Αρχική Πολιτική Επερώτηση Α. Μπούζα σχετικά με το διαγωνισμό κουνουποκτονίας

Επερώτηση Α. Μπούζα σχετικά με το διαγωνισμό κουνουποκτονίας

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Καλαμάτα 28 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΣ: 1. ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κ.ΣΚΑΝΤΖΟ

2. ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Της Περιφερειακής Συμβούλου ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ

« Ενημέρωση σχετικά με το διαγωνισμό κουνουποκτονίας και ποίες οι παρεμβάσεις σας για τη στήριξη της κτηνοτροφίας και αποφυγής επανεμφάνισης ασθενειών σχετιζόμενες με τα κουνούπια στα ζώα»

Τα αργά και ανύπαρκτα αντανακλαστικά της Περιφερειακής σας Διοίκησης κ.Περιφερειάρχα , σε θέματα αφορούντα σημαντικούς τομείς ανάπτυξης του τόπου μας, δυναμιτίζουν την πορεία της Πελοποννήσου.

Πέρυσι, λόγω αδιαφορίας σχετικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών, φτάσαμε το φθινόπωρο να παρουσιαστούν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού των αιγοπροβάτων στη Μεσσηνία, με αποτέλεσμα τη ζημία σε ζωικό κεφάλαιο, αλλά και την οικονομική ζημία του κτηνοτροφικού τομέα της Πελοποννήσου και κυρίως της Λακωνίας και Μεσσηνίας που επλήγησαν.

Υποτίθεται πως ο διαγωνισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών, στην Περιφέρεια θα είχε προχωρήσει εγκαίρως , θα είχε ολοκληρωθεί και θα είχε ξεκινήσει από τους αναδόχους, η παροχή των υπηρεσιών προς την Πελοποννησιακή κοινωνία.

Αντί αυτού, βλέπουμε πως δεν βιάζεστε καθόλου ….πρώτευε για εσάς η επιλογή για το διαγωνισμό του Αναπτυξιακού Οργανισμού που σας βόλευε , έτσι αφού δημιουργήσατε έναν νέο Οργανισμό, με μέλη παλιούς σας συνεργάτες , διπλασιάσατε τις αποδοχές των «ημετέρων», φτάσαμε να διαβάζουμε στα ΜΜΕ, μέχρι και για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς, για προσφυγές εταιρειών στον Οικονομικό Εισαγγελέα, για πράξεις «ποινικά κολάσιμες» κλπ ιδιαίτερα αρνητικά και ύποπτα , αφορούντα ένα διαγωνισμό περίπου της τάξεως των 8.500.000 ευρώ.

Η μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του διαγωνισμού και οι ερασιτεχνικές και επιδερμικές ενέργειες επίλυσης του προβλήματος, με μικρές τοπικές εργολαβίες, ενέχει μεγάλους κινδύνους, επανεμφάνισης ασθενειών σε ανθρώπους ( ιός του Δυτικού Νείλου, ελονοσία κλπ) και στα ζώα ( καταρροϊκός πυρετός), σχετιζόμενους με το κουνούπι .

Το κουνούπι δυστυχώς σήμερα ( τέλη Οκτωβρίου) στη Μεσσηνία από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχει φουντώσει επικίνδυνα , λόγω της μεγάλης υγρασίας και των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών, γι΄αυτό καλείστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να ενημερώσετε υπεύθυνα την κοινωνία, μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μην ξεχνάτε πως τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, με γενικευμένη ακρίβεια, πυρκαγιές , πλημμύρες κλπ έκτακτα καιρικά φαινόμενα, η κτηνοτροφία έχει περισσότερο ανάγκη την αρωγή της Περιφέρειας , προκειμένου να μην διαταραχτεί η καλή απόδοση στις τιμές, γάλακτος, κρέατος κλπ.

Ενώ σας είχα προτείνει στην περσινή συζήτηση για τον καταρροϊκό πυρετό, να χρηματοδοτήσετε, ιδίως στις περιοχές που παρουσιάζουν εξάρσεις καταρροϊκού πυρετού , το εμβόλιο στα ζώα , απάντηση δεν έλαβα και ενδιαφέρον δεν είδα. Δυστυχώς έχετε αφήσει τους κτηνοτρόφους στο έλεος του Θεού.

Παρά το αίτημα της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου προς το νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό για την παροχή στοιχείων και πληροφόρησης σχετικά με την πορεία του διαγωνισμού, η απάντηση προς αιρετούς, διορισμένων και καλά αμειβομένων προσώπων, εκτός από αγενής, υπήρξε και προκλητικά αντιδημοκρατική.

Επειδή ως φαίνεται είστε προσηλωμένοι μόνο στην «τακτοποίηση» προσώπων σε επίμαχες Αναπτυξιακές Εταιρείες και Οργανισμούς και η υποχρέωση παροχής υπηρεσιών προς την κοινωνία έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, παρακαλώ όπως ενημερώσετε :

  • Για την πορεία του διαγωνισμού κουνουποκτονίας.
  • Για τα ποσά που διαθέσατε σε μικρές εργολαβίες κουνουποκτονίας λόγω της αδιανόητης καθυστέρησης του διαγωνισμού και αν αυτές οι εργολαβίες σήμερα, έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά.
  • Σε πόσες εργολαβίες μοιράστηκαν τα διατεθέντα ποσά ,πότε τελείωσε η παρέμβασή σας και για ποιο λόγο υπάρχει έξαρση κουνουπιών Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
  • Ποία η μέριμνά σας για την κτηνοτροφία και σε ποίες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν επανεμφάνιση του καταρροϊκού πυρετού, μιας και λόγω της δικής σας υστέρησης στην καταπολέμηση των κουνουπιών και των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών, υπάρχει ορατός τέτοιος κίνδυνος.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

“Ο κ. Νίκας οφείλει να σεβαστεί την ιστορική απόφαση του ΣτΕ”

Με μια απόφαση – κόλαφο, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους για τους ΟΤΑ που είχε σπεύσει...

ΕΛ.ΑΣ.: Πώς δρούσε ο 53χρονος συνταγματάρχης που λήστευε τράπεζες

Ως δράστης ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου ταυτοποιήθηκε ο 53χρονος συνταγματάρχης, ο οποίος συνελήφθη χθες...

Καβάλα: Εντοπίστηκε ανήλικο αγόρι που είχε χαθεί στο Παγγαίο -Συνελήφθη η μητέρα του

Σε δασική περιοχή του Παγγαίου Καβάλας εντοπίστηκε, χθες το βράδυ, ανήλικο αγόρι που είχε χαθεί στην ορεινή περιοχή του Παγγαίου Καβάλας.Το...

Καταγγελίες κατά της θυγατρικής Neuralink του Μασκ για βεβιασμένα θανατηφόρα πειράματα σε ζώα

Η εταιρεία ιατρικής νευροτεχνολογίας Neuralink του Έλον Μασκ (Tesla, Space X, Twitter) βρίσκεται υπό έρευνα από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ μετά από καταγγελίες...

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του 42χρονου αστυνομικού ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο Ρομά,...