Αρχική Ελλάδα Επίδομα βενζίνης: Τι να κάνετε αν δεν προλάβατε το ΑΦΜ σας για...

Επίδομα βενζίνης: Τι να κάνετε αν δεν προλάβατε το ΑΦΜ σας για Fuel Pass

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η διαδικασία των αιτήσεων για επίδομα βενζίνης. Συνολικά, δικαιούχοι για το Fuel Pass είναι τρία εκατομμύρια, ωστόσο, επικρατεί μία σύγχυση με τις ημερομηνίες για αίτηση ανάλογα με το ΑΦΜ.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τη Μ. Πέμπτη αναφερόταν ότι οι αιτήσεις θα γίνονταν ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ σε πέντε διαφορετικές ημερομηνίες, από 26 Απριλίου έως 30 Απριλίου.

Όμως, με το άνοιγμα της πλατφόρμας vouchers.gov.gr, οι δικαιούχοι διαπίστωσαν ότι η πλατφόρμα άνοιξε για περισσότερα ΑΦΜ.

 • Συγκεκριμένα, την Τρίτη 26/4, στην «πρεμιέρα» των αιτήσεων, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει για όσα έληγαν σε 0 και 1, τελικά άνοιξε και για όσους λήγει σε 2.
 • Ακολούθως, την Τετάρτη 27/4, μπορούσαν να κάνουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ το οποίο λήγει σε 0 ή 1 ή 2 ή 3 ή 4 ή και 5.
 • Σήμερα, Πέμπτη 28/4, κάνουν αίτηση οι λήγοντες σε 6 και 7, αντί για τα ΑΦΜ 4 και 5.
 • Αύριο, Παρασκευή, 29/4 θα άνοιγαν κανονικά τα ΑΦΜ 6 και 7, αλλά θα ανοίξουν τα 8 και 9.

Και αν δεν προλάβατε το ΑΦΜ σας; – Οι δυο επιλογές που έχετε

Επειδή ο προγραμματισμός προβλέπει ότι οι αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμων θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Απριλίου, είναι πολύ πιθανό η πλατφόρμα να ανοίξει ξανά για όλους για 24 ώρες, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι δεν πρόλαβαν εξαιτίας των απροειδοποίητων αλλαγών που έγιναν.

Μία ακόμα επιλογή που έχετε είναι να επισκεφτείτε κάποιο ΚΕΠ και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία με πιστοποιημένο υπάλληλο. Όπως ανέφερε το ΦΕΚ, προβλέπεται ένας τρόπος, με τον οποίο μπορείτε να παρακάμψετε τις ημερομηνίες και να κάνετε αίτηση όποτε θέλετε μέχρι τις 30/4, άσχετα με το ΑΦΜ σας. Μάλιστα, ο δικαιούχος μπορεί να κάνει αίτηση χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική του παρουσία, εξουσιοδοτώντας εκπρόσωπο.

Πώς κάνετε αίτηση για Fuel Pass στο gov.gr

 • Αρχικά κάνετε κλικ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.
 • Στη συνέχεια με τους κωδικούς taxisnet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το email σας για την επιβεβαίωσή του.
 • Μόλις το επιβεβαιώσετε το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e mail ότι η αίτηση εγκρίθηκε ή όχι.

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

 • σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα ή
 • σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του

Πότε μπαίνουν τα χρήματα της επιδότησης καυσίμων

Η καταβολή του ποσού γίνεται μέσω ψηφιακής κάρτας ή σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

 • Alpha Bank
 • Τράπεζα Πειραιώς
 • Εθνική Τράπεζα
 • Eurobank
 • Viva
 • Παγκρήτια Τράπεζα

Η πίστωση της ενίσχυσης, γίνεται σε οποιαδήποτε από τις πάνω περιπτώσεις εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ασφαλιστικό: Πότε συμφέρει η συνταξιοδότηση φέτος ή το 2023;

Μόνο για αιτήσεις συνταξιοδότησης που θα κατατεθούν αυτό το μήνα θα προβλεφθεί η αναπροσαρμογή του 7,75%. Για τις νέες αιτήσεις από...

Ελληνικό πυροβολικό: Τα πυροβόλα και οι εκτοξευτές πυραύλων του Ελληνικού Στρατού (φωτογραφίες)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χαρακτηριστεί, μεταξύ άλλων, από τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το πυροβολικό: Αν και από πολλές...

Συντάξεις Ιανουαρίου: Αλλαγές στην πληρωμή των Χριστουγέννων – Ημερομηνίες

Αλλαγές στην πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου, όπως κάθε χρόνο, καθώς οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους νωρίτερα από...

Νέα Ζηλανδία: Γονείς αρνούνται να δοθεί αίμα… εμβολιασμένου στο άρρωστο μωρό τους!

Οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δοθεί μερική κηδεμονία ενός βρέφους οι γονείς του οποίου αρνούνται...

Πόσοι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να πληρώσουν φέτος θέρμανση και ποια είναι η θέση της Ελλάδας

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...