Αρχική Οικονομία Επίδομα εργασίας στο gov.gr: Εδώ η αίτηση με Taxisnet

Επίδομα εργασίας στο gov.gr: Εδώ η αίτηση με Taxisnet

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για το νέο «επίδομα εργασίας», τη νέα παροχή για τους επιδοτούμενους ανέργους που ξεκινούν να εργάζονται, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ουσιαστικά πρόκειται για μια παράταση του επιδόματος ανεργίας, ακόμα και μετά την πρόσληψη σε νέα εργασία. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το 50% της επιδότησης ανεργίας που ήδη παίρνουν, μαζί με το μισθό τους.

Το επίδομα αυτό θεσμοθετήθηκε μέσα από το νόμου «Δουλειές Ξανά», ως ένα κίνητρο και επιβράβευση για τη γρήγορη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Επίδομα εργασίας – Οι δικαιούχοι

Το επίδομα δικαιούνται εγγεγραμμένοι άνεργοι, που λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας ή βοήθημα ανεργίας και οι οποίοι προσλήφθηκαν, κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους από τις 29/12/2022 και μετά.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν προσληφθεί σε εργασία πλήρους απασχόλησης, σε εργοδότη στον οποίο δεν είχαν απασχοληθεί τα δύο τελευταία έτη πριν από την έναρξη της επιδότησής τους.

Όσοι δικαιούνται το επίδομα εργασίας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματός τους για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της περιόδου επιδότησής τους.

Σημειώνουμε ότι το επίδομα εργασίας δε μπορεί να χορηγηθεί πάνω από μία φορά μέσα στην ίδια τριετία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, επίδομα εργασίας ΔΕΝ δικαιούνται όσοι ασφαλισμένοι έχουν προσληφθεί:

  • ως ωφελούμενοι σε Πρόγραμμα Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας του ν. 3845/2010
  • σε επιχείρηση συζύγου ή συγγενούς α’ ή β’ βαθμού εξ αίματος ή εξ’ αγχιστείας
  • στο Δημόσιο, ως μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου

Επίδομα εργασίας – Πού κάνω την αίτηση

Για την υποβολή της αίτησης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα της κυβέρνησης, με τους κωδικούς Taxisnet, πατώντας ΕΔΩ.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υποβάλλετε μια δήλωση για την ένταξή σας στο πρόγραμμα.

Ακολουθεί αυτεπάγγελτος έλεγχος της ΔΥΠΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί πως οι αιτούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος εργασίας.

Η καταβολή του επιδόματος ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Νομοσχέδιο ανατρέπει τα Κωλύματα Εκλογιμότητας

Τα “πάνω-κάτω” φέρνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ., στο τελευταίο λεπτό πριν φύγει, στα κωλύματα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, με το Άρθρο 12 Νομοσχεδίου...

Anadolu: Δώρισε κάμερες σε Έλληνες δημοσιογράφους που καταστράφηκε ο εξοπλισμός τους στους σεισμούς

Το πρακτορείο Ανατολή (Anadolu), σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους από την Ελλάδα, δώρισε κάμερες σε δημοσιογράφους των οποίων ο...

Καιρός: Έρχονται χιόνια την επόμενη εβδομάδα – Πού θα… «χειμωνιάσει» από την Τρίτη

Χαλάει ξανά ο καιρός από την επόμενη εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Τρίτη θα σημειωθούν νεφώσεις με...

Η αριθμητική της κάλπης: Τα ποσοστά για αυτοδυναμία και συνεργασίες

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου έχει ξεκινήσει και στο Μαξίμου, αλλά και σε όλα τα κομματικά επιτελεία, “μετρούν κουκιά”.Και αυτό καθώς με...

Ντόναλντ Τραμπ: Τι περιμένει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε

Έρευνα για την καταβολή 130.00 δολαρίων στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι ΝτάνιελςΟι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν χθες Πέμπτη εναντίον του πρώην...