Ο καθηγητής αρχαιολογίας και ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ, Κεν Νταρκ, πιστεύει ότι ανακάλυψε το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Ιησούς στη Ναζαρέτ, κάτω από ένα μοναστήρι στο Ισραήλ.

Ο καθηγητής Νταρκ είπε ότι ο ισχυρισμός ότι τα ερείπια κάτω από τη Μονή των Αδελφών στην Ναζαρέτ ανήκαν στο σπίτι του θετού πατέρα του Ιησού, Ιωσήφ, απορρίφθηκε πολύ γρήγορα, γράφουν οι «The Times».

Ήδη από τη δεκαετία του 380 επιστήμονες έλεγαν ότι το σπίτι ήταν αυτό, όπου μεγάλωσε ο Ιησούς με τη Μαρία και τον Ιωσήφ, όμως τη δεκαετία του 1930 οι ισχυρισμοί αυτοί απορρίφθηκαν.

Το σπίτι αυτό ήταν εν μέρει ενσωματωμένο σε μία φυσική σπηλιά και γι’ αυτό κάποια χαρακτηριστικά του, όπως για παράδειγμα μια σκάλα, διατηρούνται μέχρι και σήμερα.

Ο Κεν Νταρκ ξεκίνησε την έρευνά του στο σημείο αυτό στο Ισραήλ, που περιγράφει ως «σχεδόν ξεχασμένο» από τους ιστορικούς, το 2006. Το 2015 με βάση τα αρχικά ευρήματά του, δημοσίευε ένα άρθρο στο οποίο υποστήριζε ότι τα ερείπια κάτω από τη Μονή των Αδελφών ανήκαν στο σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς.