Αρχική Οικονομία Επίδομα εργασίας στο gov.gr: Εδώ η αίτηση με Taxisnet

Επίδομα εργασίας στο gov.gr: Εδώ η αίτηση με Taxisnet

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για το νέο «επίδομα εργασίας», τη νέα παροχή για τους επιδοτούμενους ανέργους που ξεκινούν να εργάζονται, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ουσιαστικά πρόκειται για μια παράταση του επιδόματος ανεργίας, ακόμα και μετά την πρόσληψη σε νέα εργασία. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το 50% της επιδότησης ανεργίας που ήδη παίρνουν, μαζί με το μισθό τους.

Το επίδομα αυτό θεσμοθετήθηκε μέσα από το νόμου «Δουλειές Ξανά», ως ένα κίνητρο και επιβράβευση για τη γρήγορη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Επίδομα εργασίας – Οι δικαιούχοι

Το επίδομα δικαιούνται εγγεγραμμένοι άνεργοι, που λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας ή βοήθημα ανεργίας και οι οποίοι προσλήφθηκαν, κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους από τις 29/12/2022 και μετά.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν προσληφθεί σε εργασία πλήρους απασχόλησης, σε εργοδότη στον οποίο δεν είχαν απασχοληθεί τα δύο τελευταία έτη πριν από την έναρξη της επιδότησής τους.

Όσοι δικαιούνται το επίδομα εργασίας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματός τους για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της περιόδου επιδότησής τους.

Σημειώνουμε ότι το επίδομα εργασίας δε μπορεί να χορηγηθεί πάνω από μία φορά μέσα στην ίδια τριετία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, επίδομα εργασίας ΔΕΝ δικαιούνται όσοι ασφαλισμένοι έχουν προσληφθεί:

  • ως ωφελούμενοι σε Πρόγραμμα Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας του ν. 3845/2010
  • σε επιχείρηση συζύγου ή συγγενούς α’ ή β’ βαθμού εξ αίματος ή εξ’ αγχιστείας
  • στο Δημόσιο, ως μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου

Επίδομα εργασίας – Πού κάνω την αίτηση

Για την υποβολή της αίτησης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα της κυβέρνησης, με τους κωδικούς Taxisnet, πατώντας ΕΔΩ.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υποβάλλετε μια δήλωση για την ένταξή σας στο πρόγραμμα.

Ακολουθεί αυτεπάγγελτος έλεγχος της ΔΥΠΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί πως οι αιτούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος εργασίας.

Η καταβολή του επιδόματος ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Βούλευμα βόμβα: Η μάνα έστελνε γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης στους πελάτες

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί ενώ και το κοριτσάκι στις καταθέσεις του έχει υποστηρίξει ότι η μητέρα του δεν γνώριζε...

Εικόνες Αποκάλυψης στο Πήλιο: Το χωριό που γύρισε έναν αιώνα πίσω – Περπατάνε 10 χλμ για νερό και φαγητό

Εικόνες που παραπέμουν σε δυστοπική ταινία έρχονται από το Πήλιο, όπου οι 350 κάτοικοι του χωριού Δράκεια παραμένουν εγκλωβισμένοι...

Τουρκία: Αντίποινα κατά του ΡΚΚ μετά την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Άγκυρας

Τουρκικά αεροπορικά πλήγματα στο βόρειο Ιράκ “εξουδετέρωσαν” αργά χθες το βράδυ πολλούς Κούρδους ενόπλους και κατέστρεψαν τις αποθήκες και...

Μυστήριο στην Θήβα με ανθρώπινο σκελετό που βρέθηκε μέσα σε ρέμα

Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε ένας αναβάτης μηχανής μότο κρος μέσα στο δάσος του Μοσχοποδίου στην...

Εφορία: Με «κούρεμα» έως 75% στα πρόστιμα κλείνουν υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια

Με στόχο να κλείσουν περισσότερες φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να παρατείνει για ακόμα τρεις μήνες...