αυτή η αναγέννηση της Ελλάδας, με πυλώνα τις αξίες του παρελθόντος, βρίσκει τον ιδανικό συμβολικό πρεσβευτή της στη Νίκη της Σαμοθράκης, μια ένδειξη δράσης και νίκης».

Η επιλογή της θεματολογίας του έργου «είναι άμεσα συνδεδεμένη» με τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, την πρώτη Αφροαμερικανίδα σε τόσο σημαντική κυβερνητική θέση.

Το έργο είναι «ένα μήνυμα αισιοδοξίας για έναν νέο κόσμο, με νέες ιδέες, νέες ταυτότητες και χωρίς περιορισμούς», ενώ «το πέρασμα της Νίκης, μετατρέπει το κάθε τι γύρω της σε χρυσάφι, σύμβολο της λάμψης και του θριάμβου, βαδίζοντας προς την Ελλάδα του 2040».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Άγριο έγκλημα στην πακιστανική ελίτ: Πάμπλουτος νεαρός αποκεφάλισε κόρη διπλωμάτη

Η 27χρονη Νουρ Μουκαντάμ, κόρη ενός Πακιστανού πρώην διπλωμάτη, βρέθηκε αποκεφαλισμένη σε μια πλούσια συνοικία της πρωτεύουσας στις 20 ΙουλίουΜια αποκρουστική...

Σε 30 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκαν πρωτοκλασάτα στελέχη της «greek mafia»

Η δίκη αφορούσε έρευνα που είχε διεξαγάγει το 2015 το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Ασφάλειας Αττικής – Το μήνυμα Χρυσοχοΐδη και ο...

Εμβολιασμοί: Το Ισραήλ ξεκίνησε να χορηγεί τρίτη δόση σε άτομα άνω των 60 ετών

Εμβολιάστηκε με μια τρίτη δόση και ο πρόεδρος της χώραςΜια τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού έλαβε σήμερα, Παρασκευή (30/07) ο...

Εμβολιασμός: Πόσα ραντεβού έχουν κλειστεί μέσα σε λίγες ώρες για τα παιδιά άνω των 12 ετώ

Περί τους 230.000 είναι οι νέοι που έχουν λάβει το  Freedom Pass ενώ ήδη υπάρχει συμμετοχή 900 ατόμων στον εμβολιασμό ηλικιών άνω των...

Άγρια δολοφονία 55χρονης: Την αποκεφάλισε μέρα μεσημέρι ο σύντροφός της

Σοκάρει τις ΗΠΑ η είδηση του αποκεφαλισμού της 55χρονης γυναίκας μέρα μεσημέρι στη Μινεάπολη, από τον σύντροφό της. Όπως αναφέρει η...